Valnøddeboller


I går bagte jeg glutenfrie (melfrie) valnøddeboller, og de blev rigtig gode!

Valnøddeboller med få kulhydrater - uden mel, glutenfri

Valnøddeboller

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
35 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 dl kokosmælk
  • 1-2 tsk tørret rosmarin
  • 2 tsk fennikelfrø (kvast i morter eller finthakket med kniv)
  • 1 dl affedtet chia-mel kan erstattes med Pofiber eller måske kværnede hørfrø i samme mængde
  • 1 dl pofiber
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g valnødder grofthakkede
  • 1-2 tsk salt

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Pisk æg med kokosmælk og krydderier.
  • Tilsæt chiamel, Pofiber, loppefrøskaller, bagepulver og salt og pisk godt sammen. Dejen bliver nu tyk pga. alle fibrene.
  • Rør de hakkede valnødder i med en ske.
  • Form dejen til boller med hænderne og sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Server med smør – og kaffe!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Valnøddeboller bagt med chiamel

I opskriften her har jeg brugt affedtet chia-mel, og det er også det, der giver bollerne deres flotte mørke farve. Det er første gang, jeg har prøvet at bage med det, og det gik rigtig fint. Chia-melet her er ikke det samme som fintmalede chiafrø. Chia-melet er affedtet for at skåne de sarte fedtsyrer i bagningen.

Jeg er dog helt sikker på, at chia-mel sagtens kan erstattes af Pofiber, som er noget nemmere at få fat i. Pofiber finder du på glutenfrihylden i supermarkedet, hos Matas eller i helsekosten.

Og ellers prøv det gode valnøddebrød. Det er helt uden specialmel. Jeg er sikker på at det sagtens kan sættes til boller også.

Valnødder – den svære nød at knække

Ikke alle er lige begejstrede for valnødder, som kan have en lidt bitter smag. Det bedste tip til søde og lækre valnødder er, at udbløde dem i koldt vand. Det fjerner bitterstofferne og gør nødderne søde og dejlige og gør dem samtidig mere mavevenlige.

Se hvordan du udbløder nødder her: Sådan får du børn (og voksne) til at elske valnødder

Fiberrige valnøddeboller


Opskriften indeholder affiliate links. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Er du klar til (Low Carb) jul?

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Juleopskrifter

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Valnøddeboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Mon ikke også chiamelet kan erstattes af det affedtede sesammel eller peanutmel ? Og i en sød version affedtet kokosmel eller mandelmel ?

    Svar
    • Jo måske sesammelet kunne være et fint bud. Peanutmel synes jeg giver en sær smag, men det er måske bare mig, og de andre to giver mig en pokkers mavepine. Men opskriftsmæssigt, jo helt bestemt. Bedste resultat tror jeg dog, du får ved at bytte chiamel til mere Pofiber.

      Svar
    • Det kan du helt sikkert godt. Men her tror jeg, du vil få et meget bedre resultat ved at tage udgangspunkt i en “almindelig” opskrift med gær.

      Svar
  2. Jeg er ikke så vild med smagen af kokosmælk, kan det erstattes af andre former for mælk? Eller smager det slet ikke igennem?

    Svar
    • Det smager slet ikke igennem, men du kan bruge et mælkeprodukt i stedet. Jeg bruger tit hytteost. Det fungerer også superfint.

      Svar