Fiberboller


Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt.

Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 10 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Fiberboller

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190 grader.
  • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
  • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
  • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
  • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

1,5 dl = 130 g hytteost
1,5 dl = 60 g mandelmel
1,5 dl = 30 g pofiber
0,5 dl = 20 g sesamfrø 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiberboller med få kulhydrater

Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Pofiber – godt til bagning af brød uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink).

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Nyd julemad og -godter med stabilt blodsukker

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

213 kommentarer til “Fiberboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Åh ja. Det er så svært. Vi er ved at energiberegne alle opskrifter og for god ordens skyld er det mere præcist med gram-angivelserne. Vi har vægtet for og imod og for og imod. Også ift. til en kommende funktion hvor man kan udskrive indkøbsliste. Det er lidt mærkeligt at skulle købe ind i dl og spsk. Jeg ville ønske der var en god løsning på begge dele…

      Vi tænker lige…

      PS: Jeg tror at den gamle opskrift er i De bedste fra Madbanditten.

      Svar
      • Det er også superdejligt at I arbejder med opskrifterne, men jeg har netop lavet dejen med nye mål og resultatet blev ikke det samme 🙁

        Svar
        • Det giver jo ingen mening for vi har jo taget den gamle opskrift, vejet ingredienserne af og skrevet det i gram i stedet for dl.

          Svar
  1. Hej Jane
    Mon man kan erstatte evt lidt af mandelmel eller profiber med speltmel ?
    Jeg lever begrænset lchf .. ikke for at tabe mig men Fordi jeg har det bedre med få kulhydrater …
    Savner dog mine koldhævede speltboller..

    Svar
    • Hej Annette
      Jeg er sikker på du sagtens kan bage fine boller med speltmel, men jeg spiser jo slet ikke mel, så jeg har svært ved at hjælpe her…

      Svar
  2. 5 stjerner
    Virkelig gode og lette at lave👍🏻👍🏻
    Gode som almindelige boller – men også gode til toast.
    Bliver ikke tørre og kan holde flere dage (prøvet 3 dage) i en pose på bordet.
    Mvh Henriette

    Svar
  3. Hejsa.
    Nu er de prøvet og fy for pokker! LÆKKERT!!! Jeg hat savnet mit brød/knækbrød. En bolle her til aften gjorde underværker. I love it.. jeg kan se du har skrevet antal kulhydrater men hvorn forholder det sig med kcal pr bolle. Kan de mon bruges som burgerboller 🤷‍♀️😬☺️ Tak for en møg lækker opskrift altså!

    Svar
  4. Hej Jane. Jeg har bagt finerbollerne et par gange og selv lavet mandelmel af 50 g. Mandler. Der står 11/2 dl. Mandelmel er ca. 50 g. Nu ser jeg, at du skriver i burgerbolle opskriften at 11/2 dl. Mandelmel er 80 g.

    De bliver nu ganske fine med 50 g. Og så er der jo ikke så mange kalorier i😉
    Bh
    Jane

    Svar
  5. Hej.
    Nu har vi det problem at vi ikke kan bruge profiber fordi det er kartoffel.
    Hvad kan jeg bruge i sted for?

    Svar
    • Jeg forstår ikke hvad du mener med *fordi det er kartoffel*. I er allergiske overfor kartoffel eller hvordan?

      Svar
  6. Hej Jane
    Kan ost erstattes af noget andet? Min datter tåler ikke mælkeprodukter og heller ikke stivelse… så det ville være lækkert

    Svar
  7. Skal blot lige hører om dejen til bollerne skal hvile i stue temperatur eller i køleskabet i de 10 min ?

    Svar
    • Det er bare på køkkenbordet. Det er bare for lige at give fibrene en chance for at suge væsken til sig.

      Svar
  8. Wauw de er lækre!

    Er ikke supervild med loppefrøskaller..synes de giver sådan en fornemmelse af sand i maden..kan man mon supplere op med mandelmel eller pofiber eller halv/halv?

    Bedste hilsner Tine

    Svar
  9. Hej Jane!
    Jeg er gået med min altædende husbond på keto,
    Men jeg er intolerant for mælkeprodukter, har du en ide til at udskifte hytteost i fiberboller?
    Det er OK med et “det må du selv finde ud af” ?
    Keto hilsner Inge

    Svar
    • Åh det er lidt svært. Laktosefri hytteost, hvis intolerancen er for laktose men ellers et ekstra æg måske. Nogle gange har jeg også brugt cremen fra kokosmælk og det fungerer nogenlunde. Men det er lidt svært at få helt det samme resultat, synes jeg.

      Svar
  10. Hej ?
    Jeg bagte igår bollerne – men glente putte dem i køleskab som jeg plejer, når bager boller med hytteost og æg…

    Er de lige til at smide ud nu?

    Bh Sonja

    Svar
    • Hej Sonja
      Det ved jeg desværre ikke men det tror jeg da ikke. Men du er nok den bedste til at vurdere det ved helt enkelt at kigge på dem og dufte til dem.

      Svar
  11. Tak, en utroligt god opskrift. Bruger mest valnødder i stedet for mandler, og oftest olie, da det i forvejen er flydende. Hytteost har jeg sjældent, men det fungerer fint med et surmælksprodukt eller flødeost – bare dejen er slasket, før den skal stå og kvælde.

    Svar
  12. Har prøvet disse i dag, med stor succes. Det bliver bestemt ikke sidste gang.
    Når det er vinterferie og frostvejr, er det ligesom om man ser fastelavnsboller, nybagte boller og varm kakao alle steder.
    Så er det dejligt at man også lige kan få en “rigtig bolle”.

    Svar