Fiberboller


Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt.

Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 9 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 min

Ingredienser

Fiberboller

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 190 grader.
  • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
  • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
  • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
  • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

1,5 dl = 130 g hytteost
1,5 dl = 60 g mandelmel
1,5 dl = 30 g pofiber
0,5 dl = 20 g sesamfrø 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiberboller med få kulhydrater

Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Pofiber – godt til bagning af brød uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink).

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

207 kommentarer til “Fiberboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Jeg laver dine Fiberrige Gulerodsboller fra din brødbog. Der er ikke pofiber i opskrifter og jeg synes også den er noget flydende – også efter 10 min hvilen/sugning.
    Jeg tænker denne opskrift ligner men her er der masser af pofiber.
    Mangler det i den i bogen?
    Kan jeg tilsætte for at samle dejen?
    Eller er gulerødderne og kernerne noget der gør dén forskel?

    Svar
    • Hej Lars

      Jeg gætter på at du har brugt almindeligt mandelmel i stedet for det mandelmel fra Funktionel Mad, som står i opskriften. Det er desværre ikke det samme (læs evt. om ingredienserne på side 12-13). Mandelmel fra Funktionel Mad er et særligt fiberrigt mel og det er fibrene herfra, der får bollerne til at hænge sammen. Du kan godt prøve om du kan redde den ved at tilsætte fibre fx fra Pofiber.

      Svar
      • Hej Jane.
        Mange tak for hurtigt svar. Det er lige med at finde ud af mærker og “detaljer” når man er ny – men glad LCHF’er :-) og jeg har desværre ikke lige været gennem ingrediens-listen – så tak for tip og forklaring – og godt gættet med mandelmelet.
        Jeg gav den 2,5 pofiber på en dobbeltportion – og der ser riiigtig godt ud.
        Det skal nok blive en god fødselsdag :-)

        Svar
    • Det synes jeg ikke lige der er er fast ja/nej svar på for det afhænger jo af konteksten. Måske dette indlæg kan hjælpe: Er det Keto?

      Du kan også læse om hvorfor jeg har udeladt brødopskrifter i mine Keto-bøger HER.

      Svar
    • Tolke? Der er ikke noget at tolke. Pofiber indeholder de kulhydrater, der står på pakken.

      Det, du oplever ved brug, er, at Pofiber vejer meget lidt. Derfor bidrager det med utroligt få kulhydrater i det endelige bagværk.

      Svar
    • Nej desværre ikke i disse. Pofiber er jo hovedingrediensen her. Men du kan sagtens finde masser af andre opskrifter uden Pofiber.

      Svar
  2. Hej Jane

    De ser super gode ud. Jeg har nøddeallergi, og jeg overvejer derfor at erstatte mandelmelet med hampemel. Har du nogen erfaringer med at bage med hampemel?

    Mvh. Cæcilie

    Svar
  3. Hej Jane. Jeg har fulgt dit kursus i 6 uger – og er godt i gang.
    Nu har jeg prøvet at bage boller med pofiber, i dag. Opdager at det er lavet på kartofler.
    Ja – jeg forstår det ikke helt – når kartoffel ikke er en del af KETO.
    Måske jeg bare har misforstået det.???
    Jeg er helt med på, at jeg ikke hver dag kan spise Ketobollerne.
    På forhånd tak for dit svar.

    Svar
    • Hej Tove
      Det handler ikke om kartofler, det handler om kulhydrater. Pofiber, som rigtigt nok er lavet af kartoffelfibre, er ekstremt kulhydratfattigt og vejer utroligt lidt og vil derfor ofte bidrage med så lidt som 1-3 g kulhydrat i en opskrift. Derfor er det egnet til bagning, når man spiser low carb :)

      Svar
  4. Hej Jane.
    Jeg har i ca 3 uger lavet mad efter Keto på 4 uger . Bogen er simpelt hen blevet en bibel for mig . Alle opskrifter er bare så lækre , vi nyder hvert måltid . Men jeg syntes det går meget langsomt med at gå ned i vægt . Måske 100g pr døgn eller ingen ting . Jeg spiser ikke morgenmad er det et problem . Kan man spise pofiberboller

    Svar
    • Hvor dejligt at du er glad for bogen :)

      Det giver mig lidt nervøse trækninger at læse om dine dag-til-dag vurderinger af hvad der sker på vægten. Det er rød advarselslampe for mig at tillægge den så stor værdi. Måske kunne du have glæde af at læse lidt om hvordan vægttab med Keto foregår (og evt. tage en pause fra de daglige vejninger, så det ikke ender ud i noget selvsabotage): https://www.madbanditten.dk/vaegten-staar-stille-paa-keto/

      Du kan spise hvad du vil. Bogen beskriver jo tydeligt, hvordan jeg mener, det er mest optimalt men det kan sagtens fungere anderledes for dig. Jeg har uddybet min beslutning om at udelade brød og bagværk i mine Keto-bøger her: https://www.madbanditten.dk/keto-pandekager-kager-desserter/

      Svar
  5. Hej Jane
    Tusind tak for endnu en virkelig god opskrift! Dejligt med en god bolle her i 5. ketouge og ca 5 kg. lettere :-) Med din bog: Keto på 4 uger som min mad-bibel.
    Jeg vil spørge dig om, at hvis jeg nu vil lave fx dobbelt portion til fryseren, så virker 8 æg voldsomt, tror du nogen af dem kan erstattes af vand?
    Vh Gitte

    Svar
    • Yay hvor godt :))

      Jeg tror ikke, jeg lige helt kan følge dig i, hvorfor 8 æg i en dobbelt portion virker voldsomt, mens 4 æg i den almindelige portion ikke gør det?

      Men uanset, jeg har ikke testet at lave dem med vand, så det ved jeg desværre ikke.

      Svar
      • Tak for hurtigt svar.
        Jeg er så taknemlig for din hjælp gennem bog og Madbanditten!!
        Synes nogen gange at ting kan blive lidt for *æggede* i smagen ;-) Jeg har ændret din opskrift lidt og bagt disse i dag, synes om muligt, at de er endnu bedre, i hvert fald lige så gode. Jeg synes *mindre æggede*. Det er lidt over dobbelt af din portion – 15 stk. Min 11 årige fik et stykke og sagde, de smager som normale boller!!
        Kan mærke på min mave, at den har savnet fibre, efter min første fiberbolle i går, virker den igen godt som før KETO ;-) Har været lidt hård. Du har ret i at Pofiber er genialt, især fordi man kan bruge meget mere af det end Loppefrøskaller, der jo gelerer meget.
        Her er min udgave:
        15 boller, 162 cal. pr. stk:
        6 æg
        3 dl. hytteost 4,5%
        50 g smeltet smør
        Ca 3 dl vand (de 4 ingredienser blendes glat)
        140 g mandelmel (eget)
        3 dl pofiber
        1 dl sesamfrø
        3,5 ss fiber husk (loppefrøskaller)
        2 tsk bagepulver
        2 tsk. salt
        Håber du eller andre har lyst til at prøve dem af. :-)

        Svar
  6. Hejsa jeg er ny med LCHF, så har et par spørgsmål.

    I dine fiberboller kan jeg bruge andet end hytteost? F.eks. Græsk yoghurt?

    Efter at have læst i dine opskrifter, har jeg købt loppefrøskaller I Brugsen. Hvad bruger jeg de gule til, og hvad med de grønne.
    ? I en af dine opskrifter fremhævede du de gule. Så dem købte jeg, og på grund af navnet troede jeg at jeg også kunne bruge dem som topping på min græske yoghurt. ? Det var ikke godt

    Svar
    • Jeg tror godt du kan bruge græsk yoghurt men det er ikke noget, jeg har prøvet.

      De grønne og de gule husk er begge loppefrøskaller. De gule er bare pulveriserede. Jeg tror, man plejer at sige, at man så skal bruge cirka halv mængde af dem, fordi de suger væske bedre. Men det burde gå fint at bytte dem med hinanden på den måde :)

      Svar
  7. Jeg er fan!!!!
    Er lige startet op med keto og det er uden tvivl en kæmpe omvæltning for mig at undvære brød.
    Har dog fundet en del rigtig gode og lækre alternativer her på din side.
    Tak for det :0)
    Havde ikke flere loppefrøskaller så puttede lidt hørfrø i for at binde det lidt sammen.
    Det fungerede rigtig godt ??

    Svar
  8. Jeg er ny inden for området og har ikke læst så meget endnu.
    Hvis ikke man må få kartofler, hvorfor så profiler, som jeg kan læse er lavet på kartofler.
    Er det fordi stivelsen er “hevet” ud af produktet?

    Bedste hilsner
    Lene

    Svar
    • Jeg formoder, vi er ude i noget auto-correct, så profiler = Pofiber.

      Pofiber står af kartoffelfibre og den mængde kulhydrat, der er deri, er fibre, vil jeg tro. Men sagen er at det stort set ingenting vejer og er meget drøjt i brug og derfor bidrager det med ganske få kulhydrater (vi taler få gram) i det færdige bagværk. Håber, det giver mening.

      Svar
  9. De her boller har virkelig reddet min vedholdenhed i keto-livet!

    Jeg er udfordret på hvidt brød hver morgen – og mennesker der vil mig det godt, med ofte nybagte boller.

    Nu bager jeg ugentlig en portion til fryseren og tager en op dagligt, og spiser sammen med kollagaerne, ingen sidesteps eller begrundelse for at spise hjemmefrabragt brød. Du er en gudinde ?

    Svar
  10. Fiberboller – jeg har fået lavet en god kompakt Fiberboller. Tilsatte lidt vand til dejen som virkede “tør” men har ellers fulgt opskrift i indhold og fremgangsmåde. Dine ser lette ud og ikke kompakte….. Hvad har jeg mon begået af fejl??

    Svar
    • Formentlig ingenting. Der er ikke noget let og luftigt over noget melfrit bagværk. Vær opmærksom på at du bruger almindeligt mandelmel og ikke det fedtreducerede. Det er det eneste, jeg kan komme på.

      Svar
  11. Mums de er gode. Elsker brød, men mine led kan ikke tåle det, så prøvede disse i dag. Blev meget positivt overrasket?

    Svar
  12. Hej Jane ,
    kunne godt tænke mig at vide , hvor jeg kan købe keto madplaner . Tror godt jeg kunne have gavn af den , da jeg har diabetes 2 på tablet .Hvad er prisen?
    Vh.
    Mogens

    Svar