Fetadressing med dild er en virkelig lækker dressing eller kold dip til grøntsager eller kød. Den salte smag fra feta går virkelig godt sammen med anisagtige smag fra dilden.
Ingredienser
- 200 g feta eller salatost
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 1 dl sødmælk
- 1 bundt dild
- 2 fed hvidløg
- 0,5-1 øko-citron saften heraf
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i et blenderglas og blend til du har en homogen masse.
- Juster med ekstra mælk hvis dressingen skal være mere flydende. Smag til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fetadressing med dild – lækker kold dip
Når man bruger feta til dip eller dressing får man en virkelig skøn og cremet konsistens. Skal den bruges til salatdressing, laver jeg den lidt tyndere og skal den bruges til dip eller kold urtesovs, laver jeg den lidt tykkere. For begge gælder det at der er masser af god og næsten sommerlig smag i denne dressing. Som en sensommerferie til Kreta, ikke?
I denne fetadressing lægger smagen af feta sig en smule i baggrunden, fordi den får det syrlige modspil af både yoghurt og citron. Det fungerer virkelig godt, synes jeg.
Mit mærkværdige forhold til feta
Jeg har det særeste forhold til feta. I perioder kan jeg slet ikke spise det og tanken er nærmest frastødende. Og i andre perioder kan jeg nærmest ikke få nok og spiser det i hele blokke som en frådende gravid dame.
Og bare for god ordens skyld: Ingen efternøler på vej her😅 Det kunne ellers være en elegant måde at annoncere det på efter mit sentimentale fødselsdagsindlæg i går. Tak for alle de søde hilsner til de unge mennesker, i øvrigt.
Alternativ til fetadressing
Er du ikke helt tosset med feta, er en helt oplagt anden opskrift at kaste dig ud i min allerbedste opskrift på tzatziki. En lillesmule dild i den, giver virkelig også et spændende pift, og det kan jeg varmt anbefale at lege lidt med.
Hvis du synes, at fetaen er for dominerende her, kan du også prøve den bløde og lækre Puck-ost. Den giver lige lidt flere kulhydrater, men den har den lækreste konsistens (og smag faktisk også, synes jeg. En slags ‘feta for begyndere’.
Tænker den må være skøn som dip til agurkestave – når man bliver lækkersulten om aftenen😇
Lidt syltede jalapenos i smager fantastisk sammen med fetaen og giver et lille pift alt efter hvor meget man kommer i selvfølgelig ;-)
Åh så lækkert. Jeg er vild med de syltede jalapenos men jeg glemmer mærkeligt nok tit at bruge dem :)