Valnøddeboller


I går bagte jeg glutenfrie (melfrie) valnøddeboller, og de blev rigtig gode!

Valnøddeboller med få kulhydrater - uden mel, glutenfri

Valnøddeboller

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Print Pin
8 stk
|
35 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 ml kokosmælk
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 2 tsk fennikelfrø (kvast i morter eller finthakket med kniv)
  • 1 dl affedtet chia-mel kan erstattes med Pofiber eller måske kværnede hørfrø i samme mængde
  • 1 dl pofiber
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g valnødder grofthakkede
  • 1-2 tsk salt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Pisk æg med kokosmælk og krydderier.
  • Tilsæt chiamel, Pofiber, loppefrøskaller, bagepulver og salt og pisk godt sammen. Dejen bliver nu tyk pga. alle fibrene.
  • Rør de hakkede valnødder i med en ske.
  • Form dejen til boller med hænderne og sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Server med smør – og kaffe!
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Valnøddeboller bagt med chiamel

I opskriften her har jeg brugt affedtet chia-mel, og det er også det, der giver bollerne deres flotte mørke farve. Det er første gang, jeg har prøvet at bage med det, og det gik rigtig fint. Chia-melet her er ikke det samme som fintmalede chiafrø. Chia-melet er affedtet for at skåne de sarte fedtsyrer i bagningen.

Jeg er dog helt sikker på, at chia-mel sagtens kan erstattes af Pofiber, som er noget nemmere at få fat i. Pofiber finder du på glutenfrihylden i supermarkedet, hos Matas eller i helsekosten.

Og ellers prøv det gode valnøddebrød. Det er helt uden specialmel. Jeg er sikker på at det sagtens kan sættes til boller også.

Valnødder – den svære nød at knække

Ikke alle er lige begejstrede for valnødder, som kan have en lidt bitter smag. Det bedste tip til søde og lækre valnødder er, at udbløde dem i koldt vand. Det fjerner bitterstofferne og gør nødderne søde og dejlige og gør dem samtidig mere mavevenlige.

Se hvordan du udbløder nødder her: Sådan får du børn (og voksne) til at elske valnødder

Fiberrige valnøddeboller


Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Valnøddeboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane

    Kan man undgå rosmarin? Eller tror du de vil smage mærkeligt uden?
    Er ikke så begejstret for det nemlig 🙈😁

    Vh Trine

    Svar
    • Det kan du sagtens. Men hvis du har fennikelfrø, så put dem i. De giver virkelig en lækker smag, synes jeg.

      Svar
  2. Mon ikke også chiamelet kan erstattes af det affedtede sesammel eller peanutmel ? Og i en sød version affedtet kokosmel eller mandelmel ?

    Svar
    • Jo måske sesammelet kunne være et fint bud. Peanutmel synes jeg giver en sær smag, men det er måske bare mig, og de andre to giver mig en pokkers mavepine. Men opskriftsmæssigt, jo helt bestemt. Bedste resultat tror jeg dog, du får ved at bytte chiamel til mere Pofiber.

      Svar
    • Det kan du helt sikkert godt. Men her tror jeg, du vil få et meget bedre resultat ved at tage udgangspunkt i en “almindelig” opskrift med gær.

      Svar
  3. Jeg er ikke så vild med smagen af kokosmælk, kan det erstattes af andre former for mælk? Eller smager det slet ikke igennem?

    Svar
    • Det smager slet ikke igennem, men du kan bruge et mælkeprodukt i stedet. Jeg bruger tit hytteost. Det fungerer også superfint.

      Svar