Fiberboller


Disse fiberboller er min bedste opskrift på boller, der er Low Carb, LCHF og endda nærmest Keto-venlige, hvis du altså vil spise brød på Keto. Det er sjældent, jeg bager brød efterhånden, for jeg spiser det ikke rigtigt. Men jeg har længe haft lyst til at eksperimentere med at bage nogle boller, der ikke er så nødde-sødlige i det. Mange af de brødopskrifter, jeg har lavet, er jo flere år gamle, og dengang fandtes der jo slet ikke alle de typer specialmel, som der gør i dag.

Lækre LCHF fiberboller --> Madbanditten.dk

Fiberboller

5 fra 6 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækre boller med få kulhydrater
6 stk
|
40 min

Ingredienser

Fiberboller

 • 4 stk æg
 • 1,5 dl hytteost
 • 30 g smør smeltet
 • 1,5 dl mandelmel almindeligt (reklamelink)
 • 1,5 dl pofiber (reklamelink)
 • 0,5 dl sesamfrø + lidt til drys
 • 2 spsk loppefrøskaller (reklamelink)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 190 grader.
 • Blend æggene med hytteost og smeltet smør, til klumperne er forsvundet.
 • Hæld det hele i en skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør dejen godt sammen, til den er jævn med elpiskeren.
 • Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Det er vigtigt at lade dejen hvile, for de mange fibre i dejen, gør den fastere og nemmere at forme at til boller. Dejen bliver dog ikke fast som en gærdej, men er stadig ret luftig eller “fluffy” i det.
 • Form dejen til boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir og drys dem med sesamfrø. Bag bollerne i den varme ovn i 20-25 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

1,5 dl = 130 g hytteost
1,5 dl = 60 g mandelmel
1,5 dl = 30 g pofiber
0,5 dl = 20 g sesamfrø 
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fiberboller med få kulhydrater

Opskriften på fiberboller indeholder mindre end 3 g kulhydrat pr. stk. Det er ret anstændigt for et stykke anstændigt bagværk, synes jeg.

De røg desuden ind på hitlisten hos Vega, som elsker alt, hun kan smøre smør på, mens de hos Silas fik scoren “mellem”. Glimrende! Jeg tænker, at de både kan bruges på morgenbordet og som sandwichbolle i madpakken.

Pofiber – godt til bagning af brød uden mel

Den vigtigste nye slags mel, synes jeg, er Pofiber/kartoffelfibre (reklamelink).

Pofiber er smagsneutralt, hvilket giver mulighed for at bage brød, der ikke smager så sødligt, det er billigt (koster en 20’er eller lign. for en pakke), og det kan efterhånden fås i flere større supermarkeder.

Desuden får jeg ikke ondt i maven af Pofiber, hvilket jeg ellers godt kan få af både det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad og af kokosfibrene. Så win!

Fiberboller - opskrift på de bedste Low Carb boller uden mel
Foto: Columbus Leth til De bedste fra Madbanditten
FIBERBOLLER - bedste opskrift på boller uden mel - LCHF og Keto - venlige

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

198 kommentarer til “Fiberboller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Kan man mon erstatte pofiber med noget andet – eller helt udelade det? Har lyst til at bage bollerne nu, men har ikke noget pofiber 😁

  Vh. Signe

  Svar
 2. Kan man lave dem uden at blende smør æg og hytteost men simpelt bare blande de ingredienser sammen der står ?

  Svar
  • Ja det tror jeg faktisk godt, men jeg synes hytteosten giver sådan nogle træls hvide klumper (for at sige det på godt jysk :))

   Svar
  • 5 stjerner
   Det giver hvide klumper fra hytteosten. De er bu ok synes jeg. Jeg pisker nogle gange bare hele dejen sammen med en grillgaffel (!). Det virker glimrende. Men de bliver pænere og mere ensartede når man gær som der står i opskriften 😊

   Svar
 3. 5 stjerner
  Det bedste bud på keto/LCHF-boller, jeg indtil videre har prøvet. De er slet ikke tosset. Skiftede hytteost ud med græsk yoghurt 10%.

  En succes :) Kan varmt anbefales, hvis man har brødtrang på Keto/LCHF

  Svar
 4. 5 stjerner
  Jeg har meget svært ved at undvære brød om morgen , men det fungere fint for mig at spise en fiberbollr til morgenmad , men jeg har skiftet hytteosten ud med kvarg , jeg ved godt der ikke er så meget fedt i , men til gengæld er der meget porterin i . Og de bliver lette og lækre . Hvad siger du til det ?! Vh Dorte

  Svar
  • Hej Dorte
   Mit grundprincip er ‘det, der virker, vinder’. Du siger det fungerer fint og så har jeg ikke andet at tilføje :)

   Svar
 5. Vi er vilde med de boller😊 kommer også sesamfrøene ind i bollerne isf ovenpå
  Mon man kan bruge creme fraiche isf. Hytteost 😊

  Svar
  • Så dejligt at høre. Jeg putter også sesamfrø i, som der står i opskriften og drysser så en smule ovenpå til sidst også.

   Jeg tror sagtens, du kan bruge andet end hytteost👍🏼

   Svar
   • Super.
    Kan jeg bruge kokosmel i stedet for den almindelige mandelmel og så fedtreduceret mandelmel udstedet for pofiber, som du selv lige har nævnt.
    Hvis ja, hvor meget skal jeg så bruge af de to slags?

    Svar
    • Nej det synes jeg altså ikke. Du er ude i at ændre så meget i opskriften, at det er noget helt, helt andet. Men du kan jo prøve at lave en opskrift med de ingredienser du har.

     Svar
  • Det ved jeg ikke. Måske ingenting. Mine er jo heller ikke sådan tårnhøje. Melfrit bagværk hæver jo ikke.

   Svar
   • Okay de er bare lidt svære at skære over, når de ikke er så høje.. Meeeen de smager vildt godt 😋

    Svar
    • Jeg kom til at sætte ovnen på varmluft en gang – og så blev bollerne ikke så flade 👍 Men de skal have kortere tid

     Svar
 6. Jeg ææælsker de her boller. Dog kommer jeg sesamfrøene i dejen frem for på bollen, for så slipper jeg for drys på bordet og gulvet. Win! Sorte sesamfrø foretrækker jeg at bruge, så er bollerne mindre blege. Oregano er ej at kimse ad, hvis bollerne skal bruges til frokostpadmakken med en skive ost og skinke. Mums!

  Svar
 7. Hvad er grunden egentlig til at man bruger loppefrøskaller, kan det undværes eller skæres ned på/ erstattes. Jeg syntes nemt brødet får en tapetklister artig smag og konsistens i munden.

  Svar
  • Jeg har mere følelsen af at Pofiber fx giver en lidt tør fornemmelse, hvilket er fint i det melfrie bagværk mens loppefrøskallerne bevarer mere den saftige struktur. Loppefrøskaller bruger jeg kun i mængder som fx 1-2 spsk. Aldrig mere end det. Jeg ved ikke om det giver mening. Jeg er sikker på at man fint kan nøjes med Pofiber, hvis man foretrækker det.

   Svar