Fetadressing med dild


Fetadressing med dild er en virkelig lækker dressing eller kold dip til grøntsager eller kød. Den salte smag fra feta går virkelig godt sammen med anisagtige smag fra dilden.

Fetadressing med dild – lækker kold dip

Når man bruger feta til dip eller dressing får man en virkelig skøn og cremet konsistens. Skal den bruges til salatdressing, laver jeg den lidt tyndere og skal den bruges til dip eller kold urtesovs, laver jeg den lidt tykkere. For begge gælder det at der er masser af god og næsten sommerlig smag i denne dressing. Som en sensommerferie til Kreta, ikke?

I denne fetadressing lægger smagen af feta sig en smule i baggrunden, fordi den får det syrlige modspil af både yoghurt og citron. Det fungerer virkelig godt, synes jeg.

Fetadressing med dild

Fetadressing med dild

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 personer
|
5 min

Ingredienser

  • 200 g feta eller salatost
  • 100 g græsk yoghurt 10%
  • 1 dl sødmælk
  • 1 bundt dild
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5-1 øko-citron saften heraf
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i et blenderglas og blend til du har en homogen masse.
  • Juster med ekstra mælk hvis dressingen skal være mere flydende. Smag til.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mit mærkværdige forhold til feta

Jeg har det særeste forhold til feta. I perioder kan jeg slet ikke spise det og tanken er nærmest frastødende. Og i andre perioder kan jeg nærmest ikke få nok og spiser det i hele blokke som en frådende gravid dame.

Og bare for god ordens skyld: Ingen efternøler på vej her😅 Det kunne ellers være en elegant måde at annoncere det på efter mit sentimentale fødselsdagsindlæg i går. Tak for alle de søde hilsner til de unge mennesker, i øvrigt.

Fetadressing med dild opskrift

Alternativ til fetadressing

Er du ikke helt tosset med feta, er en helt oplagt anden opskrift at kaste dig ud i min allerbedste opskrift på tzatziki. En lillesmule dild i den, giver virkelig også et spændende pift, og det kan jeg varmt anbefale at lege lidt med.

Hvis du synes, at fetaen er for dominerende her, kan du også prøve den bløde og lækre Puck-ost. Den giver lige lidt flere kulhydrater, men den har den lækreste konsistens (og smag faktisk også, synes jeg. En slags ‘feta for begyndere’.

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

2 kommentarer til “Fetadressing med dild”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?