Episode 6 – Kød og kræft

podcast sløret

Podcasten produceres eksklusivt til MadbandittenPLUS-medlemmer, men du kan altid lytte til sidste nye episode gratis i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede. Start din prøveperiode og læs om alle fordelene her: MadbandittenPLUS.

Rødt kød øger risikoen for kræft

Det siger Kræftens Bekæmpelse selv…

Sådan startede et interview, jeg gav til en større dansk avis i sidste uge. I denne podcast starter jeg med at fortælle om dette lidt sære 2 timer lange interview, jeg havde med en stor dansk avis, der gerne vil tale med mig om protein, men som i virkeligheden lod til mest at ville tale om kød og om hvorfor kød er dårligt på en lang række parametre. En speciel oplevelse for at være ærlig.

Men at rødt kød øger risikoen for kræft er også en påstand, du kan blive mødt med. Derfor gennemgår jeg i denne podcast argumenter for, hvorfor evidensen for det ikke er så overbevisende, som Kræftens Bekæmpelse eller medierne nogle gange får det til at lyde. Håber, det kan hjælpe dig til at føle dig bedre rustet, hvis du får ‘velmenende’ råd om den slags fra din nærhed.

Time stamps

Start: Snak om interviewet

11.15: Kød og kræft – epidemiologiske studier

16:30: Healthy User Bias

19:00: Confounders

19:30: Hvilken type kød spiser de i studier?

22:10: Relativ risiko og absolut risiko

33:30: Er det muligt, at jeg tager fejl og de har ret?

Show notes

Proteinmanifestet

Healthy user bias

Relativ risiko vs. absolut risiko

Spørgeside for medlemmer