En dag på LCHF


Jeg bliver ofte spurgt om jeg ikke vil vise, hvad jeg spiser i løbet af en dag. Og det har jeg ikke været sådan specielt ovenud begejstret for. Jeg ved ikke helt, hvad det handler om. Måske bare, at jeg synes, det er et vigtigt budskab, at vi hver især skal finde den vej, som virker for os. Det, som er rigtigt for mig, og som gør mig mæt og glad en hel dag, er ikke nødvendigvis det samme, som virker for dig. For vi er ikke ens. Og så synes jeg, det bliver sådan lidt madlogsagtigt, og det tiltaler mig heller ikke. Men, men, men… det er et demokratisk samfund, og jeg bøjer mig for flertallet. Taking one for the team og alt det der.

Så byd varmt velkommen til mandagens måltider:

Morgenmaden bestod af to æg scrambled i kokosolie med et par skiver flødehavarti og lidt solsikkespirer på toppen (øko – fundet i Irma – nammenam!). I juicen er der spinat, broccoli, squash, persillerod og økocitron med skal og hele balladen. Her foruden fik jeg 1 spsk af min elskede Cod Liver Oil fra Nordic Naturals.

Det, synes jeg altså, er lækker morgenmad!

Til frokost spiser jeg som regel kødrester fra aftensmaden sammen med grøntsager. Hvis kødet er kedeligt, rører jeg det i en mayodressing. Søndag aften havde faren i huset lavet mad, og han havde lavet skinke. Altså sådan kogt skinke. Okay, måske ikke min livret, men det er såmænd dejligt ind imellem at få maden serveret. Der var en god luns skinke til overs, så jeg skar den i tern og vendte den i en dressing af mayo, sennep og cornichoner og havde derved en skinkesalat, som da sagtens kunne konkurrere med supermarkedernes delikatessemontrer. Spiste den ovenpå en omgang snittet hvidkål.

Frokosten blev efterfulgt af en kokoslatte. Uhm! :-)

Til aften fik jeg kylling i karry med kokosmælk og grøntsager skjult i sovsen og mere hvidkål og en træt koriander på toppen.

Jeg havde fået lavet sovsen lige vel stærk til de to snart 7-årige, så jeg måtte lokke med isdessert som plaster på såret. Vi har ellers en klar aftale om, at dessert hører weekenden til, men jeg bøjede mig og serverede grønne ispinde, hvoraf det meste af indholdet var avokado. Men det behøver de jo ikke vide! Jeg tog en selv også.

Så det var en helt almindelig og ukompliceret dag på LCHF.

Jamen, hvor er mellemmåltiderne? Dem spiser jeg ikke. Jeg er ikke sulten mellem måltiderne, og så er det jo fjollet at insistere på at spise dem. Det har jeg i øvrigt skrevet om HER.

Vil du se flere kostdage? Så ligger der nogle under kategorien dagsmenu. Hvis du derimod har fået nok LCHF for i dag, kan du stikke over på øko-bloggen, hvor jeg har lavet en overraskende lækker kage af morgengrød.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “En dag på LCHF”

Skriv en kommentar

 1. Jeg kan rigtig godt lide maddagbogskonceptet ind i mellem. Det giver et andet indblik i folks kost, og det synes jeg er vildt inspirerende. Det handler lige præcis om det store billede, om hvordan det ser ud, fordelt på en hel dag, en hel uge osv. Så tak for et kig ind i din dag :)

  Svar
 2. Hej Jane og I andre,

  Jeg er journaliststuderende på Danmarks Journalisthøjskole og sidder lige nu og arbejder på en historie omkring ‘De fem kilo’. Altså de der enkelte kilo, som mange – i forvejen normalvægtige – kvinder gerne vil tabe.

  I den forbindelse søger jeg en kvinde mellem 26 og 50 år, som kan genkende sig selv i det billede.
  Du skal ligge inden for normalvægts-området i forhold til BMI (det kan regnes ud her: http://www.bmitest.dk) og så skal du have et mål om at tabe et par kilo eller fem. Det må meget gerne være et ønske du har haft længe – hvor meget du har gjort for at tabe dig er til gengæld lige gyldigt.
  Som udgangspunkt skal du have nogenlunde normalvægtig hele dit liv.

  -Og så skal du selvfølgelig have lyst til at udtale dig til en artikel :)

  Jeg hører meget gerne fra alle, der kunne være interesserede på cstjerrild@mail.dmjx.dk eller på telefon 20491422.

  Med venlig hilsen
  Christina Sander

  Svar
   • Hej Jane,

    Mange tak – den så jeg faktisk godt, og det er et meget interessant emne. Og der kom enormt mange gode kommentarer, men mit problem er, at jeg ikke kan kontakte folk direkte. Jeg er afhængig af, at de går derind og læser af sig selv.

    Men jeg prøver at skrive derinde, om der skulle være interesse.

    Tak i øvrigt for en god blog :)

    Svar
 3. altså nu spørger jeg måske lidt dumt.. men må du slet ikke overhovedet spise brød?
  Må hvidkålen godt dampes, eller skal den spises rå?
  Og kan man stadig godt tabe sig af at spise mayonnaise? :D

  Ja, blot mig, der ikke kender så meget til LHCF :)

  Svar
  • Hej Anja – jeg må såmænd spise alt det brød, jeg vil, men jeg vælger ikke at spise brød ;-)

   Jeg bryder mig ikke om forbud i forhold til mad. Men det er rigtigt, at man på LCHF ikke spiser kornprodukter overhovedet. Dvs. ingen brød, pasta, ris, etc. Til gengæld spiser man masser af grøntsager og masser af fedt. Herunder mayonnaise. LCHF står for Low Carb High Fat og er et udtryk for, at man spiser færre kulhydrater (dvs, korn og sukker) og mere fedt. :-)

   Og grøntsagerne kan du dampe, stege, bage lige efter behov.

   Svar
 4. Superlækkert indlæg! Der inspirerede du lige til at prøve nogle helt andre ting end hvad jeg ellers spiser :-) Det bliver spændende!
  Mvh Jytte

  Svar
 5. Kære Jane
  Det er bare insirerende,- din blog.
  Skulle faktisk lige til at spørge om forskellene på Naturals fiskeolier….. Har nemlig taget Omega 3, men er blevet i tvivl om, hvad der er den bedst….?

  Mvh Gurli

  Svar
 6. Forresten kan jeg ikke helt finde ud af hvad er fordelen ved levertran frem for omega 3 udgaven ? Jeg er så forvirret over hvad jeg burde vælge har indtil videre har jeg taget omega 3 . Har du et godt bud på dette

  Svar
  • Jeg troede faktisk, at de andre, Omega 3 og Omega 3-6-9, var blandingsolier med vegetabilske olier som hørfrø, kæmpenatlys, etc. men det kan jeg godt se de ikke er. Selv har jeg gået blindt efter Cod Liver Oil siden jeg fik den anbefalet på Nordic Clinic for snart tre år siden.

   Så nej, det ved jeg faktisk ikke. Er der mon en anden, der kan forklare forskellen på Nordic Naturals forskellige olier?

   Svar
   • Kort
    Omega 3-6-9 er der ingen grund til at spilde penge på :( vi får rigeligt 6 og 9 i moderne kost.
    Omega 3 og torskelvertran CLO indeholder begge omega3 ( EPA og DHA )
    Forskellen er kilden;
    I omega3 er det sardiner og ansjoser i CLO er det torskelevertran.
    I CLO er der også mindre mænder D3 og A vitamin- hvilket især om vinteren kan være optimalt-eller hvis man spiser fedtfattigt( og dermed får mindre af de fedt opløselige vitaminer).

    Jeg foretrækker CLO generelt men især om vinteren- hvorimod min datter helst vil ha omega3 ( i piller)

    Svar
    • Hej Henriette,
     Hvordan er Biosyms EPA-DHA (piller) holdt op i mod den forklaring?
     Jeg er ikke alt for god til fisk, så tilskud er min løsning, når det kommer til omega-3, men fyldende fiskeolie…? (læs: puha)
     KH
     – frk. sveske

     Svar
     • Biosyms er ok- men ikke helt så rene som Nordic Naturals( siger mit kloge bagland )- jeg synes du får mere for pengene med Nordic Naturals – evt som piller- der findes en rigtig god Omega3 ultima D i tabletter- den får min datter en enkelt af til daglig og 2 stks i stressede perioder.

 7. Hej Jane,
  Jeg vil give dig helt ret i, at det med sammensætningen af kosten er meget individuelt. Men samtidig synes jeg, der er meget inspiration at hente i sådan et indlæg og der kommer måske nogle mere komplette hverdagsmåltider på bloggen, som ellers ikke ville blive postet – det er i hvert fald min erfaring. De er derfor også en del af min blog.
  KH
  – frk. sveske
  P.S. lækker morgenmad i øvrigt ;-P

  Svar
  • Måske har du ret, Sveske. Måske det ville give mere mening for mig hvis det var en ugekost. Jeg sidder altid og tænker “det er da ikke særligt varieret” eller det var da alt for meget/lidt mad eller andet. Men set over en uge regulerer den slags sig jo. Nogle dage er måltiderne dødkedelige og ensformede mens de andre dage lækre og varierede.

   Og ja, de der solsikkespirer kan løfte ethvert måltid. Øj, de er gode :-)

   Svar
   • Hej igen,
    Det vil jeg give dig ret i – en uge er mere repræsentativ ;-)
    Men det der med lige at få foto af mad over en uge er ikke altid til at overskue, synes jeg. Det går en dag eller to, men der er da også hele uger på min blog – i forbindelse med mine ‘udfordringer’.
    KH
    – frk. sveske

    Svar
 8. Jeg har tit tænkt på hvordan du får den fiskeolie indenbords. Har i flere år kæmpet for at gå fra fiskepiller, til fiskeolie, men selv i juice kan jeg ikke få det skidt ned!

  Svar
  • Er det rigtigt? Jeg synes faktisk, at fiskeolien fra Nordic Naturals er virkelig nem at tage. Den er sådan lidt tynd i det, synes jeg, ift. de mere tyktflydende hørfrøolier og sådan. Jeg tager faktisk fiskeolien i et glas med Vita Biosa og lidt juice. Vita Biosa er en urtedrik med probiotiske bakterier, og den lugter virkelig af noget, der er kommet op igen. Men man vænner sig til den, og nu kan jeg ikke undvære min skarpe morgensjus. Og ved siden af den er fiskeolien jo vand ;-)

   Svar
   • Bare lige en til Vita Biosaen. Jeg ææælsker Vita Biosa og hælder den i min vandflaske, sammen med 2-3 breve grøn te ekstrakt og så 1 liter danskvand – yndlingsdrik til hele formiddagen:)!!!

    Svar
    • Ej, hvor sjovt, Kristine! Jeg synes, den er stærk og skarp men har vænnet mig til den. Og så gør den jo underværker for urolige maver :-)

     Hvis min søn finder glasset, jeg har drukket den af, udbryder han altid: “Mor, hvorfor lugter det her glas af kast op?” Jeg synes faktisk, han har ret ;-)

     Svar
     • Han har såmænd ret – den lille mand:). Jeg forstår virkelig heller ikke selv, hvordan noget der lugter så stygt, kan smage mig… Måske er min mave så højtråbende efter Vita Biosa, at den overdøver næsens konklusion – he he:)…