Fajitas med oksekød er min yndlingsret fra det mexicanske køkken. Den serveres jo normalt med tortillas, men jeg synes, den smager ganske fremragende bare med grøntsagstilbehør og selvfølgelig de lækre toppings som guacamole og pico de gallo.
Vil du gerne have en Low Carb tortilla til, kan du prøve enten Rodfrugt-tortillas, Mozzarellawraps eller mine Low cab tortillas med flæskesvær.
Ingredienser
Kød
- 700 g flanksteak
Fajitas-marinade
- 0,5 dl sojasauce eller glutenfri tamari
- 0,5 dl limesaft 6-8 limes
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk Sukrin Gold
- 2 tsk stødt spidskommen
Peberfrugt og løg
- 2 løg
- 2 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 0,5 lime saften herfra
- salt og friskkværnet peber
- smagsneutral kokosolie til stegning
Tilbehør
- 1 portion guacamole
- 1 portion pico de gallo
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til marinaden og lad kødet marinere heri. Gerne 5-6 timer eller natten over, hvis muligt.
- Opvarm grillen eller grillpande til høj varme og steg kødet herpå. Det må gerne få lidt stegeskorpe.
- Giv det cirka 3-4 minutter på hver side. Tag det herefter af og lad det hvile lidt.
Peberfrugt og løg
- Skær løg og peberfrugter i tynde skiver
- Opvarm kokosolie på en pande og steg dem heri, til de er møre. Drys med salt og peber og pres lidt limesaft over.
- Fordel de stegte peberfrugter og løg i et serveringsfad.
- Skær flanksteaken i skiver (husk at skære imod fibrene) og læg skiverne oven på grøntsagerne.
- Server gerne med guacamole, pico de gallo-salsa og evt. dine hjemmelavede tortillas til.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til fajitas
Der er jo en masse grøntsager i selve opskriften på fajitas, men andet tilbehør som jeg synes er obligatorisk er en god portion guacamole og en frisklavet salsa. Den friske salsa er den, der hedder Pico de gallo. Den slår købesalsa med mange længder. En klat cremefraiche og lidt revet cheddar, hvis man spiser mælkeprodukter er også lækkert til.
Prøv også fajitas med kylling eller rejer
Oksekødsfajitas er jo kun én måde at lave fajitas på. Jeg har tidligere lavet fajitas i fad med kylling og på restauranter kan man ofte få med store rejer også. Det smager også så lækkert. Man kan endda nogle gange få lov at blande, så man kan få den lækreste surf’n’turf-lignende okse-rejer-kombi. Jeg siger dig, det er godt!
Fajitas med oksekød er favoritten
Fajitas med oksekød smager dog bare virkelig godt.
Og jo bedre oksekødet er, jo bedre er smagen. Jeg bruger som regel flank og det er næsten altid godt. En enkelt gang imellem får jeg et dårligt stykke, som er sejt og kedeligt, men de fleste gange spiller det bare.
0 kommentarer til “Fajitas med oksekød”