En ussel maddag


Jeg elsker, når min mad giver mening. Når den mad, jeg spiser, er god og veltilberedt, og råvarerne er gode, og jeg bare kan mærke, at min krop takker mig for alt det gode, jeg fylder i den. Jeg kan blive helt høj over en lækker råkost i flotte farver, og nu hvor jeg lige ser det på skrift, kan jeg godt fornemme, at det er lidt mærkeligt. Det er jo bare råkost. Men pointen er, at jeg elsker, når min mad giver mening.

I dag har bare ikke været sådan en dag.

Startede dagen (for sent) med et koldt kogt æg fra køleskabet, en tør oopsie fra dagen før og en halv brunlig avokado også fra dagen før. Til frokost var der kødsovs “som i bangkok” i kantinen. Og her er jeg bare nødt til at sige: Aaaah….? Som i Bangkok? Altså, godt nok har jeg ikke opholdt mig så meget i lige Bangkok, men de gange jeg har været i Thailand, er jeg altså ikke stødt på sådan en kødsovs. Dybest set bestod retten af hakket oksekød smagt til med ingefær og citrongræs. Og så sejlede den i olie. Jeg er ikke ligefrem olieforskrækket, men når kantinekødsovsen sejler i olie, er det næppe af den gode slags. Salatbaren var slatten, så tilbehøret til den thailandske kødsovs blev et par agurkestrimler og en skive cheddar. Kunne ikke ligefrem høre min krops taksigelser efter det måltid.

Til eftermiddag spiste jeg to frøkiks med ost, og det var jo sådan set udmærket, og det lykkedes mig da også at navigere udenom de lækre, hjemmelavede flødeboller, der blev delt ud i afdelingen ved siden af. Aftensmaden var tun fra dåse, rørt med god mayo og salat. Egentlig ikke noget i vejen med det, bortset fra at det var kold mad på en kold dag og efterlod mig med en følelse af, at det var lidt synd for mig, og at jeg fortjente en kop flydende chokolade. Hvilket jeg ikke havde noget af. Ikke meget kærlighed i de måltider. Det må gøres bedre på morgendagens hjemmearbejdsdag, hvor jeg selv har glæden af at være dagens kok på alle måltider.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “En ussel maddag”

Skriv en kommentar

  1. Tak de damer. Og du har ret, henriette, i at det gælder jo selvfølgelig om at trække det gode frem i stedet for at banke sig selv oveni med det usle. Gad vide hvorfor det er så svært?

    Svar
  2. Kender godt det med at have dårlig samvittighed over, at man har fyldt tvivlsom mad på sin krop, men de der kantinedamer, de er simpelthen så lumske med deres margarine og sager, at man ikke kan vinde over dem hver gang.

    Bedre maddag i morgen :)

    Svar