Fiberrige grovkiks med chiafrø og birkes


Disse grovkiks er lige sagen, hvis man savner rugbrød. De er spækfulde af fibre, de har den lidt seje konsistens og smagen er også lidt derhen ad. Dog uden surdejssmagen.

Okay, indrømmet, det er 2½ siden, jeg sidst spiste en skive rugbrød, så måske tager jeg munden lidt for fuld her.

Men de er virkelig gode, nemme at lave og geniale til både morgenmad, mellemmåltid, frokost, eller hvornår man nu lige føler behov for at lægge sit pålæg på noget.

Fiberrige grovkiks – god erstatning for rugbrød

De er sådan en slags hybrid mellem et stykke brød, en knækbrød og en grovkiks. Men sidstnævnte er nok mest passende.

Hvis man vil endnu tættere på rugbrødet, kan jeg varmt anbefale det lækre wannabe rugbrød.

Men opskriften på disse fiberrige grovkiks skal I selvfølgelig have:

Grovkiks - opskrift på lækre og seje grovkiks til dig, der savner rugbrød

Fiberrige grovkiks med chiafrø og birkes

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
3 timer

Ingredienser

  • 200 g hørfrø
  • 150 g sesamfrø
  • 30 g chiafrø (eller flere sesamfrø)
  • 25 g blå birkes
  • 4 æg
  • dl koldt vand
  • 1-2 tsk salt

Sådan gør du

  • Mal alle frø (bortset fra birkes) til mel i en kaffemølle og bland melet sammen med resten af ingredienserne.
  • Lad dejen hvile et øjeblik, så fibrene suger væsken til sig, og dejen bliver lidt sejere.
  • Rul dejen ud på en bageplade ved at lægge et stykke bagepapir over dejen og bruge kagerullen ovenpå bagepapiret. Så slipper du for at de klistrer.
  • Bag i min. 2 timer ved 125 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tip til de fiberrige grovkiks

Hvis du vil have nogle fine firkantede kiks, kan du skære dejen i firkanter med en pizzaskærer, inden du putter den i ovnen. På den måde kan du let knække de små firkanter ud.

De sprøde kanter kan serveres som snack.

Prøv også chiaknækbrød

En endnu nemmere (og måske også bedre) opskrift på knækbrød, er de populære chiaknækbrød. Prøv dem en dag også og se hvilken du foretrækker.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • færdige madplaner, jeg laver
  • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
  • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
  • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Fiberrige grovkiks med chiafrø og birkes”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Puha, indlægget er jo 100 år gammelt. Mit bud vil være at de enten skal opbevares i lufttæt beholder eller fryses ned. Jeg fryser det meste brød, jeg laver, ned, for jeg spiser sjældent en hel portion af gangen.

      Svar
  1. Sikke en dejlig opskrift! Og bare lige til info, så har jeg lavet en energiberegning på dem med tilgængelige kulhydrat, protein og fedt der lyder: 6/17/28 pr 100 gram og dermed er disse jo faktisk et rigtigt godt lavkarbo alternativ til brød :) Nårh, men jeg kan ikke helt lade være med at eksperimentere med dine skønne opskrifter, og til denne prøvede jeg at kværne halvdelen af frøene og lade resten være hele, samt tilsætte finthakket porre og to små revne gulerødder – og så fik herligheden 1 time ved 125 grader. Og det giver virkelig en rigtig lækker rugbrødsfornemmelse! De er ikke æggede, og heller ikke kiksede :P (selvom gulerødder/porer bidrager med lidt flere kulhydrater).. Nårh, men du skal have mange tak for alle dine opskrifter – du er jo en fornøjelse at følge :) Rigtig god dag..

    Svar
  2. Hej kan jeg undgå alle de æg der skal i de forskellige opskrifter, jeg kæmper med mit kolesterol tal….jeg spiser meget rugbrød, som jeg selv bager….sunde! og jeg tager ikke på, tværtimod
    knus Kitti

    Svar
  3. det lyder så kanon lækkert, alle dine opskrifter…tak
    så vil jeg gerne høre om der er chance for at undgå for mange æg, har problemer med mit kolesterol tal? har hørt at hørfrø kan bruges, men de er tit i opskrifterne i forvejen? jeg elsker rugbrød så meget, og laver mange sunde brød, og skal ikke tabe mig,jeg tager heller ikke på.
    knus Kitti

    Svar
  4. Har kigget lidt rundt hos dig et par dage, skøn inspiration! Tænker dog at det med først at kværne hørfrø og så udsætte dem for høj varme er en dårlig idé – har du nogle overvejelser i den retning? Kan massen hænge sammen uden at man kværner dem?

    Svar