Disse blomkålspandekager gør det nemt at få flere grøntsager indenbords.
Blomkålspandekager
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 400 g blomkål
- 100 g gulerod
- 2 æg
- 0,5 dl solsikkekerner
- 1 dl hasselnødder malet til mel
- 1,5 spsk loppefrøskaller (HUSK) reklamelink
- 0,5 dl frisk persille
- 60 g revet ost (jeg brugte manchego for en ko-mælkefri version)
- Urtesalt
- 1 tsk tørret timian
- ½ tsk cayennepeber
Sådan gør du
- Først skal blomkål og gulerod rives i foodprocessoren på rivejernet.
- Herefter skal alle ingredienserne køres igennem foodprocessoren med den store kniv. Brug pulsefunktionen og skrab dejen ned af siderne, når det er nødvendigt. Dejen her er ikke særligt våd, men det er det, der giver de gode, faste pandekager.
- Form dejen til små, tykke pandekager og steg i smør eller kokosolie på panden, til de er fint lysebrune på hver side. De skal vendes lidt forsigtigt for ikke at gå i stykker.
- De kan også tilberedes i ovnen. Her skal de have ca. 10 min. på hver side ved 200 grader.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
600 g grøntager om dagen
Når man skal nå de anbefalede “6 om dagen”, og frugt i øvrigt spiller en birolle i ens kost, gælder alle kneb.
Og 600 g grøntsager i form af salat og rå grøntsager fylder altså en del og kan godt være lidt svære at få tygget sig igennem. Så tricket er at finde nogle måder, hvor man får grøntsager indenbords, uden man tænker over det.
Juicing er jo genialt her, men medmindre du har en af de uhørt lækre og desværre meget dyre slowjuicere, er der en del spild forbundet med juicing, samtidig med at du mister en pæn del af de gode grøntsagsfibre i processen.
Selvfølgelig kan du bruge din grøntsagspulp til fx grønne kiks, men hvis du er en familie på fire, der hver dag drikker en juice, står du altså hurtigt tilbage med langt mere pulp, end du kan nå at bruge i din madlavning. Hvor gerne du end ville.
Små grøntsagspandekager
En anden nem måde at få ekstra grøntsager indenbords er ved at lave små grøntsagspandekager. F.eks. var disse hvidkålspandekager et hit (hos de voksne i hvert fald), og i går lavede jeg så denne, fine stak blomkålspandekager.
De blev simpelthen så gode! Og helt uden smag af blomkål. Jeg kan nu godt lide smagen af blomkål, men Bedre Halvdel mener nogle gange, der går lige rigeligt blomkål i madlavningen herhjemme. Aarh men det kan jeg bare slet ikke se, hvor han får fra ;-)
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Nem mad med blomkålspandekager
Jeg spiste dem til frokost og fik et lækkert og mættende måltid ud af en rest tunsalat, en avokado og en blomkålspandekage med hummus.
Om aftenen skulle den store prøve stå, og blomkålspandekagerne blev serveret for det benhårde dommerpanel bestående af 3 x 6-årig. Ja, der var en ekstra med til spisning i går. Og desværre: Tommelfingeren blev vendt nedad. Jeg tror nu, det mest var, fordi de hellere ville spise sig igennem det bjerg af fiskefrikadeller, jeg havde lavet, så jeg har ikke givet op.
Bedre Halvdel kom sent hjem fra Stockholm og spiste en kold blomkålspandekage med hummus og oliventapenade. Dejlig snack, kaldte han det – hvorefter han udbrød: “Så fik du blomkål i mig alligevel!” Guilty!
hej Kan de fryses? :-)
yes, de kan. Put madpakkepapir imellem, så er de nemme at tage op enkeltvist.
Rigtig god side med mange superdejlige opskrifter. Har du tænkt på at lave en app?
Tak❤️
Ja, det har jeg tænkt på og det har besluttet ikke at gøre :)
jeg prøvede i går at følge din opskrift, dog med en afvigelse. Jeg brugte broccoli i stedet for blomkål og da jeg ikke lige havde solsikkekerne ved hånden brugte jeg en lille smule valnødder i stedet for. De blev ganske gode.
Egentlig var det for at undgå madspild og broccolien sang på sidste vers? men det virker
Enig, de er perfekte til brug af rester. Jeg laver dem tit bare med hvad jeg lige har. Så dejligt at komme af med trætte rester :)
Tak for nogle skønne opskrifter og blog i øvrigt.
Jeg ville sådan ønske, at du ved alle opskrifter ville lave en opgørelse over energifordeling. Og også meget gerne set i forhold til, at nogle kerne, nødder etc ikke fordøjes, så derfor ikke tæller med på samme måde.
Kan det ikke lade sig gøre?
Alt kan lade sig gøre :) Jeg har valgt at lade ernæringsberegninger og den slags være en del af mine betalingsprodukter (e-bøger, online forløb, KETO-bogen etc.).
ift. de ufordøjelige kulhydrater/kalorier, er det utroligt svært at tage højde for det i ernæringsberegninger, så her synes jeg, det er bedst at regne med det totale indtag og så blive positivt overrasket.
Hej Jane
Har du et alternativ til HUSK – loppefrøskaller.
Jeg har nedsat stofskifte og skal (åbenbart) undgå loppefrøskallerne :-)
Mvh Henriette
Hvad skulle være sammenhængen mellem loppefrøskaller og stofskifte? Det har jeg aldrig hørt om før.
Men du kan sagtens bruge fx Pofiber i stedet…
Tak for svar.
Jeg kender ikke sammenhængen, men der står på HUSK:
Tal med din læge, hvis du tager medicin:
– mod for lavt stofskifte (levothyroxin).
Hvor interessant! Jeg køber loppefrøskaller fra Urtekram (nøjagtigt samme indhold – bare ikke af mærket HUSK) og det har jeg aldrig set på dem. Giv gerne lyd, hvis du får et svar ud af din læge!
Er der en grund til at du har brugt HUSK i denne frem for pofiber. Kan læse at de er lidt porøse, mon det kan hjælpe at bruge pofiber i stedet? Spinat og broccolien er bare super lækre!!!! De blev bare lidt for saltet, men det ved jeg jo så til næste gang.
Ja, årsagen er at Pofiber ikke fandtes i DK, dengang jeg lavede denne opskrift! Du kan sagtens bruge Pofiber i stedet :)