Denne opskrift på fajitabowl med kylling er super hurtigt lavet og smager simpelthen bare skæppeskønt. Jeg elsker, når enkle retter giver igen med så god smag. De mexicanske fajitas er en af mine yndlingsretter fra det mexicanske køkken. Og jeg har flere opskrifter på det i min mexicanske/texmex-samling.
Denne lækre fajitabowl er lidt i familie med mine kyllingefajitas i airfryer. Lynhurtigt og lækkert. Dette er den lidt skrabede hverdagsudgave. Find forslag til flere lækre toppings under opskriften.
Udstyr
- airfryer eller stegepande/wok
Ingredienser
- 200 g kyllingebryst
- 100 g peberfrugt
- 70 g rødløg
Fajitamarinade
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 spsk olivenolie eller sesamolie
- 1 spsk limesaft
- 2 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk hvidløgspulver
- ¼ tsk røget paprika
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 tsk sødning
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 80 g avokado
- frisk koriander
Sådan gør du
- Skær kyllingen i store tern.
- Skær peberfrugt i tern og rødløg i både. Put dem i en skål sammen med kyllingen.
- Rør marinaden sammen i en lille skål og vend kylling/grøntsagerne heri.
I airfryer
- Hæld hele balladen i airfryeren og giv det 20-25 minutter ved 180 grader. Rør i det et par gange undervejs, så det steges jævnt og løgene ikke bliver sorte.
På pande
- Steg hele molevitten sammen på panden, gerne ved lidt høj varme. Løgene må gerne tage lidt farve i kanterne.
Servering
- Hæld hele herligheden over i en serveringsskål.
- Skær avokado i tern og fordel over ved servering
- Drys med koriander, hvis du har og kan lide det.
- TIP: Lidt friskpresset lime over er også lækkert.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Proteinrig fajitabowl
Denne fajita bowl er fyldt med protein fra kylling. Det giver en virkelig mættende ret.
Fajitas rulles jo normalt ind i de små tortillapandekager og det har jeg altid bare ladet være med og bare spist protein+grønt. Og det er også det, der er i denne fajitabowl. Marineret kylling, peberfrugt og løg og avokado (eller guacamole) på toppen.
Du kan lægge en bund af blomkålsris i bunden af skålen, hvis du vil have flere grøntsager.
Toppings på fajitasalat
Min fajitabowl er bare toppet med tern af avokado, men det er jo den dovne løsning. En god hjemmelavet guacamole ville have været mere på sin plads. Andre gode toppings kunne have været en klat cremefraiche, frisk koriander, salsa og måske lidt revet cheddarost.
Men selv i den skrabede hverdagsmodel her smager den overordentlig godt. Peberfrugten og rødløget, som lige bliver lidt brændt i spidserne, smager bare så pokkers godt altså!
0 kommentarer til “Fajitabowl med kylling”