Iben: Farvel diabetes 2 og 18 kg’s overvægt


I dag er det Verdens Diabetes Dag (World Diabetes Day), og jeg vil derfor dele en rigtig solstrålehistorie.

Forleden var Iben til kontrol og fik taget nye blodprøver. Det skal man regelmæssigt, når man har diabetes 2.

Resultatet var helt vildt. Langtidsblodsukkeret var faldet fra 84 til 39 (over 48 indikerer diabetes 2). Det er svært at få armene ned med så flotte tal.

Da Iben fik diagnosticeret diabetes 2 fulgte en periode, hvor hun ikke anede, hvordan hun skulle gribe det an. Vægttab ville hjælpe, sagde lægen, men det er svært at gå ned i vægt, når man både har PCO og diabetes 2.

Low Carb/Keto virkede tillokkende med sine løfter om bedre blodsukkerregulering. Iben købte Keto-bogen, læste den to gange og gik i gang.

Seks måneder senere stod der 56 kg på vægten og blodsukkeret var normalt. Alt sammen kommet som følge af kostomlægningen og helt uden motion.

Er det ikke fantastisk?

Hvis du genkender Iben, er det fordi hun var i Den Store Bagedyst i 2016. Det gør jo ikke hendes flotte resultat mindre sejt!

Se også:

Nuværende kostråd til diabetikere er forkerte
Skal fremtidens kostråd til diabetikere være Low Carb?

Iben spiste sig fra diabetes 2 med Keto - Low Carb Iben spiste sig fra diabetes 2 med Keto - Low Carb

Læs Iben selv fortælle her:

Jeg kiggede på min 5 årige søn, fik en klump i halsen og tårerne pressede sig på, og tusinde tanker for rundt i hoved på mig, og jeg endte med at tænke ” hvis ikke for mig selv, så skylder jeg i hvert fald min søn at jeg gør en indsats.

Diabetes 2 og svært ved vægttab

Måneden forinden havde Jeg nemlig får stillet diagnosen Diabetes 2 med et langtidsblodsukker på 84, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skulle gribe det an.

Jeg var faktisk der, hvor jeg havde været lidt opgivende på det med at tabe mig, da jeg på grund af min PCO, virkelig har haft svært ved at tabe mig.

Keto for blodsukkerregulering og vægttab

En veninde fortalte mig om Keto, og jeg besluttede at købe bogen, og da jeg læste at denne form for kost var ideelt for personer med diabetes 2 og PCO tænke jeg, det her må være en win win .

Jeg læste faktisk bogen hele 2 gange for helt at forstå, hvad Keto er og hvad den gør, og kan. Det var faktisk ikke så meget dét at man kunne gøre kroppen til en fedtforbrændende maskine og tabe en masse kilo, der fangede mig ved Keto .

Det, der sprang mig i øjnene var at læse om, hvordan denne kost ville kunne give stabile blodsukre, og det var jo min mission at få bugt med min diabetes 2, så det skulle prøves af.

Jeg konsulterede med min læge som ikke vidste så meget om Keto, men som støttede mig i mit valg, og så ville hun sideløbende tage forskellige prøver for at se hvordan min krop reagerede på livsstilændringen.

Ny livsstil – farvel brød, ris og pasta!

26 marts 2018 blev den dag jeg startede på Keto.

Først tænkte jeg, at det her overlever jeg aldrig, for jeg har altid været en brød , pasta, & ris – pige, og de første 3 dage var virkelig hårde og jeg husker jeg syntes, at 4-6 uger som der er anbefalet i bogen var lange udsigter.

Men da jeg allerede efter et par uger på min nye kost kunne mærke, at jeg indvendigt følte mig bedre tilpas, jeg følte mig ikke længere oppustet eller uoplagt, og de jævnlige mavekneb jeg har haft i flere år forsvandt også. Jeg følte mig pludselig mere energifyldt og søvnen blev også bedre, og så kunne jeg også se på vægten at der minsandten også skete noget. Og meget hurtigt endda. ( jeg endte faktisk med at holde den helt striks i 3 måneder ).

8 ugers tjek hos lægen

Efter mine første 8 uger på Keto var jeg til tjek hos lægen , og det var lige før, de havde lyst til at tage prøverne én gang til.

Mit langtidsblodsukker var på de 8 uger gået fra 84 til 45, hvilket betød at jeg var på vej ned i normalområdet

Jeg nærmest hoppede fra lægen i bar glæde. Jeg tænkte, det her, det er bare det helt rette for mig.

Det jeg rigtig godt kan lide ved Keto er, at man for det første får masser af dejlig mad.

Jeg har lært at mærke efter og lytte til min krop, ikke bare spise fordi det måske er gået 3 timer siden jeg sidst fik et måltid, men at jeg spiser når jeg er sulten.

Jeg er der hvor jeg godt kan have et par afstikker hvis jeg er til fest eller noget specielt, men så er jeg back on track igen bagefter.

6 måneder senere: 18 kg’s vægttab og stabile blodsukre

6 måneder er gået, mine blodsukre er stabile, vægten siger 56 kilo, og jeg har tabt 18 kg.

Og noget at det, jeg synes er vildt, det er, at jeg har tabt de kilo uden motion, kun på ren kost. Jeg har aldrig prøvet noget der er så effektivt på alle måder. Det er fantastisk.

Siden hen er mit langtidsblodsukker faldet til 39, og jeg kan næsten ikke få armene ned!

Følg Iben på Instagram, hvor hun har profilen @ibendevantie

Bliv PLUS-medlem og få fire lækre decembergaver🎁

MadbandittenPLUS giver dig adgang til energiberegninger på alle mine opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, færdige madplaner, adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner med indkøbsliste, du kan lytte til min podcast og vi fjerner alle reklamer fra siden.

Men melder du dig ind inden jul, får du, OVENI alt dette, også disse fire gaver:
 • e-bog med julens salater
 • e-bog med komplet nytårsmenu inkl. detaljeret tidsplan og indkøbsliste
 • julespecial-podcast med strategier til at komme godt igennem december
 • podcast om fastholdelse og motivation

Gaverne får du med det samme efter tilmelding.

Læs mere om PLUS her >>

– og du får endda de første 7 dage gratis (gælder kun nye medlemmer)

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Iben: Farvel diabetes 2 og 18 kg’s overvægt”

Skriv en kommentar

 1. Jeg skrev til dig her i weekenden mht. at jeg gerne ville købe dine 5 x 5 ugers Madplaner i hæfteform – du har ikke svaret ???

  Svar
 2. Iben, du er bare Mega sej og du ser brand hammerne godt ud. ❤️

  Jeg er selv med på keto livsstilen og ja det er lækker mad og min krop er meget mere i balance..
  Jeg har tabt 10 kg .
  Næste delmål er at når de 15 kg ( helst inden Jul) .❤️???

  Har du en plan? Når nu vægten er stabiliseret, vil du så forsætte på Keto ?

  Kærlig hilsen Anja

  Svar