Fiberboller


Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt.

Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 10 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Fiberboller

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
 • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
 • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
 • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

1,5 dl = 130 g hytteost
1,5 dl = 60 g mandelmel
1,5 dl = 30 g pofiber
0,5 dl = 20 g sesamfrø 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiberboller med få kulhydrater

Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Pofiber – godt til bagning af brød uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink).

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

213 kommentarer til “Fiberboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej.
  Er super glad for fiberbollerne. Jeg spiser normalt ikke brød, men det er svært for mange, som jeg besøger, at jeg ikke spiser brød. Så tager jeg lige en bolle eller to med og så er alle glade. Bare et lille tip.
  Og i øvrigt er de hurtige at bage og smager godt bare med smør.😉
  Sussi.

  Svar
 2. 5 stjerner
  Hej Jane,
  Super lækker opskrift.
  Men jeg er nød til at spørge dig, hvordan du beregner kcal. og kulhydrater ud.
  Når jeg beregner det på madlog, så får jeg det 235 kcal. pr. stk og 4.58 kulhydrater.

  Mvh. Ulla

  Svar
  • Hej Ulla
   For at lave energiberegningerne så præcise og valide som muligt, har vi lavet vores egen fødevaredatabase her på Madbanditten med data fra DTU Fødevareinstituttets database FRIDA. Det er ikke perfekt, men det er det bedste, vi har at arbejde med efter min mening.

   Det er helt almindeligt at forskellige databaser giver forskellige svar, for vi har ikke at gøre med en eksakt disciplin her. Lidt ligesom vejrudsigten er forskellige på to forskellige apps, vil databaser også være forskellige.

   Når kulhydratmængden varierer i større grad, er det oftest fordi brugeren i modsætning til mig bruger en udenlandsk database, hvor kulhydrater deklareres anderledes eller en database, hvor brugere selv har adgang til at oprette madvarer, hvilket betyder at de ikke er eksternt validerede.

   Svar
  • Hejsa.
   Må boller i køleskabet efter bagning til dagen efter?
   Hvordan opvarmer jeg bollerne dagen efter?

   Vh.
   Idabel

   Svar