Er det her nyttigt?


Er det her nyttigt? Det er et spørgsmål, jeg tit stiller mig selv, når jeg er i gang med at spise noget. Hvad vil min krop stille op med det? Kan min krop bruge det til noget? Har min krop brug for det… nu? Ofte er svaret ja, men andre gange står jeg måske og inhalerer en halv pose nødder, fordi den lige var inden for rækkevidde, og fordi jeg var træt og manglede et skud energi efter en lang dag på job.  Og så er svaret nej. Det havde jeg måske ikke behøvet. I stedet kunne jeg måske have lagt mig ned og slappet af i ti minutter. Men nu er det sådan, at vi – eller i hvert fald de fleste af os – spiser af tusindvis af andre årsager end sult. Vi spiser, fordi vi er trætte, keder os, er glade, kede af det, rastløse, fordi klokken siger spisetid, eller fordi vi er bange for at blive sultne og derfor hellere må spise lidt på forskud. Og det er det tankeløse spiseri, som det kan være en god idé at prøve at bevidstgøre lidt. Fx ved at spørge: Er det her nyttigt? Hvis svaret er nej, kan vi træffe en rationel beslutning om at spise det alligevel eller lade være. Og selvfølgelig sker det, at vi spiser det alligevel. Det er nok urealistisk at tro, at vi kan nå et sted, hvor vi udelukkende spiser, fordi maven knurrer. Men det er helt sikkert et punkt, hvor de fleste, inkl. mig selv, kan blive bedre.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Er det her nyttigt?”

Skriv en kommentar

  1. Det store problem er vel at vores hjerner stadig fungerer efter et samfund i nød – ikke i overflod. Og derfor reagerer vi med at æde når der er let adgang til kalorier. Jeg kender i særdeleshed den med at spise i stedet for at hvile mig. Det har desværre givet 10 kilos overvægt her det første år med spædbarn (men nu skal det være slut!)

    Svar
  2. Jeg tror, at rigtig mange kan blive bedre her. Vi glemmer ofte, at når vi vælger vores adfærd, så vælger vi også konsekvensen af den. Når vi stopper op, lytter og spørger os selv om vi har brug for det, om det er nyttigt at spise, så har vi et valg og gør ikke længere os selv til ofre. Det er sejt gået, at du spørger dig selv så tit :-)

    Svar