Fiberknækbrød er en opskrift på Low Carb knækbrød tilsat ekstra fibre til dig, der savner at spise mere fiberholdig mad.
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland hørfrø og sesamfrø i en stor skål.
- Hæld chiafrø i en mindre skål og overhæld dem med de 2 dl kogende vand. Lad dem ligge der og gelere.
- Bland chia-gel med hørfrø-sesamfrø og rør det godt sammen med en ske. Tilsæt Pofiber, salt og ekstra vand. Dejen suger til sig af vand. Put ekstra vand i, hvis den er alt for tør.
- Opvarm ovnen til 150 grader.
- Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, så dejen når helt ud til kanten. Brug fx en dejskraber. Rids firkanter i dejen med en pizzaskærer eller en kniv.
- Bag pladen i ovnen i ca. 1,5 time.
- Tag ud, løft forsigtigt fra bagepapiret og lad afkøle. Knæk i firkanter og opbevar i lufttæt beholder eller i fryseren. Vi har dem 1-2 uger i lufttæt beholder og noget nær for evigt i fryseren.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Allerede ved at skrive dette indlæg føler jeg, at jeg er utro mod de virkelig lækre og populære chia-knækbrød. Og det er ikke meningen, for de er måske i virkeligheden stadig min favorit.
Sagen er bare, at drengebarnet herhjemme ikke er helt fjollet med “de store kerner”, så jeg ville prøve at lave en version kun med små kerner.
Fiberknækbrød uden mel
Fiberknækbrødene her er jo så samtidig glimrende for dig, der gerne vil have flere fibre i kosten. De er en anelse “tørrere” i konsistensen. Jeg gætter på, det skyldes Pofiber. Måske er det en idé at eksperimentere med at udelade dem, men det må blive i næste forsøg.
Here goes…
Vil du have flere opskrifter på knækbrød? Du finder mine bedste opskrifter på low carb knækbrød lige her.
Istedet for pofiber har jeg afprøvet parmesan MUMS..,
Hvis man nu ikke er vild med sesam … hvad kan man så bruge istedet?
Hej Jane
En anden løsning på det med kernestørrelsen kan være at gi’ dem en tur i minihakkeren eller blenderen.
Så får man også alt det gode inde i hørfrøene med.
De (hørfrøene) skal i øvrigt hakkes for sig, da de skal have væsentligt længere tid i hakkeren end de blødere kerner og nødder.
Mvh Rikke
Ja det er rigtigt. Jeg bekymrer mig dog for de sarte fedtsyrer, der er i hørfrøene og er usikker på, hvad der sker med dem, når de bages i ovnen… :-/
Ja, det samme gælder jo chiafrøene og når vi tilbereder laks…
Om fedtsyrerne bliver skadelige af opvarmningen afhænger dels af hvor hårdt man varmer, men vist også af, hvor meget antioxidant der er i fødevaren i øvrigt.
Jeg er ikke ekspert. Jeg laver og spiser bare mad ?
Ja helt sikkert. Jeg maler af samme grund heller ikke chiafrø. Jeg ved faktisk heller ikke hvor opvarmningsgrænsen går. Jeg steger laks i ovn ved 170 grader men jeg ved ikke om det er ok eller for højt. Heller ikke ekspert her… :)
Det særlige ved chiafrø i forhold til hørfrø er, at fedtyrerne er tilgængelige for os som frøene er. Man behøver altså ikke knuse dem først. Derfor putter jeg dem i min morgensmoothie. Som jeg så paradoksalt nok blender :-)
Det bringer os desværre ikke nærmere svaret på, hvor meget vi kan tillade os at opvarme frøene før fedtsyrerne bliver skadelige. Tværtimod :-/
Hvad angår laks har jeg læst at ca. 17% af fedtindholdet i rå laks stammer fra omega 3. Når laksen er bagt er det 13,8% og ved stegt laks blot 4,5%. Der er ikke angivet temperaturer og tlberedningstider og om kilden holder ved jeg ikke, men det det giver da et fingerpeg om, at nænsom opvarmning er vejen frem.
http://sund-forskning.dk/artikler/omega-3-til-madlavning/
Om ikke andet så tak for opklaring :)
Jeg laver altid chia-knækbrødene med de kerner jeg lige har – oftest er det små kerner som hørfrø og sesamfrø og det plejer der ikke at være nogen problemer i :) Ellers kan man måske lige give solsikkefrø og græskarfrø en lille tur i hakkeren?
Det kan da egentlig være, jeg lige skulle lave sådan en portion i dag <3