Fiberrige grovboller uden mel


Disse fiberrige grovboller uden mel er til dig, der ikke spiser gluten, mel eller som vil spare på kulhydraterne.

Denne her opskrift er fra 2012 og siden da har jeg lavet mange boller. Prøv derfor disse Fiberboller som er min mest populære bolle-opskrift.

Fiberrige grovboller uden mel - opskrift på fiberrige, glutenfrie grovboller uden mel

Fiberrige grovboller uden mel

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Mal solsikkekerner og hørfrø til fint mel. Jeg bruger minihakkeren til solsikkefrøene, men jeg skal have kaffemøllen i sving for at male hørfrøene til mel.
 • Bland alle de tørre dele sammen og pisk æggene i en skål ved siden af. Hæld fløden i æggene og hæld den våde masse i skålen med melet.
 • Rør rundt, evt. med røretange, og lad dejen hvile i 5 min.
 • Herefter kan du forme bollerne med hænderne. Skyl evt. hænderne i koldt vand, hvis dejen klistrer fast.
 • Pensl med pisket æg og bag i ca. 20 min ved 160 grader.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

For nogle dage så jeg en opskrift på nogle toplækre glutenfrie fiberrige grovboller med nigellafrø, som jeg straks fik lyst til at prøve. Jeg elsker smagen af nigellafrø, men jeg har aldrig brugt dem i bagning andet end på toppen af naanbrød.

Det var dog først i dag, jeg fik tid til at gå i køkkenet, og det blev til en lettere modificeret men også meget vellykket version af de gode boller. Desværre ikke så vellykket, at de faldt i drengebarnets smag. Er der nødder i? spurgte han og lugtede til dem, og så var de ligesom sparket til hjørne. Nå.

Glutenfrie boller og boller uden mel bliver ofte lidt porøse i konsistensen. Disse er også en anelse porøse, men de kan sagtens skæres over på midten og har en fin krumme.

Fiberrige grovboller uden mel

Vores køleskab var tømt for interessante madvarer, da jeg skulle spise frokost, og derfor blev det bare til denne lille anretning.

Fiberrige grovboller

Kamsteg? Altså i pålægsform?! Kan det ikke gøres bedre? Mjooh… Jeg greb bare efter en proteinkilde, og valgmulighederne var få. Til gengæld var bollerne lækre med smør på. Juicen består af grønkål, hvidkål, broccoli, squash, æble og ingefær. Det er primært de to sidste, der giver smag, og den var dejlig. Jo, det var den! ;-)

Resten af dagen skal vist foregå i køkkenet. Jeg skal lave en variant over de gode fødselsdagsboller, som kan bruges til ungernes morgenmad, og så vil jeg gerne lave oopsies med hindbær, da min fryser er helt og aldeles tom for alle typer glutenfri/LCHF venligt bagværk.

En stor portion af de gode chokolader med pekannødder og havsalt er også i overvejelsesfasen, da jeg skal holde dinnerparty for voksne på lørdag, og gerne vil slippe for alt for meget stress i den forbindelse.

Men let’s face it: Hvis jeg laver en portion chokolade i dag, hvor stor er sandsynligheden så for, at der stadig er nogle tilbage i næste weekend? Ja, jeg spørger bare…

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

60 kommentarer til “Fiberrige grovboller uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Når jeg kommer solsikkekerner i min minihakker eller foodprocessor, klumper solsikkerne blot sammen lige over kvivene i en våd masse og bliver aldrig så fint som mel. Gør du noget for at trække olien ud af dem eller andet før du hakker dem?.

  Svar
  • Nej jeg maler dem bare i minihakkeren. Måske den bare ikke er så kraftig…

   Men denen opskrift er meget, meget gammel. Overvej at prøve denne her i stedet: Fiberboller Den smager bedre :)

   Svar
 2. Hej Jane
  Jeg er ved at bage disse fiberrige grovboller der står at man blander alle de tørre ting sammen og der efter kommer man pisket æg og og fløde i, hvad med de 1/2-1 XL vand?
  Med venlig hilsen
  Marianne Madsen

  Svar
  • Jeg spiser dem stort set aldrig så jeg opbevarer dem i fryseren. Ellers ville jeg have dem i køleskabet, tror jeg.

   Svar
 3. Super lækre boller – umdskiftede dog fløden med 1 dl skyr – glemte at male solsikke og hørfrø så jeg kom noget revet rødbede og 1 dl 5 korns blanding i også Det blev de altså ikke ringere af Uhmmmm har nu bagt dem flere gange og mand, børn og vennerne i fitnessklubben er vilde med dem . Tak for en super blog

  Svar
 4. Hej Jane.
  Jeg blev lidt forbløffet over at der er forskel på mandelmel :/ Øv altså… troede også bare at mandelmel nu engang var mandelmel. Jeg har købt en del poser fra Brugsen (coop’s mærke).
  Sammenligner jeg, ser opstillingen sådan ud:

  Funksjonellmat: coop:
  pr. 100 gr. pr. 100 gr.

  315 kcal 637 kcal
  40 g protein 21 g protein
  4 g karbohydrat 19 g karbohydrat, heraf 5 g sukkerarter
  11 g fedt, heraf 1 g mættet 53 g fedt, heraf 4 g mættet
  20 g kostfibre ??

  Det virker som om der er meget mere protein i den norske, men til gengæld flere kh og meget mere fedt i den danske….
  Har du nogen idé om eller kommentarer til fordele og ulemper? :)

  Svar
  • Hej Stine
   Det er to vidt forskellige produkter. Det fra Coop er bare mandler, der er malet til mel, mens det fra Funktionel Mad er et “funktionelt” produkt, som er gjort egnet til bagning. Det er fx fedtreduceret og har et højere fiberindhold, hvilket betyder, at du kun skal bruge lidt af det, fordi det suger så meget væske. Jeg bruger begge typer i min bagning men de kan aldrig gøre det ud for hinanden. Det ene får brødet til at hænge sammmen, det andet gør det mindre tørt. Men ellers har jeg svært ved at sige noget, som er generelt gældende :)

   Svar
   • Hov! Kan se opstillingen står helt rodet – i forhold til hvordan jeg havde skrevet det i indlægget :-(

    Ok :-) Tænkte blot, at det mere fedt i den danske version da måtte give mere af den fedt vi skal have :-) Men det er nok ikke lige der jeg skal bruge min energi ;-)
    Nå men nu har jeg købt en 4-5 poser “coop” mandelmel, og så skal det da bruges. Så kan det være jeg skal investere i et par poser af den anden også :-)

    Svar
 5. Nej, jeg må indrømme jeg bare brugte mandelmel fra superbrugsen, som stod der var god til bagning. Troede faktisk at mandelmel var mandelmel – men det kan jeg næsten regne ud det ikke er :-)

  Svar
  • Hehe, nej det er det slet ikke. Melet fra funktionel mad er en helt speciel slags med andre bageegenskaber…

   Svar
   • Mange tak for dit svar Jane – jeg må få anskaffet mig det rigtige mandelmel :-)
    Tak for hjælpen.

    Svar
 6. Hej jane.

  Tak for de meget inspirerende opskrifter som du deler med os – skønt. Jeg er i opstartsfasen og famler lidt i blinde. Er er ikke 100 % LCHF, Palero, 5:2 mm. Er ej heller allergisk overfor gluten osv. Jeg ønsker blot at smide det hvide brød, pastaen og sukkeret for at blive sundere.

  Nu kommer så lige mit spørgsmål, som jeg ikke rigtig kan finde svar på. Er rismel og majsmel også no go for at opretholde en livsstil uden for mange kulhydrater. I nogle opskrifter (dog ikke dine) har jeg set disse produkter brugt!?
  Igår forsøgte jeg at bage dit “toastbrød” – det blev meget Æggekage agtigt, og det er her jeg tænker jeg måske bedre kan få det til at virke, hvis der kommer en smule ris eller majsmel i.

  Beklager den lange kommentar/spørgsmål, men tænkte du måske var den rigtige at spørge :-)

  Tak for din super spændende blog.

  Mvh Birgitte.

  Svar
  • Hej Birgitte. Rismel og majsmel er ikke LCHF, men det er rigtigt nok glutenfrit. Hvad er det for et toastbrød, du har forsøgt at bage? Jeg kan ikke lige huske, jeg har lavet et toastbrød….

   Svar
   • Så jeg kan fornemme at ris og majs mel også er no go, hvis man vil leve uden for mange kulhydrater? ;-)

    Det var dit formfransbrød jeg forsøgte mig med, men tænker at det måske skulle have haft mere mandelmel – jeg fulgte opskriften nøje, men æg kan jo svinge i str. :-)

    Tak for tilbagemeldningen.

    Svar
    • Nåårh, brugte du det rigtige mandelmel? Altså det fra Funktionel Mad?

     Ris og majs bliver aldrig hverken low carb eller LCHF…

     Svar
 7. Det er nogle fantastiske boller, men efter 2 dage i køleskab danner der sig nogle tråde når man skærer bollerne over. det har jeg aldrig set før. Er der andre der har samme erfaring??
  MVH Lotte

  Svar
 8. Er det muligt at undlade at male frøene til mel og bare bruge dem hele? Jeg står ikke lige inde med noget at hakke dem i. Men vil rigtig gerne prøve disse boller. Og jeg tåler ikke fløde så godt, kan man ikke bare bruge ekstra vand?

  Svar
 9. Min kæreste og datter havde bestilt ribbenstegssandwich til aften, af resterne fra den grillede ribbensteg i går. Hvad skulle jeg finde på som burgerboller? Jeg valgte at bage disse boller, jeg tryggede dem flade inden de blev bagt og gav dem ca. 20 min i ovnen.
  Jeg fik 8 pæne “burgerboller” ud af portionen.
  De smagte himmelsk, det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem.

  Svar