Falske flødekartofler (aka glaskål i fad)


Falske flødekartofler er (endnu) et forsøg på at lave en grøntsagsefterligning af de lækre og cremede flødekartofler. Her er de lavet med glaskål, som måske 100 af mine læsere har anbefalet mig at prøve, men som jeg bare har været mere end almindelig langsom til at prøve.

Men lad mig bare sige: Kæmpe tak for anbefalingen. Det smager jo mesterligt.

Falske flødekartofler - Glaskål i fad a la flødekartofler

Falske flødekartofler

5 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
Glaskål i fad à la flødekartofler
2
|
40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skær skrællen af glaskålen og del den i fire stykker.
  • Skær hver af de fire stykker i rimelig tynde skiver ca. ¼ cm i tykkelse.
  • Snit løget i tynde skiver.
  • Kom løg og glaskål i et lille smurt, ovnfast fad.
  • Bland fløde, flødeost, og revet ost sammen med muskatnød, salt og peber i en skål og hæld det over grøntsagerne.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20-30 minutter, til grøntsagerne er møre og let gyldne på toppen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Flere falske flødekartofler

Glaskål i fad, aka falske flødekartofler, minder ufatteligt meget om både Fennikelfad à la flødekartofler og almindelige flødekartofler. Og faktisk også om de lidt anderledes græskargratin med sennep ost, som dog er noget højere i kulhydratindtag men så lækker også.

Enkelte af jer har også foreslået at lave falske flødekartofler med kinaradise, men det har jeg til gode at prøve.

Falske flødekartofler med glaskål fungerer imponerende godt, smager dejligt, især med løg i, det bidrager med virkelig meget smag.

Bryder du dig ikke om glaskål, eller kan du ikke skaffe det, kan du også lave det med fx knoldselleri, kålrabi eller andre rodfrugter – eller som jeg har gjort før – fennikel.

Low Carb flødekartofler – Glaskål i fad

Flere af jer har efterspurgt opskrifter med glaskål og det er sandt, at jeg ikke har mange af dem. Heldigvis bliver glaskål nemmere og nemmere at skaffe og derved nemmere at lave flere opskrifter med.

Forleden bragte jeg den lækre, friske glaskålssalat også og nu altså brugt i denne opskrift på falske flødekartofler.

Er glaskål og kålrabi det samme?

Nej glaskål er ikke det samme som kålrabi. Glaskålen er lysegrøn udenpå, hvid indeni og kommer ofte med grønne stængler med blade “på hovedet”. Kålrabi er hvid og lilla og ofte også større end glaskålen, den minder lidt om knoldselleri.

Glaskål bliver i Danmark også kaldt knudekål eller glaskålrabi. I Tyskland – og udlandet generelt – kaldes glaskål for kålrabi (Kohlrabi). Og det giver en vis forvirring da kålrabi i Danmark jo er en kålroe. Men det er altså ikke den samme grøntsag.

Begge kan godt bruges til falske flødekartofler, men jeg har brugt glaskål her.

Falske flødekartofler - glaskål i fad

Har du brug for hjælp med Keto?

Keto kan være forvirrende at starte med, men der kan også være meget at hente i at ramme den mest effektive Keto-variant til vægttab. Min Keto-variant er ikke den, hvor du skal spise enorme mængder fedt. Du spiser stadig fedt men i en afstemt mængde, der passer til, om du vil ned i vægt eller holde vægten.

Lad en af mine kostplaner hjælpe dig godt på vej

Kostplaner

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Falske flødekartofler (aka glaskål i fad)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Lavede det i går og det smagte vidunderligt! Vi havde ikke en naturel flødeost, så der kom en stor klump Pikantost i (den grønne) og det fungerede virkelig godt.

    Svar
  2. 5 stars
    Vi fik det i går til nogle rester af pulled pork. Det var så lækkert! Vi skal lige lege lidt med tilberedningstid og -temperatur herhjemme, men smagen var lige i skabet!

    Svar
  3. 5 stars
    Afprøvede denne opskrift her til aften. Helt fantastisk lækkert. Næste forsøg bliver versionen med fennikel og porrer :-)

    Svar
  4. Jeg ved godt at blomkål er genganger i (alt for) meget LCHF, men altså – FlødeBlomkål er altså (også) HELT FANTASTISK… 😋😋😋

    Svar
  5. Uh! Det skal prøves!
    Kunne dog godt bruge et forslag til en substitut for ost (som jeg ikke spiser). Lidt græsk yoghurt måske? Eller creme fraiche? Eller?

    Svar