Falske flødekartofler er (endnu) et forsøg på at lave en grøntsagsefterligning af de lækre og cremede flødekartofler. Her er de lavet med glaskål, som måske 100 af mine læsere har anbefalet mig at prøve, men som jeg bare har været mere end almindelig langsom til at prøve.
Men lad mig bare sige: Kæmpe tak for anbefalingen. Det smager jo mesterligt.
Falske flødekartofler
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g glaskål
- 60 g løg
- 1 dl fløde
- 50 g flødeost naturel
- 0,5 tsk stødt muskatnød
- 30 g revet ost fx mozzarella
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Skær skrællen af glaskålen og del den i fire stykker.
- Skær hver af de fire stykker i rimelig tynde skiver ca. ¼ cm i tykkelse.
- Snit løget i tynde skiver.
- Kom løg og glaskål i et lille smurt, ovnfast fad.
- Bland fløde, flødeost, og revet ost sammen med muskatnød, salt og peber i en skål og hæld det over grøntsagerne.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 20-30 minutter, til grøntsagerne er møre og let gyldne på toppen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Flere falske flødekartofler
Glaskål i fad, aka falske flødekartofler, minder ufatteligt meget om både Fennikelfad à la flødekartofler og almindelige flødekartofler. Og faktisk også om de lidt anderledes græskargratin med sennep ost, som dog er noget højere i kulhydratindtag men så lækker også.
Enkelte af jer har også foreslået at lave falske flødekartofler med kinaradise, men det har jeg til gode at prøve.
Falske flødekartofler med glaskål fungerer imponerende godt, smager dejligt, især med løg i, det bidrager med virkelig meget smag.
Bryder du dig ikke om glaskål, eller kan du ikke skaffe det, kan du også lave det med fx knoldselleri, kålrabi eller andre rodfrugter – eller som jeg har gjort før – fennikel.
Low Carb flødekartofler – Glaskål i fad
Flere af jer har efterspurgt opskrifter med glaskål og det er sandt, at jeg ikke har mange af dem. Heldigvis bliver glaskål nemmere og nemmere at skaffe og derved nemmere at lave flere opskrifter med.
Forleden bragte jeg den lækre, friske glaskålssalat også og nu altså brugt i denne opskrift på falske flødekartofler.
Er glaskål og kålrabi det samme?
Nej glaskål er ikke det samme som kålrabi. Glaskålen er lysegrøn udenpå, hvid indeni og kommer ofte med grønne stængler med blade “på hovedet”. Kålrabi er hvid og lilla og ofte også større end glaskålen, den minder lidt om knoldselleri.
Glaskål bliver i Danmark også kaldt knudekål eller glaskålrabi. I Tyskland – og udlandet generelt – kaldes glaskål for kålrabi (Kohlrabi). Og det giver en vis forvirring da kålrabi i Danmark jo er en kålroe. Men det er altså ikke den samme grøntsag.
Begge kan godt bruges til falske flødekartofler, men jeg har brugt glaskål her.
Lavede det i går og det smagte vidunderligt! Vi havde ikke en naturel flødeost, så der kom en stor klump Pikantost i (den grønne) og det fungerede virkelig godt.
Vi fik det i går til nogle rester af pulled pork. Det var så lækkert! Vi skal lige lege lidt med tilberedningstid og -temperatur herhjemme, men smagen var lige i skabet!
Jaa hvor skønt, tak for feedback :)
Afprøvede denne opskrift her til aften. Helt fantastisk lækkert. Næste forsøg bliver versionen med fennikel og porrer :-)
Jeg ved godt at blomkål er genganger i (alt for) meget LCHF, men altså – FlødeBlomkål er altså (også) HELT FANTASTISK… 😋😋😋
Heheee blomkål er ALTID godt❤️
Uh! Det skal prøves!
Kunne dog godt bruge et forslag til en substitut for ost (som jeg ikke spiser). Lidt græsk yoghurt måske? Eller creme fraiche? Eller?
Er flødeosten også et problem? Mozzarellaen kan du bare udelade og hvis flødeosten skal ud, kan du bare erstatte med mere fløde.
Ja, det er al ost (vi taler fobi).
Det bliver masser af fløde så. Det har heller aldrig skadet en ret 😀 Tak!