Fajitas med oksekød


Fajitas med oksekød er min yndlingsret fra det mexicanske køkken. Den serveres jo normalt med tortillas, men jeg synes, den smager ganske fremragende bare med grøntsagstilbehør og selvfølgelig de lækre toppings som guacamole og pico de gallo.

Vil du gerne have en Low Carb tortilla til, kan du prøve enten Rodfrugt-tortillas, Mozzarellawraps eller mine Low cab tortillas med flæskesvær.

Fajitas med oksekød - lækker opskrift

Fajitas med oksekød

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Kød

  • 700 g flanksteak

Fajitas-marinade

Peberfrugt og løg

  • 2 løg
  • 2 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 0,5 lime saften herfra
  • salt og friskkværnet peber
  • kokosolie til stegning

Tilbehør

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til marinaden og lad kødet marinere heri. Gerne 5-6 timer eller natten over, hvis muligt.
  • Opvarm grillen eller grillpande til høj varme og steg kødet herpå. Det må gerne få lidt stegeskorpe.
  • Giv det cirka 3-4 minutter på hver side. Tag det herefter af og lad det hvile lidt.

Peberfrugt og løg

  • Skær løg og peberfrugter i tynde skiver
  • Opvarm kokosolie på en pande og steg dem heri, til de er møre. Drys med salt og peber og pres lidt limesaft over.
  • Fordel de stegte peberfrugter og løg i et serveringsfad.
  • Skær flanksteaken i skiver (husk at skære imod fibrene) og læg skiverne oven på grøntsagerne.
  • Server gerne med guacamole, pico de gallo-salsa og evt. dine hjemmelavede tortillas til.

Noter

Tilbehør er ikke medregnet i energiberegningen. 
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til fajitas

Der er jo en masse grøntsager i selve opskriften på fajitas, men andet tilbehør som jeg synes er obligatorisk er en god portion guacamole og en frisklavet salsa. Den friske salsa er den, der hedder Pico de gallo. Den slår købesalsa med mange længder. En klat cremefraiche og lidt revet cheddar, hvis man spiser mælkeprodukter er også lækkert til.

Prøv også fajitas med kylling eller rejer

Oksekødsfajitas er jo kun én måde at lave fajitas på. Jeg har tidligere lavet fajitas i fad med kylling og på restauranter kan man ofte få med store rejer også. Det smager også så lækkert. Man kan endda nogle gange få lov at blande, så man kan få den lækreste surf’n’turf-lignende okse-rejer-kombi. Jeg siger dig, det er godt!

Fajitas med oksekød er favoritten

Fajitas med oksekød smager dog bare virkelig godt.

Og jo bedre oksekødet er, jo bedre er smagen. Jeg bruger som regel flank og det er næsten altid godt. En enkelt gang imellem får jeg et dårligt stykke, som er sejt og kedeligt, men de fleste gange spiller det bare.

Fajitas med oksekød - lækker opskrift
Foto: Columbus Leth til LCHF Året Rundt

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

0 kommentarer til “Fajitas med oksekød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?