Fastelavnsboller og semlor


Er dit feed også eksploderet med fastelavnsboller og semlor og opskrifter på hvordan du kan få opfyldt din hedeste fastelavnsbolledrøm? Så er du ikke alene. Problemet er bare, at en fastelavnsbolle med mel og sukker ikke er din ven, hvis du har brugt den første del af året på at spise Low Carb eller Keto.

Fastelavnsboller og semlor på Low Carb og Keto

Hvad pokker gør man så? Replace what you can’t restrict er et ofte brugt Keto-motto. Og det betyder helt enkelt, at du, når der er noget, du savner og ikke synes, du kan undvære, laver en Low Carb eller Keto-version af det og spiser den i stedet. Nuvel, det er ikke det samme, men det kan være en fin måde at stille lysten og komme videre.

Dette motto virker dog bedst, hvis det er noget, der tages i brug en gang imellem. Er det en for hyppig ting, risikerer du, at de gode resultater udebliver, og du bliver irriteret og giver op, fordi det tilsyneladende ikke virker!

At bytte ingredienser er ikke lige så effektivt som at bytte vaner. At forstå denne forskel er ret væsentlig.

Men er fastelavnsbollen bare helt særlig for dig, kan det være, det var det sted, hvor du synes, det gav mening at finde en erstatning.

Er det hele ødelagt, hvis man spiser en ægte fastelavnsbolle?

Ro på med dommedagsretorikken! Læs lige dette dette indlæg og vend så tilbage hertil: Er det hele ødelagt?

Spørgsmålet du skal stille dig selv er mere, om du gider igennem 3-4 dage med sukkertrang og cravings, før den rare ro i kroppen indfinder sig igen (forudsat at du når dertil og ikke hænger fast i sukkerets klamme greb igen).

Er det det værd? Er svaret ja, er det glimrende. Er det nej, er du bedre tjent med en erstatningsstrategi.

Mine opskrifter på fastelavnsboller og semlor

Mine fastelavnsboller minder mest om de svenske semlor og ikke så meget om de gammeldags fastelavnsboller, som i princippet er en sød bolle med cremefyld eller remonce. I stedet får du en lidt bastant bolle med lækkert flødeskumsfyld i midten. De fylder lidt i kaloriebudgettet men er anstændige i kulhydratbudgettet. Til gengæld mætter de ret godt.

Her nedenfor har jeg samlet mine fastelavnsbolle-opskrifter til dig.

Fyldet i fastelavnsbollerne varierer fra vanilje-, chokolade- og hindbærflødeskum til mokkacreme, hindbærcreme og chokoladecreme.

Du kan evt. også freestyle og bruge lakridscremen fra Kokos-pandekager med lakridscreme eller pifte dem op med lidt blommekompot, Rabarber-syltetøj med jordbær eller Sukkerfri bærsyltetøj med chiafrø.

Find links til opskrifterne under billederne herunder.

Fastelavnsboller glutenfri, sukkerfri og low carb
Fastelavnsboller med to slags skum
gammeldags fastelavnsbolle
Gammeldags fastelavnsboller med marcipan
Mini-fastelavnsboller med mokkacreme
Åbne fastelavnsboller med kagecreme og syltetøj
Åbne fastelavnsboller med creme og syltetøj
LCHF-fastelavnsboller med tre slags fyld
Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Fastelavnsboller og semlor”