Lad os lige i et øje blik samles over kærligheden til Eggs Benedict. Du ved, æg med smørsovs. Den ultimative LCHF/Keto-morgenmad eller måske den ultimative morgenmad punktum. På dansk kan det også kaldes æg benedict eller blot pocheret æg med hollandaise.
Eggs Benedict eller eggs Florentine?
Både Eggs Benedict og søsterversionen Eggs Florentine er morgenmad af amerikansk oprindelse. Varianten Eggs Florentine er med sauteret spinat i stedet for bund af skinke eller bacon. Her er lidt en kombination, dog med frisk spinat.

Eggs benedict
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 2 æg
- frisk spinat fx babyspinat
- 40 g skinke gerne røget. Stegt bacon eller røget laks er også godt.
- purløg friskhakket
- 2 ostevafler
Hollandaise (mere end du skal bruge)
- 3 æggeblommer
- 250 g smør
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1-2 spsk vand
- salt og friskkværnet peber
- 1-2 spsk citronsaft
- cayennepeber til drys
Sådan gør du
Hollandaise
- Smelt smørret ved lav varme
- Hæld forsigtigt det smeltede smør over i en skål, undlad at få bundfaldet (vallen) med.
- Pisk æggeblommer og hvidvinseddike sammen i en ren gryde over meget svag varme
- Hæld smørret i en tynd stråle og pisk hele tiden ved meget lav varme, tag evt. Gryden af varmen hvis det begynder at blive for varmt. Du kan også bruge den dovne version, hvor du stavblender i stedet for at håndpiske.
- Smag til med citronsaft, salt, peber og evt lidt cayennepeber
- Hvis saucen bliver for tyk kan der tilsættes en smule vand
Pocherede æg
- Fyld en gryde med vand og kog op. Tilsæt salt og lidt æbleeddike og skru ned for varmen.
- Slå æggene ud i hvert deres lille skål.
- Pisk kraftigt i gryden med et piskeris, til der dannes en hvirvel
- Kom ét æg ned i gryden og hjælp det evt med at samle sig med en hulske.
- Lad det småkoge i 3-4 min
- Gentag med det andet eller brug to gryder.
Anretning
- Lun evt. vaflerne i ovnen, hvis de ikke er frisklavede.
- Fordel spinaten på vaflerne
- Kom skinken ovenpå
- Top med æg og hæld lidt sauce over.
- Pynt med purløg.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. PORTIONArh men det er så godt! Jeg synes virkelig det er lækker morgenmad. Hvis nu du vil gøre mig rigtig lykkelig (Søren!), så serverer du æg benedict for mig.
Eggs benedict på vaffel
Normalt serverer man eggs benedict på en bund af toast og engelsk muffin. Den har jeg byttet med et par af de gode ostevafler. Det fungerede superfint. Dertil enten skinke eller bacon. Jeg har tilføjet i opskriften at røget laks også vil være virkelig lækkert.
Man kunne også springe vaflerne helt over og servere æggene og sovsen ovenpå lidt sprødstegt skinke. Måske prøve med sauteret spinat også. Det tror jeg, at jeg vil gøre næste gang.
Det er meget svært at lave smørsovse som bearnaise og hollandaise i små portioner, så du får formentlig noget i overskud her. Jeg plejer at gemme det i køleskabet og så spiser jeg det koldt til anden mad.


Jeg har ALDRIG kunne få pocherede æg til at lykkedes før jeg læste tricket at trille ægget (med skal på) rundt i det “kogende” vand i 10 sekunder. Og vupti, så virkede det og vi har trofast fået pocherede æg i weekenderne siden. :)
Bare et tip herfra.
FANTASTISK! Jeg har også maaaaaange fejlslagne eller halvlykkedes forsøg bag mig:)
Jahhhh det lyder da som en morgenmad der skal spises pinsemorgen, jeg glæder mig allerede, og det på trods af at jeg lige har haft en superdag med gæster og lchf Janemad. Spiste resterne af min frokost fra i går til morgenmad. Tacoskaller med rejer. Ikke sprøde men smagen var endnu bedre dagen efter. Så stod den på gæstemad. Lchf sandwich med æggesalat og brownie med pecannødder. Aftensmaden var tarco tærte med guacamole og tomatsalsa og til slut kaffe og små jordbær tærter. Min datter som elsker jordbærtærte sagde, mor du har lige slået Lauras Bakery i Torvehallerne de var intet mindre end fantastiske. Både gæster og jeg var bare glade over super lækker mad. Jeg tror aldrig jeg har lavet gæstemad fuldstændig lchf, men det er fremtiden. Jeg er både tilfreds i mave og i hoved det er altså en “fed” fornemmelse.
Wow en menu og sikke en kommentar fra din datter! Der rankede jeg nok lige ryggen! :)