Farsbrød og bagte rødder med rosmarin


Denne opskrift på farsbrød med bagte rødder er sådan en alt-i-en-ovn-opskrift, hvor du efter lidt indledende arbejde kan smække benene op og puste lidt ud, imens aftensmaden passer sig selv i ovnen. En rigtig hverdagsfavorit. Og så smager den endda glimrende kold i madpakken næste dag også.

Farsbrød med bagte rødder - nem alt-i-en-ovn aftensmad til den travle børnefamilie - opskrift her:

Farsbrød og bagte rødder med rosmarin

Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
1 time

Ingredienser

Bagte rødder med rosmarin

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  • Kom det hakkede okse- og svinekød i en stor skål.
  • Rengør champignon og kom dem i foodprocessoren sammen med tamari og valnødder. Blend til du har en svampefars.
  • Kom svampefarsen i skålen til kødfarsen. Tilsæt æg, finthakket løg og hvidløg, hakket persille og halvdelen af ketchuppen. Rør farsen godt sammen.
  • Form farsen til to farspølser om kom dem i et smurt ovnfast fad.
  • Pensl den anden halvdel af ketchuppen ovenpå. Sæt fadet i den varme ovn og lad farspølserne stege i ca. 1 time.

Bagte rødder med rosmarin

  • Skræl rødderne og skær dem i aflange stave. Vend rødderne i olien og drys med salt og rosmarin.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt rødderne ind i ovnen under farsbrødene, når der er ca. 40 minutter tilbage af deres stegetid og lad dem stege med resten af tiden. Rod lidt rundt i rødderne et par gange undervejs.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Farsbrød med masser af smag

Opskriften er fra MADGLAD, og den bog er bare et overflødighedshorn af nem og sund hverdagsmad, hvis jeg selv skal sige det.

Farsbrødet her er smagt til med en masse spændende smage og er alt andet end kedeligt. Jeg husker ellers farsbrød som en lidt kedelig affære, men det bliver gjort til skamme her.

Og så elsker jeg bagte rodfrugter her i efteråret. Det deler nogle gange Low Carb-vandene, men for mig fungerer det altså superfint.

Nem opskrift på farsbrød

Denne opskrift er nem at lave og du får virkelig meget smag for den tid, du bruger. Skiverne af farsbrødet smager faktisk dejligt koldt også og kan være et fint og proteinrigt indslag i madpakken.

Spiser du ikke rodfrugter, vil jeg anbefale dig at spise broccoli til. Enten bare letdampet broccoli eller måske de lækre broccolifritter. Så kommer du omkring det med lidt færre kulhydrater.

Og tak…

Tak for alle jeres søde kommentarer til indlægget i går om hatemails og om at opføre sig ordentligt på internettet. Jeg havde sådan brug for lige at komme af med det og jeres opbakning var fantastisk som altid! Tak♡

Farsbrød med bagte rødder. En nem alt-i-en-ovn hverdagsfavorit - se opskrift her:
Billeder taget af Columbus Leth.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Farsbrød og bagte rødder med rosmarin”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hej Marianne
      Det ser rigtigt nok ud herfra. Hvad gør, at det ser forkert ud for dig? Har du evt. fået trukket i bjælken, så du har ændret antal personer? Opskriften er oprindeligt lavet til 6, men ændrer du den til fx 4 eller 8, vil antal gram blive med decimaler og det ser lidt skørt ud.

      Svar
  1. Hej Jane
    Først vil jeg lige sige at jeg er kæmpe fan af dine opskrifter og dine bøger.
    Jeg har lige et lille måske dumt spørgsmål. Jeg har købt et medlemskab til Madbanditten+. Nu kan jeg så se energiberegninger på opskrifterne og der står PR portion. Er det så for hele retten eller for en portion som jeg spiser?
    Mvh
    Heidi

    Svar
    • Hej Heidi
      Tak❤️
      Energiberegningerne følger portionsangivelserne, der står øverst i opskriften. Så her, hvor retten er til 6 personer/portioner, svarer energiberegningen til 1 portion/person, altså en sjettedel af den totale opskrift (jeg har lige regnet opskriften igennem igen og sat den til 6 personer i stedet for 4. Det er mere retvisende)

      I opskrifter på fx boller, knækbrød, pandekager og lign. vil det ofte være pr. stk. Men det vil stå der også. Og ellers altid bare spørg, hvis du er i tvivl :)

      Svar
      • Hej Jane
        Tusinde tak for svaret. Jeg synes bare at det lød helt vild hvis det kun var til en portion/ person så jeg var nød til at spørge. 😊

        Svar
  2. Jeg er så vildt begejstret for din blog. Dine opskrifter går altid rent ind, og er bare så velsmagende og lækre. Kæmpe ros til dig, du inspirerer mig og hjælper mig igennem den ugentlige madplanlægning.
    Jeg har længe haft svært ved at erstatte/fjerne kulhydraterne, men din blog har lige hjulpet mig det sidste stykke. Nu vil jeg hellere have kål til mine boller i karry – hurra for dig. Tak!

    Svar