Disse ischokolader med lakrids er måske noget af det bedste, jeg har smagt. Og jeg er fuldstændig chanceløs overfor dem og kan ikke have dem i huset, og jeg har allerede lavet to portioner, fordi den første blev spist, inden jeg nåede at tage billede af den.
Hæld forsigtigt 4-5 dråber anis-olie i (endelig ikke mere!) og rør rundt.
Hæld den smeltede chokolade i små forme og sæt hele balladen i køleskab og lad dem stivne.
Spis eller server direkte fra køleskab. Pga, det høje indhold af kokosolie, kan de blive lidt for bløde ved stuetemperatur.
Noter
Det er en god idé at spise dem langsomt og virkelig mærke efter, om du har lyst til flere.Pga. det høje fedtindhold mætter de faktisk ret godt, men mætheden kommer jo desværre lidt forskudt, så hvis man bare fylder gabet, risikerer man at få spist for mange.Jeg taler af bitter erfaring her, og der er jo ingen grund til, at vi allesammen skal lave de samme fejl! Men hvis man formår at mærke efter, er de den perfekte LCHF-julegodte. Kørt ind med masser af den nyttige kokosolie.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Ischokolader med lakrids – farligt gode
Men de er simpelthen så farligt gode! Den kølende fornemmelse i munden, når de smelter er helt utrolig og så efterfulgt af smagen af chokolade og lakrids, som jeg er helt svag over for.
Lav dem dagen før juleaften, hvis du vil være sikker på at have nogen ischokolader med lakrids tilbage til gæsterne!
Anis-olie – nam!
Anis-olien er en ny makker i mit køkken, og den kan bare noget helt andet end det traditionelle lakridspulver, jeg plejer at bruge.
Du kan også vælge at lave dine ischokolade uden lakridssmag eller du kan bruge et par dråber æterisk mynteolie, hvis du har det for en After Eight variant, som nogle af os også bliver helt bløde i knæene af. Men herhjemme er lakridsen altså strøget ind på 1. pladsen. Hos alle – for de har faktisk nået at smage også!
Kan jeg hjælpe dig med noget?
Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.
Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸
Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:
Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.
I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”
Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.
Faldt lige over denne opskrift, selvom den vist er gammel. Lyder sindsygt lækre!
Men bliver lidt i tvivl om energiberegningen. Kan det passe, at der kun er 0,11 gram kulhydrat pr. stk? I så fald tænker jeg at jeg godt kan snige 5 stk. ind i min Keto-kost (altså kun ved festlige lejligheder), da det samlet set er under 1 kulhydrat for en dessert.
Åhh, ser lige det må være pr. gram. Men kan du mon huske hvor mange stk. du får ud af en portion på 200 gram (i de små folieforme)? Så kan jeg selv regne kulhydrat pr. stk ud.
Har endnu ikke spist dessert efter 4-5 måneder på Keto (udover pandekager), men står overfor en periode med flere festlige arrangementer, hvor jeg er bange for at falde for fristelsen – og så vil jeg hellere være forberedt og have min egen dessert med (fx bare 2 stk. af disse chokolader).
Hej Maria
Det forstår jeg godt, den var da også helt skørt lavet😅 Jeg har lavet den om, så den nu er pr. stk og derved mere retvisende.
5 stk vil give temmelig mange kalorier og helt sikkert også kvalme. Så det tror jeg ikke, du vil❤️
Ja og nej. Ja fordi du kan smagssætte med lige det, du vil. Men nej, fordi lakridspulver slet ikke kan sammenlignes med den smag, anisolie kan give. Anisolie er en kæmpe gamechanger ift. at få god lakridssmag i ting.
Appelsinolie eller revet appelsinskal er også dejligt i, eller pebermynteolie, hvis man har det. Og så smager de også dejligt helt uden noget :)
Hvilken anis-/apelsin-/pebermynte-olie bruger du?
Har fundet nogle Urte-AnisOlie, og noget BagePebermynteOlie-værk (skal lige holde øje med indholdsfortegnelsen), men Apelsinolie har jeg IKKE fundet. Mangler også en god anbefaling af vanillepulver – uden sukker, naturligvis ???
Hej Pernille
Jeg bruger dem fra Urtegården. Jeg har linket til anisolien i opskriften.
Vaniljepulver er jo blevet crazy dyrt efter en eller anden orkan hærgrede områderne, hvor de dyrker det, så jeg bruger det virkelig sparsomt. Jeg køber som regel bare den fra Urtekram eller en fra ASA.
Nøjs de er gode! Der skal klart laves endnu en portion til juleaften :-)
Er dog lidt i tvivl om det er okay at indtage Anisolie? Det er da en heftig advarsel som står bag på flasken.
Okay, tak for svaret :-) Har fuld tillid til alle produkter du henviser til, men blev alligevel lidt overrasket over advarslen (som jeg iøvrigt først fik læst efter indtagelse af 3 chokolader – flot haha…).
De er for vilde! Nu har jeg lavet en med 85% med kokosmel i og en med 92% med appelsinskal i! De er helt fantastiske – og for første gang har jeg nået en chokoladegrænse! Jeg kan spise to af gangen, selvom jeg ved første bid var overbevidst om at alle nok forsvandt inden det blev mørkt :o) TAK for alt det du giver!
Uh de lyder godt nok gode : ) Men kan man mon ikke også lave dem med lakridspulver (som er på lager her ; )) – hvor meget mon 3 dråber anisolie svarer til, ved du det?
du kan godt røre lakridspulver i men det giver ikke noget nær det resultat, som anis-olien gør. Jeg synes ikke, det er specielt vellykket og ville nok hellere lave versionen helt uden i stedet – eller prøve med lidt frisk appelsinskal eller nogle af de andre varianter…
Jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske, hvor lige præcis disse er fra. Det var nogle, jeg fandt fra sidste år. Men typisk finder jeg den slags i Tiger-butikker, Søstrene Grene eller i supermarkeder…
Faldt lige over denne opskrift, selvom den vist er gammel. Lyder sindsygt lækre!
Men bliver lidt i tvivl om energiberegningen. Kan det passe, at der kun er 0,11 gram kulhydrat pr. stk? I så fald tænker jeg at jeg godt kan snige 5 stk. ind i min Keto-kost (altså kun ved festlige lejligheder), da det samlet set er under 1 kulhydrat for en dessert.
Åhh, ser lige det må være pr. gram. Men kan du mon huske hvor mange stk. du får ud af en portion på 200 gram (i de små folieforme)? Så kan jeg selv regne kulhydrat pr. stk ud.
Har endnu ikke spist dessert efter 4-5 måneder på Keto (udover pandekager), men står overfor en periode med flere festlige arrangementer, hvor jeg er bange for at falde for fristelsen – og så vil jeg hellere være forberedt og have min egen dessert med (fx bare 2 stk. af disse chokolader).
Hej Maria
Det forstår jeg godt, den var da også helt skørt lavet😅 Jeg har lavet den om, så den nu er pr. stk og derved mere retvisende.
5 stk vil give temmelig mange kalorier og helt sikkert også kvalme. Så det tror jeg ikke, du vil❤️
De må prøves! Kan man bruge kokosolie med smag, har altid kun den i huset…?
Det kan du sagtens. Det giver måske en smule kokossmag men jeg tænker, det blender fint ind med choko- og anis-smagen :)
Kan man bruge lakrids pulver..Hvis man nu ikke kan finde det andet
Ja og nej. Ja fordi du kan smagssætte med lige det, du vil. Men nej, fordi lakridspulver slet ikke kan sammenlignes med den smag, anisolie kan give. Anisolie er en kæmpe gamechanger ift. at få god lakridssmag i ting.
Appelsinolie eller revet appelsinskal er også dejligt i, eller pebermynteolie, hvis man har det. Og så smager de også dejligt helt uden noget :)
Hvilken anis-/apelsin-/pebermynte-olie bruger du?
Har fundet nogle Urte-AnisOlie, og noget BagePebermynteOlie-værk (skal lige holde øje med indholdsfortegnelsen), men Apelsinolie har jeg IKKE fundet. Mangler også en god anbefaling af vanillepulver – uden sukker, naturligvis ???
Hej Pernille
Jeg bruger dem fra Urtegården. Jeg har linket til anisolien i opskriften.
Vaniljepulver er jo blevet crazy dyrt efter en eller anden orkan hærgrede områderne, hvor de dyrker det, så jeg bruger det virkelig sparsomt. Jeg køber som regel bare den fra Urtekram eller en fra ASA.
Nøjs de er gode! Der skal klart laves endnu en portion til juleaften :-)
Er dog lidt i tvivl om det er okay at indtage Anisolie? Det er da en heftig advarsel som står bag på flasken.
Ja, jeg blev også lidt forskrækket over den men kunne læse mig frem til, at den var okay i små mængder i fx bolcheproduktion :)
Okay, tak for svaret :-) Har fuld tillid til alle produkter du henviser til, men blev alligevel lidt overrasket over advarslen (som jeg iøvrigt først fik læst efter indtagelse af 3 chokolader – flot haha…).
Normalt bliver jeg ikke nervøs, men jeg måtte lige en tur omkring Google her også ;)
De er for vilde! Nu har jeg lavet en med 85% med kokosmel i og en med 92% med appelsinskal i! De er helt fantastiske – og for første gang har jeg nået en chokoladegrænse! Jeg kan spise to af gangen, selvom jeg ved første bid var overbevidst om at alle nok forsvandt inden det blev mørkt :o) TAK for alt det du giver!
Årh hvor er du god! Jeg har ikke helt samme mådehold, må jeg indrømme ;-)
Er det en “god” chokolade, – altså sådan noget med 70 % eller derover, som du bruger ?
Ja, præcis! Jeg spiser helst selv 85% men skal jeg servere for gæster går jeg ned til 70% :)
Uh de lyder godt nok gode : ) Men kan man mon ikke også lave dem med lakridspulver (som er på lager her ; )) – hvor meget mon 3 dråber anisolie svarer til, ved du det?
du kan godt røre lakridspulver i men det giver ikke noget nær det resultat, som anis-olien gør. Jeg synes ikke, det er specielt vellykket og ville nok hellere lave versionen helt uden i stedet – eller prøve med lidt frisk appelsinskal eller nogle af de andre varianter…
Skal der slet ikke sødestof i?
Og ca hvor mange får du ud af den portion?
nej ingen sødning. De er rigeligt søde. Der er jo lidt sukker i chokoladen og anis-olien søder også. Jeg fik ca. 15 stk ud af min portion.
Mums – det skal prøves.
Hvor mange % er chokoladen du har brugt ?
Jeg bruger fra 70% og opefter…
Må jeg spørge, hvor du køber formene ? Jeg kan ikke finde dem nogen steder..:(
Jeg må indrømme, at jeg ikke kan huske, hvor lige præcis disse er fra. Det var nogle, jeg fandt fra sidste år. Men typisk finder jeg den slags i Tiger-butikker, Søstrene Grene eller i supermarkeder…
De fås i Tiger lige p.t. :) Både klassiske runde og hjerteformede?
Hvor køber du anis olie?
Hvis du klikker på linket, kan du se hvor :)
jamen altså :-) alle de lækre opskrifter du kommer med. Mums jeg glæder mig til at lave dem. DAGEN før jul :-)