Fiberrige grovkiks med chiafrø og birkes


Disse grovkiks er lige sagen, hvis man savner rugbrød. De er spækfulde af fibre, de har den lidt seje konsistens og smagen er også lidt derhen ad. Dog uden surdejssmagen.

Grovkiks - opskrift på lækre og seje grovkiks til dig, der savner rugbrød

Fiberrige grovkiks med chiafrø og birkes

Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
3 timer

Ingredienser

Sådan gør du

 • Mal alle frø (bortset fra birkes) til mel i en kaffemølle og bland melet sammen med resten af ingredienserne.
 • Lad dejen hvile et øjeblik, så fibrene suger væsken til sig, og dejen bliver lidt sejere.
 • Rul dejen ud på en bageplade ved at lægge et stykke bagepapir over dejen og bruge kagerullen ovenpå bagepapiret. Så slipper du for at de klistrer.
 • Bag i min. 2 timer ved 125 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Okay, indrømmet, det er 2½ siden, jeg sidst spiste en skive rugbrød, så måske tager jeg munden lidt for fuld her.

Men de er virkelig gode, nemme at lave og geniale til både morgenmad, mellemmåltid, frokost, eller hvornår man nu lige føler behov for at lægge sit pålæg på noget.

Fiberrige grovkiks – god erstatning for rugbrød

De er sådan en slags hybrid mellem et stykke brød, en knækbrød og en grovkiks. Men sidstnævnte er nok mest passende.

Hvis man vil endnu tættere på rugbrødet, kan jeg varmt anbefale det lækre wannabe rugbrød.

Men opskriften på disse fiberrige grovkiks skal I selvfølgelig have:

Tip til de fiberrige grovkiks

Hvis du vil have nogle fine firkantede kiks, kan du skære dejen i firkanter med en pizzaskærer, inden du putter den i ovnen. På den måde kan du let knække de små firkanter ud.

De sprøde kanter kan serveres som snack.

Prøv også chiaknækbrød

En endnu nemmere (og måske også bedre) opskrift på knækbrød, er de populære chiaknækbrød. Prøv dem en dag også og se hvilken du foretrækker.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Fiberrige grovkiks med chiafrø og birkes”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Puha, indlægget er jo 100 år gammelt. Mit bud vil være at de enten skal opbevares i lufttæt beholder eller fryses ned. Jeg fryser det meste brød, jeg laver, ned, for jeg spiser sjældent en hel portion af gangen.

   Svar
 1. Sikke en dejlig opskrift! Og bare lige til info, så har jeg lavet en energiberegning på dem med tilgængelige kulhydrat, protein og fedt der lyder: 6/17/28 pr 100 gram og dermed er disse jo faktisk et rigtigt godt lavkarbo alternativ til brød :) Nårh, men jeg kan ikke helt lade være med at eksperimentere med dine skønne opskrifter, og til denne prøvede jeg at kværne halvdelen af frøene og lade resten være hele, samt tilsætte finthakket porre og to små revne gulerødder – og så fik herligheden 1 time ved 125 grader. Og det giver virkelig en rigtig lækker rugbrødsfornemmelse! De er ikke æggede, og heller ikke kiksede :P (selvom gulerødder/porer bidrager med lidt flere kulhydrater).. Nårh, men du skal have mange tak for alle dine opskrifter – du er jo en fornøjelse at følge :) Rigtig god dag..

  Svar
 2. Hej kan jeg undgå alle de æg der skal i de forskellige opskrifter, jeg kæmper med mit kolesterol tal….jeg spiser meget rugbrød, som jeg selv bager….sunde! og jeg tager ikke på, tværtimod
  knus Kitti

  Svar
 3. det lyder så kanon lækkert, alle dine opskrifter…tak
  så vil jeg gerne høre om der er chance for at undgå for mange æg, har problemer med mit kolesterol tal? har hørt at hørfrø kan bruges, men de er tit i opskrifterne i forvejen? jeg elsker rugbrød så meget, og laver mange sunde brød, og skal ikke tabe mig,jeg tager heller ikke på.
  knus Kitti

  Svar
 4. Har kigget lidt rundt hos dig et par dage, skøn inspiration! Tænker dog at det med først at kværne hørfrø og så udsætte dem for høj varme er en dårlig idé – har du nogle overvejelser i den retning? Kan massen hænge sammen uden at man kværner dem?

  Svar