Kalorieindhold og næringsindhold på opskrifter


Ønsker du energiberegning på alle opskrifter? Med et medlemskab på MadbandittenPLUS har du adgang til næringsindhold på alle Madbandittens +1800 opskrifter. Her foruden får du egen favoritside til at gemme dine yndlingsopskrifter, du får færdige madplaner med indkøbsliste og du slipper for forstyrrende annoncer.

>> Start din 7 dages gratis prøveperiode her <<

Du finder opskrifter med energiberegning i disse produkter:

Bog: De bedste fra Madbanditten

Bog: Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Bog: Keto på 4 uger

Online: Keto madplanerne

Online: Mælkefrie Keto-opskrifter

Online: Praktisk guide til striks LCHF/Keto

Online: Kickstart – 6 ugers online kursus

Herudover også i:

Online: Low Carb Vegetar

Online: Kursus: Ud af diabetes 2 (med Anette Sams)

Hvordan laver man selv energiberegninger?

Jeg kan anbefale dig at bruge et program som madlog.dk til dine næringsberegninger.

Det er nemt og brugervenligt fra computer (men fungerer desværre skidt på mobil). Her kan du taste ingredienser ind eller oprette hele opskrifter og så regner programmet kalorieindhold og næringsindhold ud pr. portion.

Der findes også udenlandske apps til den slags som Lifesum og MyfitnessPal og disse kan også bruges, men der er bare større risiko for misforståelser og for at du kommer på gal kurs, hvis du ikke er opmærksom.

Det skyldes, at de trækker på udenlandske databaser, hvilket betyder, at de opgiver kulhydrater anderledes end vi gør i Danmark. Det behøver ikke være skidt. Det er bare en forskel, du skal kende.

Mange begynder fejlagtigt at spekulere i ting som ‘net carbs’ og ‘total carbs’ og fratrækker fibre, for det gør amerikanerne. Men derved snyder de sig selv. I Danmark deklarerer vi kulhydrat i tilgængeligt kulhydrat og fibre deklarerer vi for sig. Dvs. at fibrene ikke er medregnet i kulhydratindholdet og derfor skal de ikke trækkes fra igen.

Læs mere her: +Guide: Sådan tæller du kulhydrater

Lifesum leder folk på den gale kurs

Og hvad den gale kurs angår, gælder det især Lifesum og risikoen for, at du i god tro vælger at følge deres forindstillinger til ‘striks LCHF’ eller ‘streng ketogen kost’.

Får man ikke justeret disse indstillinger til at passe med fx dem i mine Keto-bøger,  øger det risikoen kraftigt for, at man om tre måneder kontakter mig og spørger, hvorfor vægten stiger og håret falder af.

Don’t go there!

Læs mere om det her: Begynderfejl #9 – Lifesum fælden

Prøv den avancerede Cronometer

Hvis du har lidt teknisk snilde og forståelse for, hvordan disse apps fungerer, kan jeg anbefale den mere avancerede Cronometer.

Det fede ved den, er at den overlegent er den bedste på markedet, hvis du foruden makronæringsstoffer (kulhydrat, protein, fedt) ønsker at tracke mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler). Det kan være interessant at se, hvor dækkende ens kost er og hvor der evt. er plads til forbedring.

Det giver også mulighed for at tracke elektrolytter og sørge for at du får disse på plads. Som du ved, er det ret afgørende for din succes på Keto.

Du behøver ikke tracke

Du kan også bare fokusere på at spise det rigtige: Kød, grøntsager og fedt. Gør du det, er tælling i langt de fleste tilfælde unødvendigt.

Læs også: Jeg vil gerne spise Keto men jeg orker ikke at tælle kulhydrater og kalorier

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Kalorieindhold og næringsindhold på opskrifter”

Skriv en kommentar

 1. Hej, har lige købt adgang til Madlog, tænker det er en fin måde at holde bare lidt styr på kulhydraterne.
  Håber det er ok jeg spørger her, da det virker til du har et rimeligt kendskab till siden: kan det passe man ikke kan vælge fx tsk og spsk når man angiver krydderier i en opskrift man opretter?

  Svar
  • Åh godt spørgsmål. Er der ikke mulighed for at vælge gram? Hvis ikke, kan du måske vælge 0,5 tsk eller 0,25 tsk afhængigt af mængde. Så har du i hvert fald gjort et ærligt forsøg :)

   Svar
 2. Hej Jane, jeg brugt MFP, bor ikke i DK.
  Jeg motionerer en 4-5 gange om ugen og skal ca tabe mig 4-5 kg, tror jeg ☺️
  Jeg har sat 100g (faktisk 97%) “ind” på mfp’s tabel (som svarer til 25%) De resterende er 35% til protein (136g) og 40% ( 69g) til fedt. Ialt 1550cal. Lyder det helt tåbeligt? Aner ikke liige helt hvordan jeg får så meget protein i mig. Og er fedtet for højt?
  Et lidt rodet spørgsmål, haha
  Tak på forhånd ??

  Svar
  • Hej Lene
   Jeg er ikke sikker på jeg helt forstår, men jeg tror ikke, det lyder skørt. Det, du har ‘sat ind’ er kulhydrater, så du spiser 97 g af dem?

   Hvis dit ønske er at ligge der kulhydratmæssigt, synes jeg, det ser rigtig fornuftigt ud og jeg synes ikke, fedt er for højt. Generelt kan man sige, at proteinindtaget er det vigtigste og herfra kan du i virkeligheden fylde de resterende kalorier med den fordeling af fedt/kulhydrat, du foretrækker. Det lyder til, at det er noget i den stil, du har gjort. Er det ikke rigtigt forstået?

   Svar
 3. Hej Jane,
  Jeg har købt dine 4 ugers madplaner og er igang med anden uge nu. Ved flere opskrifter skriver du Feks. 400 gram broccoli som til tilbehør til 2 Pers. Dvs 200 gram broccoli til hver. I opskriften skriver du, at der er 9 gram kulhydrater i hele retten. Men som jeg læser det på de forskellige energiberegnings app er der ca. 6 kulhydrater pr. 100 g i broccoli. Så når jeg spiser 200 gram broccoli, så kan jeg ikke holde mig på de 9 kulhydrater som du har estimeret hele retten til. ( og det er kun for tilbehøret) Er det mig der misforstår noget? Jeg er ellers ret begejstret for dine opskrifter og de er meget smagsfulde. Jeg er stadig ikke i ketose, så jeg spørg kun, så jeg sikre mig at jeg ikke har misforstået noget. Jeg kan bare ikke få estimeringer til at holde med energiberegningerne.

  Svar
  • Hej Steffani

   I Danmark deklarerer vi kulhydrater i tilgængelige kulhydrater ( = de kulhydrater, der optages i blodet) og det skal du være opmærksom på, når du bruger apps, der trækker på udenlandske databaser, som jeg kan læse, du gør. I USA bla. medregner de fibre (uoptageligt kulhydrat) i det totale kulhydratindhold, hvor vi deklarerer fibre for sig. Vil du fortsætte brugen af de apps, skal du indstille den til at vise ‘net carbs’, hvilket er kulhydrater minus fibre.

   En god database at kende er DTU Fødevareinstituttets database FRIDA. Her kan du se, at broccoli indeholder 3 g tilgængeligt kulhydrat pr. 100 g.

   Læs også gerne dette indlæg om at lave energiberegninger og om de forskelle der er: Energiberegninger

   Svar
 4. Hej
  Er begyndt på din keto på 4 uger ?
  Må jeg gerne blande dagene efter eget ønske og f.eks. spise det samme morgenmad 3 gange i træk og så udelade nogle af opskrifterne?

  Svar
 5. Hej Jane
  Jeg er i fuld gang med din bog Keto på 4 uger, men jeg savner min morgen yoghurt. Må jeg spise fra dine LCHF opskrifter ? F.eks græsk yoghurt med peanutbutter ?
  Vh Bente

  Svar
  • Det anbefaler jeg ikke og det er derfor du ikke finder opskrifter på det i mine Keto-bøger. Men der er jo ikke noget i vejen for at du undersøger om det kan fungere for dig. Kan det det, er det jo bare dejligt. Og kan det ikke, kan du altid glemme den igen.

   Svar