Farlige peanutcookies


Disse peanutcookies er dødsensfarlige, fordi de simpelthen smager for godt. Cookies med peanutbutter kan nemlig laves Low Carb og glutenfrie og får stadig en snert af den der lækre gooey-fornemmelse (du ved godt, hvad jeg mener her ;-)).

Peanutcookies – farligt bekendtskab

Når jeg har kaldt disse cookies for farlige peanutcookies, er det fordi de i den grad bringer min impulskontrol i fare. Der er et eller andet ved både duften og smagen af cookies, der gør mig blød i knæene.

Og disse cookies med peanutbutter rammer virkelig alle tangenter i mig.

Peanutcookies

Farlige peanutcookies

Føj til favoritter Udskriv Pin
14 stk
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk det bløde smør med sødningen luftigt og tilsæt ægget. Pisk det hele godt sammen.
  • Bland de tørre dele i og sæt dem i toppe på en bageplade med en ske. De flyder ud og former sig selv til cookies i den varme ovn.
  • Lad dem få 10-15 minutter i den forvarmede ovn.
  • Start med 10 minutter og hold lidt øje med dem, så de ikke bliver for mørke i bunden. Det vil være synd.

Den svære del

  • Når de er færdige i ovnen, lader du dem stå og køle lidt af. Herefter sætter du dem på en tallerken i køleskabet og lader dem blive kolde. Så smager de bedst. Altså,  jeg mener det faktisk.
  • Vent med at spise dem, til de er helt gennemkølede. Så får de en næsten fudgeagtig smag.
  • Jeg ved godt, det er svært. Lavkarbo eller ej, så er vi altså bare nogen, der synes, det er temmelig uimodståeligt, når duften af friskbagte cookies spreder sig i hele huset. Men der er altså virkelig gevinst, hvis man venter.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

For ikke særlig lang tid siden sad jeg hver eftermiddag sammen med de to 6-årige og klippede ikke mindre end 10 gækkebreve. Altså fem fra dem hver.

Det er der, man som minimum ender, når man har tre sæt bedsteforældre, en moster og en oldefar. Hvad jeg ikke tænkte på dengang var, at jeg burde have skrevet en lille note i dem om, at påskeæg her sagtens kunne være et af de der pap-æg med andre ting i end slik.

Det behøver ikke være 5 x store æg eller kaniner af tarvelig mælkechokolade med høj sukkerprocent og mærkelige e-numre. Men det glemte jeg. Damn!

Heldigvis ringede mosteren og spurgte selv, om ikke man kunne slippe om det ved at købe en pakke af de kort, som de samler på. Glimrende idé.

Farmoren og farfaren ved jeg ikke helt, hvad havde købt, men jeg tror nok, det var et papæg med en lille chokoladekanin og en 50’er til frit brug i legetøjsbutik. Også en udmærket idé. Oldefaren havde købt Kinder Æg, det var forventet, og min mor havde købt et papæg loadet med chokoladekaniner og skumslik. Godt så.

Mine børn er som sagt ikke vant til at spise slik, i hvert fald ikke herhjemme, og jeg kan ikke rigtig klare tanken om, at de skal sidde og køre 300 g slik ned. Og det der med at gemme det… arh, men altså, her er det jo, at min egen brist kommer ind i billedet, for jeg kan ikke så godt leve side om side med den slags. Og i bund og grund ønsker jeg faktisk bare ikke at have den slags i mit hjem.

Vi tog derfor en lidt upædagogisk vej. Vi tilbød ungerne, at de kunne tage 5 stykker slik, som de måtte spise, og så ville vi give dem en 50’er hver, hvis de smed resten ud. Til gengæld ville jeg så lave en masse sunde godter, som vi kunne spise her i påskeferien. Den købte de. Drengebarnet en anelse modvilligt.

Så jeg tog straks min nye favoritbagebog med Fristende Lavkarbo bagværk uden sukker og mel og førstevalget faldt på peanutcookies. Og dem lavede jeg i går og oh là là, siger jeg bare. De blev rigtig vellykkede. Og især manden, som er cookiemonster herhjemme, ELSKEDE dem så meget, at jeg er nødt til at bruge kapitaler. Jeg kan godt afsløre, at dette fad ikke overlevede længe i vores hus. Heldigvis havde jeg skyndt mig at tage et billede.

Herudover lavede jeg pebernøddekugler til drengebarnet, da det jo mere er hans game, og jeg lavede en portion vaniljeis, for det kan alle lide. Så synes jeg, det nærmede sig et rimeligt kompromis.

Drengebarnet var dog ikke helt tilfreds, og han fik derfor tilbudt at gøre sin beslutning om. Det ville han dog ikke, da det kom til stykket, og han stod der med sin 50’er i hånden og havde udsigt til at kunne vælge mellem at købe fem pakker Star Wars kort til sín nye samlemappe eller få en omgang mavepine. Vi talte lidt om, hvorfor det er, vi ikke synes, det er så smart at spise sukker, og jeg satsede lidt og sagde, at man er ved at undersøge, om sukker egentlig er giftigt, og indtil man ved mere om det, vil vi gerne være lidt forsigtige med, hvor meget de spiser af det. Det var ikke min hensigt at lave skræmmekampagne, men det er vel i for sig sandheden.

Det sagde de i hvert fald selv i 60 minutes for en lille uges tid siden.

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Sommerferien nærmer sig, men du kan stadig nå at blive Sommerklar med Madbanditten.

Nem og realistisk protokol til vægttab på en sund og sikker måde❤️

 

 

61 kommentarer til “Farlige peanutcookies”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kan det passe, det er ekstrem bløde. Jeg har givet dem dobbelt tid, men de bliver ved med at være så bløde, de næsten falder fra hinanden.

    Svar
    • Ja for smørret er jo flydende og sætter sig i køleskab, så de bliver fastere.

      Men det kræver også det rette mandelmel, så det håber jeg, du har brugt :)

      Svar
  2. Nu er det en long shot da det er en gammel post. Men jeg vil SÅ gerne prøve den her opskrift, dog uden sukrin. Jeg er ikke vild med alt for meget sød smag, og vil bare bruge et par dråber af stevia (heller ikke pulver). Kan jeg så ersatte sukrin med lucuma, for at opnå samme konsistens?
    Jeg ved det er lidt af en eksperiment, men inden jeg risikerer med at skulle smitte alt ud, ville jeg spørge dig først ☺️ Jeg forstår sådan at det er vigtig med den mængde tør ingredienser.
    Jeg er vild med peanuts og finder det sød nok i sig selv, så jeg er sikkert på at det vil smage af noget godt!

    Svar
  3. Jeg troede jeg havde ødelagt dejen, da jeg begyndte at piske ægget ud i smørret og det skilte fuldstændig – så det røg i skraldespanden. Ved andet forsøg prøvede jeg at bytte min Sukrin Gold ud med en blanding af Florsød og en smule kokossukker, men det skilte også da jeg begyndte at piske ægget ud. Anden gang prøvede jeg dog at tilsætte mandelmelet og sørme om det hele ikke samlede sig til en fin dej, så næste gang giver jeg ikke op på min dejlige bare fordi den skiller ?
    Og så må jeg lige tilføje, at jeg fulgte rådet med at sætte dem i køleskabet – og nøj hvor smagte de godt dagen efter ?

    Svar
  4. Tak for en supergod opskrift. Jeg har lige prøvet at tilrette den, så en laktose- & æggeintolerant bekendt med glutenallergi også kan være med, og kagerne blev fremragende!

    Svar
  5. Har lige bagt en portion, men synes slet ikke de ligner dine på billedet….Mine flød slet ikke ud, så efter ca. 5 min i ovnen måtte jeg trykke dejen flad. Fulgte opskriften til punkt og prikke, men havde dog ikke noget alm. sukrin, så jeg brugte sukrin melis. Synes desuden de er blevet lidt tørre (ikke at forveksle med sprøde) i det, trods de bestemt ikke er blevet overbagt. Er der nogen, der har oplevet det også? Kan de være pga. jeg har anvendt sukrin melis?
    Præsterede ellers (til min egen overraskelse) at vente med at smage til de var kølet godt af i køleskabet….

    Svar
    • Nu er det godt nok meget, meget lang tid siden, jeg har bagt disse, men mit bedste bud er, at mængden af mandelmel måske har været i overkanten eller også har de fået for lang tid i ovnen. Det betyder ingenting, at du har brugt SukrinMelis.
      Men uanset får de jo ikke den lækre konsistens, som man kender fra normale cookies.

      Svar
  6. Lige i håb om, at nogen når at svare; skal kagerne være bløde, når de kommer ud af ovnen?

    Svar
    • Ja bløde men de hænger sammen. Melfrit bagværk bliver jo ikke sprødt. Lad dem afkøle i køleskab, og så får du lækre gooey cookies :)

      Svar
  7. Har fulgt opskriften, men kagerne flød ud til en stor, gul, blød masse. Ligner langt fra dit billede. Er det fordi jeg har brugt almindeligt mandelmel? Kan det gøre så stor forskel?

    Svar
    • Ja det gør en enorm forskel. Mandelmelet fra funktionel mad er mega fiberrigt og holder bedre sammen på melfrit bagværk. Det er derfor jeg præciserer hvilken type mandelmel, jeg har brugt.

      Svar