Fiberboller – Fiberrige grovboller uden mel


Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt.

Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 14 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 minutter

Ingredienser

Fiberboller

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
 • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
 • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
 • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

1,5 dl = 130 g hytteost
1,5 dl = 60 g mandelmel
1,5 dl = 30 g pofiber
0,5 dl = 20 g sesamfrø 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glutenfrie fiberrige grovboller

For nogle dage så jeg en opskrift på nogle toplækre glutenfrie fiberrige grovboller med nigellafrø, som jeg straks fik lyst til at prøve. Jeg elsker smagen af nigellafrø, men jeg har aldrig brugt dem i bagning andet end på toppen af naanbrød.

Det var dog først i dag, jeg fik tid til at gå i køkkenet, og det blev til en lettere modificeret men også meget vellykket version af de gode boller.

Glutenfrie boller og boller uden mel bliver ofte lidt porøse i konsistensen. Disse er også en anelse porøse, men de kan sagtens skæres over på midten og har en fin krumme. Opskriften her er uden nigellafrø, men det kan du sagtens komme i også.

Boller med få kulhydrater

Disse fiberrige grovboller uden mel er til dig, der ikke spiser gluten, mel eller som vil spare på kulhydraterne. Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Pofiber – godt til bagning af boller uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre.

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

223 kommentarer til “Fiberboller – Fiberrige grovboller uden mel”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvis man bruger Husk (den gule til bagning) hvor meget skal der så bruges i stedet for loppefrøskaller?

  Svar
  • Ja du kan altid godt bytte de to. Fiberhusk er pulveriserede loppefrøskaller, så de suger mere væske, så derfor vil du cirka skulle halvere mængden, du bruger. Det plejer cirka at passe, synes jeg.

   Svar
 2. 5 stars
  Er igen igang med cal reduceret kost og de her boller er den skønneste brød erstatning når man ellers er rugbrødsspiser 👍🏼♥️

  Svar
 3. 5 stars
  Bedste “brød” opskrift. Har brugt den her i flere år nu. Bare med solsikkekerner i stedet for mandler. Det er billigere og ikke nær så sødt. Rigtig godt til madbrød.

  Svar
 4. 5 stars
  Hej Jane
  Min kone bryder sig ikke så meget om bi-smagen ved pofiber. Jeg kan se du et sted har skrevet at fedt reduceret mandel el eller kokosfibermel, kan erstatte pofiber. Tænker du, at sesammel også kan erstatte pofiber??
  Mvh
  Svensker

  Svar
  • Ja sesammelet fra Funktionel Mad (altså det fiberrige) tror jeg sagtens, men jeg husker det som om det har en meget kraftig smag. Jeg har af samme grund ikke brugt det så tit..

   Svar
 5. 5 stars
  Holy Moly
  Så fik jeg da også lige prøvet denne opskrift🙂
  De er sindsygt gode. Det er nu besluttet, at de skal med i kurven, når vi bliver inviteret til fødselsdage ved kaffetid. Som Etta Cameroun ville have sagt ” Dobbelt 5″!
  Bliver dejligt at få dem med som supplement til keto rugbrødsmadderne i madpakken.
  Tak Jane🙏

  Svar
 6. Hej.
  Er super glad for fiberbollerne. Jeg spiser normalt ikke brød, men det er svært for mange, som jeg besøger, at jeg ikke spiser brød. Så tager jeg lige en bolle eller to med og så er alle glade. Bare et lille tip.
  Og i øvrigt er de hurtige at bage og smager godt bare med smør.😉
  Sussi.

  Svar
 7. 5 stars
  Hej Jane,
  Super lækker opskrift.
  Men jeg er nød til at spørge dig, hvordan du beregner kcal. og kulhydrater ud.
  Når jeg beregner det på madlog, så får jeg det 235 kcal. pr. stk og 4.58 kulhydrater.

  Mvh. Ulla

  Svar
  • Hej Ulla
   For at lave energiberegningerne så præcise og valide som muligt, har vi lavet vores egen fødevaredatabase her på Madbanditten med data fra DTU Fødevareinstituttets database FRIDA. Det er ikke perfekt, men det er det bedste, vi har at arbejde med efter min mening.

   Det er helt almindeligt at forskellige databaser giver forskellige svar, for vi har ikke at gøre med en eksakt disciplin her. Lidt ligesom vejrudsigten er forskellige på to forskellige apps, vil databaser også være forskellige.

   Når kulhydratmængden varierer i større grad, er det oftest fordi brugeren i modsætning til mig bruger en udenlandsk database, hvor kulhydrater deklareres anderledes eller en database, hvor brugere selv har adgang til at oprette madvarer, hvilket betyder at de ikke er eksternt validerede.

   Svar
  • Hejsa.
   Må boller i køleskabet efter bagning til dagen efter?
   Hvordan opvarmer jeg bollerne dagen efter?

   Vh.
   Idabel

   Svar