At diske op med sådan en omgang fajitas i fad med krydret kylling, guacamole, salsa og cremefraiche til aftensmad vækker begejstring rundt om hele bordet. Og på den måde er vi fluks tilbage til de gode men nemme aftensmadsopskrifter.
Jeg er en total sucker for mexicansk mad. Eller tex mex eller hvad vi skal kalde det. Men altså alt, der involverer krydret kød, grøntsager, guacamole, koriander og lime. Det er så simpelt, men det smager bare så uhyrligt godt.
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 800 g rød peberfrugt gerne i forskellige farver
- 100 g løg
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk chiliflager
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk salt
- 4 tsk sød paprika
- 0,5 tsk røget paprika
- 2 tsk stødt koriander
Tilbehør
- 200 g salat eller blomkålsris
- 400 g guacamole
- 150 g cremefraiche 38%
- 50 g salsa købt eller prøv en spændende fermenteret tomatsalsa
- 1 lime skåret i både
- frisk koriander til drys
Sådan gør du
- Skær kyllingen ud i strimler af ca. 1 cm tykkelse.
- Skær peberfrugter og løg i strimler.
- Fordel kylling og grøntsager i et ovnfast fad.
- Bland krydderierne sammen med olien og bland den godt sammen med kylling og grøntsager, så det er jævnt fordelt.
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og bag fajitafadet heri i ca. 20 minutter eller indtil kyllingen er gennemstegt. Lav guacamolen imens og anret de øvrige ting.
- Server med salat/blomkålsris, guacamole, salsa og cremefraiche.
- Server limebåde til og drys med frisk koriander inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fajitas med nostalgi
Men nu til de lækre fajitas. Søren og jeg har jo begge en fortid på Hard Rock Café. Det var der, vi mødtes i sin tid. Vi arbejdede der, forstås.
Cirka en gang om året tager vi derind og spiser og hilser på de gamle kolleger, der måtte være tilbage. Og det er her fajitas kommer ind i billedet. For Hard Rock laver en killer fajitas, og jeg bestiller det altid.
Fajitas skal jo serveres sydende på et brandvarmt fad. Min her er jo den dovne fad-model, men smagen er stadig i top.
Jeg har lavet den med kylling men skiver af en hjemmemarineret flank steak er heller ikke af vejen.
Og så skal hele herligheden selvfølgelig serveres med verdens bedste guacamole, salsa og fed cremefraiche.
Super nemt og lækkert. Guacemolen var også super.
Jeg lavede en lækker rå salsa til, det er dejligt friskt.
Så lækkert. Alle i familien var vilde med aftensmaden. Jeg har lavet fajitas før, men altid i gryde, og det her var bare så meget nemmere. Og ingen savnede tortillas.
Kan man godt lave den her ret 2-3 timer i forvejen og lade fadet stå i køleskabet? :-)
Ja det tror jeg såmænd egentlig godt men den skal genopvarmes for at blive spændende igen :)
Har lavet det i dag og smagte super lækkert :-)
Hvor dejligt at høre. Tak Helle❤️