Enebærgryde


Enebærgryde er sådan en dejlig gryderet med mild smag, så selv familiens yngste medlemmer vil kunne spise med. Der er ikke noget at sige til, at gryderetter er et hit på bordet ude hos børnefamilierne. Sjældent er der noget, som ungerne skovler i sig som det.

I denne enebærgryde får du en lækker smag fra svampene og fra enebærrene. Vil du have endnu kraftigere enebærsmag, kan du knuse dem, inden du kommer den i gryden.

Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdag

Ingredienser

  • 700-800 g svinekød afpudset og skåret i tern
  • 30 g smør
  • 400 g svampe skåret i kvarte
  • 1 løg finthakket
  • 15 enebær
  • frisk timian
  • frisk rosmarin
  • 4 dl fløde
  • 2,5 dl cremefraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber
  • citronsaft

Sådan gør du

  • Smelt halvdelen af smørret i en gryde og brun svampene heri.
  • Tilsæt løget og lad det svitse med, til det er blevet klart i farven. Læg hele blandingen til side et øjeblik.
  • Brun kødet godt i resten af smørret og krydr med salt og peber.
  • Kom svampe og løg tilbage i gryden.
  • Hæld fløde og cremefraiche på.
  • Kom enebær og timian/rosmarin i og kog op.
  • Lad det simre i ca. 30 minutter og smag til med salt og peber.
  • Server med blomkålsmos eller letkogte grønne bønner.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdag

Hvad serverer man til enebærgryde

Godt tilbehør til enebærgryden ville være en god portion blomkålsmos (eller kartofffelmos til ungerne). Letkogte grønne bønner er også godt til det meste. Jeg koger dem bare i en gryde i letsaltet vand i 3-5 minutter. Herefter overhælder jeg dem med koldt vand, så de bevarer sprødheden.

Enebærgryde - lækker low carb gryderet - perfekt til en blæsende efterårsdag

Bliv Sommerklar med Madbanditten

Vil du gerne af med vinterkiloene inden sommerferien, er det nu, du skal starte.

Læs mere her: Sommerklar med Madbanditten

 

 

6 kommentarer til “Enebærgryde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Det har jeg faktisk ikke så meget erfaring med. Jo lavere fedtprocent, jo større risiko for at det hele skiller. Om græsk yoghurt 10% kan gøre det, tør jeg ikke sige…

      Svar