Estragonmayonnaise – den nemme(!) mayonnaise med estragon. Det tager vitterligt 5 minutter at lave men kan imponere alle ved middagsbordet.
Ingredienser
- 1 æg
- 2 dl olie den du bedst kan lide
- 2 tsk dijonsennep
- 2 tsk eddike eller bearnaisesessens
- 1 tsk salt
- 2-3 spsk frisk estragon
Sådan gør du
- Find stavblender og blenderglas frem.
- Kom det hele æg ned i glasset.
- Kom olie, sennep, eddike og salt ned til ægget.
- Kom stavblenderen i og hold den helt nede ved bunden mens du blender let.
- Mayonnaisen vil nu begynde at tykne og blive hvid. Kør lidt op og ned med stavblenderen for at få det hele med.
- Den virker hver gang! Skulle det ske at den alligevel skiller, kan du redde den med en ekstra æggeblomme og blende igen.
- Hak estragon fint og rør det i mayonnaisen. Smag til med salt, sennep og eddike.
- Lad den evt. trække lidt inden den tages i brug, så smagen fra estragon kan trænge lidt ud i mayonnaisen. Du kan også vælge at blende hele baduljen og få en grøn mayo.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mayonnaisen kan bruges som tilbehør til f.eks. en burger, som base for en lækker hønsesalat eller som tilbehør til en god bøf og bønnefritter eller sellerifritter.
Estragonmayonnaise – Smagen af bearnaise
Vi elsker jo en god bearnaise herhjemme og denne estragonmayonnaise kunne også sagtens hedde bearnaise-mayonnaise eller bearnaisedip. Blomkålsbearnaisen er jo også en klassiker men ofte laver vi også Den dovne Bearnaise = Bearnaisesmør.
Lad gerne estragonmayonnaisen trække lidt, så du får forstærket smagen af estragon. Du kan også vælge at komme lidt bearnaiseessens i. Hvis du vil have en flot lysegrøn estragonmayonnaise, kan du også blende hele baduljen med stavblenderen.
I opskriften her har jeg lavet min egen mayonnaise fra bunden. Indrømmet, det gør jeg langt fra altid. Bruger du en købemayo, springer du bare punktet over med at lave selve mayoen, og så rører du din købemayo med eddike/bearnaisesessens og friskhakket estragon. Voilà, lyn-estragonmayo og no judgement!
Hvilken olie skal jeg bruge til estragonmayonnaise?
Brug en olie du godt kan lide. Husk at smage på den inden du laver mayonnaisen (og undgå samme fejl som mig). Olivenolie er jo klart den sundeste, men den smager meget igennem. En mild rapsolie kan være et kompromis her.
Hvis du vil se flere af mine opskrifter på mayonnaise, dressing, dip og pesto kan du gå på opdagelse i hele kategorien af opskrifter lige her.
Ser rigtig lækker ud! Men kan man skippe æggene?
Hvis det virker uden æg har vi jo en vegansk mayo. Det ku’ jeg godt bruge :-)
Jeg ved ikke, hvad der skulle binde den sammen så. Jeg har ikke nogen erfaring med vegansk madlavning men jeg er temmelig sikker på, at de bruger en eller anden form for erstatning for æg, når de laver mayo. Smagstilsætningen kan du til gengæld sagtens bruge :)
Tak! Jeg prøver da bare at lave den uden og hvis det går helt galt, må jeg se om jeg kan finde noget der kan binde :-)