En LCHF appel til Folketinget


Jeg har en Google alert på LCHF. Mest noget jeg har sat op for at opsnappe eventuelle nye blogs med samme interesse som mig. Det er dog ærligt talt begrænset, hvad den fanger.

I dag fik jeg dog noget interessant. Et bilag, indgivet til Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Bilaget handlede om, hvordan der i Sverige foregår en reel madrevolution, kaldet LCHF, i øjeblikket, og hvordan Danmark er håbløst bagud i forhold til dette. Forfatteren udfordrer medlemmerne til at prøve LCHF på egen krop i en 2-ugers periode. Og linker desuden til kostdoktorn.se for mere information.

Hvem forfatteren er, er uvist. Men jeg vil da gerne råbe hurra for, at der er nogen, som råber op, og som gør en indsats for at ændre tingenes tilstand. Hele bilaget kan læses her.

Hurra!

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “En LCHF appel til Folketinget”

Skriv en kommentar

 1. Kære Gitte og Järven

  Hvor er I seje, at I råber op! Og hvor er det ærgerligt at I ikke bliver hørt. Er tiden mon bare ikke moden? Man skulle tro, at den madrevolution, som foregår i både Norge og Sverige ville være en god historie. Måske oven i købet grobund for lidt mere kritisk journalistik om, hvorfor Danmark går i den helt anden grøft…

  Svar
 2. Ihhh, hvor er jeg glad for at jeg ikke er den eneste i det ganske danske land, der syndes at der mangler lidt almen information om nyere forskning. Kostrådene er stadig håbløse gammeldags skræmmekampagner om fedt forskrækkelse. Folk propper sig med kolesterolsænkende medicin, light produkter og olier der er forarbejdet til ugenkendelighed (http://www.alun.dk/sund-kost/den-fede-sandhed.html). Jeg har skrevet til vores helt nye statsminister, efter indførelsen af fedtskat – som jeg læste på en norsk blog, så er det eneste danskerne fører med på den front “idioti”. Jeg har intet hørt tilbage. Så har jeg skrevet til bl.a. “altomkost.dk” hvor mange danskere bliver vejledt/vildledt?? men her fik jeg kun at cide at de måtte rette sig efter kostvejledningerne. slutteligt havde jeg skrevet til hjerteforeningen som under fakta om kolesterol skriver følgende: “Jo federe kost vi spiser, jo mere kolesterol fremstiller leveren. Dermed er en dårlig udvikling i gang. Mængden af kolesterol i blodet stiger; det samme gør aflejringen af kolesterol i karrene, og dermed øges risikoen for at få en blodprop eller anden hjertesygdom”. Men endnu en gang uden held.

  Der er altså RIGTIG lang vej endnu for at få noget råbt op – ved ikke helt hvem mdet er man skal have i spil før der er noget der rykker sig.

  Hilsen en frustreret husmor, med en datter hvis krop var kommet ud på et skråplan, med en hormon balanse der var blevet helt forstyrret, men nu er på vej på rette spor efter at være gået over til LCHF – og mor har som bonus tabt 5 kg ;-D

  Svar
  • Thats´ the spirit Gitte! Godt gået vi må da for pokker kunne få vækket nogle mennesker og få spredt nogle nutidige kostråd!
   Jeg har også prøvet TV2 nyhederne og Ekstrabladet – der er åbenbart ikke så meget i prestige i sundhed og sparede skattekroner – tænk på al den medicin vi kunne spare!

   Svar
  • Nej, desværre ingen respons – andet end officielle kvitteringer fra henholdsvis Fødevareudvalget og Astrid Krag. Men – man har jo lov at håbe…

   Svar
 3. Hej
  Jeg har været lidt længe om at finde denne udmærkede hjemmeside. Jeg er en 57-årig daginstitutionsleder i Københavnsområdet. Jeg har været på LCHF siden maj, hvor jeg en nat så Andreas Eenfeldt på TV. Jeg er hver dag medansvarlig for knap 50 søde ungers kost. Jeg er nødt til at rette mig efter myndighedernes anvisninger – hvilket er megt uforeneligt med den viden jeg har tilegnet mig i forbindelse med LCHF. Det er mig der har skrevet til Folketinget. Jeg har også sendt en speciel mail om emnet til Astrid Krag.
  Mvh
  Järven

  Svar
 4. Dejligt at nogen tager sig tiden til det! Og nøj hvor jeg håber, at der er nogen, der gider at læse det. For den vej, politikerne har valgt at gå, er jo helt gal! Håber de kommer til fornuft

  Svar
 5. Budzinski, udmærket idé med opfordring til revolution. Men som Henriette er inde på, er der saftsusme langt igen med en minister for sundhed og forebyggelse, der nærer sit ufødte barn med slik og chokolade og en fødevareminister, der erkender, at hun ind imellem springer aftensmaden over til fordel for en pose kanelgifler.
  Men nogen har jo nu taget det første skridt…

  Svar
 6. Cool
  – men mon den gode Astrid Krag gider at læse den???
  – eller kronikken i Berlingeren ?
  Næppe.
  Hun har selv i et interview fortalt at hun ofte ikke orker at spise rigtig mad her som gravid og mest har lyst til slik og chokolade
  Jeg skal ikke kaste med sten …… men synes det lyder som en sukkernarkoman…

  Svar