Eggs benedict


Lad os lige i et øje blik samles over kærligheden til Eggs Benedict. Du ved, æg med smørsovs. Den ultimative LCHF/Keto-morgenmad eller måske den ultimative morgenmad punktum. På dansk kan det også kaldes æg benedict eller blot pocheret æg med hollandaise.

Eggs Benedict eller eggs Florentine?

Både Eggs Benedict og søsterversionen Eggs Florentine er morgenmad af amerikansk oprindelse. Varianten Eggs Florentine er med sauteret spinat i stedet for bund af skinke eller bacon. Her er lidt en kombination, dog med frisk spinat.

Eggs benedict - opskrift på den ultimative LCHF/keto morgenmad - æg med smørsovs

Eggs benedict

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
Æg med hollandaise / smørsovs
2
|
25 minutter

Ingredienser

Hollandaise (mere end du skal bruge)

  • 3 æggeblommer
  • 250 g smør
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1-2 spsk vand
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-2 spsk citronsaft
  • cayennepeber til drys

Sådan gør du

Hollandaise

  • Smelt smørret ved lav varme
  • Hæld forsigtigt det smeltede smør over i en skål, undlad at få bundfaldet (vallen) med.
  • Pisk æggeblommer og hvidvinseddike sammen i en ren gryde over meget svag varme
  • Hæld smørret i en tynd stråle og pisk hele tiden ved meget lav varme, tag evt. Gryden af varmen hvis det begynder at blive for varmt. Du kan også bruge den dovne version, hvor du stavblender i stedet for at håndpiske.
  • Smag til med citronsaft, salt, peber og evt lidt cayennepeber
  • Hvis saucen bliver for tyk kan der tilsættes en smule vand

Pocherede æg

  • Fyld en gryde med vand og kog op. Tilsæt salt og lidt æbleeddike og skru ned for varmen.
  • Slå æggene ud i hvert deres lille skål.
  • Pisk kraftigt i gryden med et piskeris, til der dannes en hvirvel
  • Kom ét æg ned i gryden og hjælp det evt med at samle sig med en hulske.
  • Lad det småkoge i 3-4 min
  • Gentag med det andet eller brug to gryder.

Anretning

  • Lun evt. vaflerne i ovnen, hvis de ikke er frisklavede.
  • Fordel spinaten på vaflerne
  • Kom skinken ovenpå
  • Top med æg og hæld lidt sauce over.
  • Pynt med purløg.

Noter

Det er meget svært at lave smørsovse som bearnaise og hollandaise i små portioner, så du får formentlig noget i overskud her. Jeg plejer at gemme det i køleskabet og så spiser jeg det koldt til anden mad.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 522
Kulhydrat 3g
Protein 23g
Fedt 46g

Arh men det er så godt! Jeg synes virkelig det er lækker morgenmad. Hvis nu du vil gøre mig rigtig lykkelig (Søren!), så serverer du æg benedict for mig.

Eggs benedict på vaffel

Normalt serverer man eggs benedict på en bund af toast og engelsk muffin. Den har jeg byttet med et par af de gode ostevafler. Det fungerede superfint. Dertil enten skinke eller bacon. Jeg har tilføjet i opskriften at røget laks også vil være virkelig lækkert.

Man kunne også springe vaflerne helt over og servere æggene og sovsen ovenpå lidt sprødstegt skinke. Måske prøve med sauteret spinat også. Det tror jeg, at jeg vil gøre næste gang.

Det er meget svært at lave smørsovse som bearnaise og hollandaise i små portioner, så du får formentlig noget i overskud her. Jeg plejer at gemme det i køleskabet og så spiser jeg det koldt til anden mad.

Eggs benedict - opskrift på den ultimative LCHF/keto morgenmad - æg med smørsovs - æg benedict
Eggs benedict - opskrift på den ultimative LCHF/keto morgenmad - æg med smørsovs

Spis og vær glad!

Fit efter 40 starter på mandag

8 ugers online kursus med gennemprøvede strategier til at få dit bedste helbred i anden halvdel af livet.

Her er de 8 moduler, vi skal igennem startende fra mandag d. 5. maj:

👉 Maden
👉 Vægten
👉 Søvnen
👉 Træningen
👉 Mindsettet
👉 Specifikke strategier til særlige situationer
👉 Faste
👉 Metabolisk sundhed

Lyder det spændende? Så læs meget mere om kurset her:
Fit efter 40

Vi lukker for tilmelding søndag aften⏰

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Eggs benedict”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har ALDRIG kunne få pocherede æg til at lykkedes før jeg læste tricket at trille ægget (med skal på) rundt i det “kogende” vand i 10 sekunder. Og vupti, så virkede det og vi har trofast fået pocherede æg i weekenderne siden. :)
    Bare et tip herfra.

    Svar
  2. Jahhhh det lyder da som en morgenmad der skal spises pinsemorgen, jeg glæder mig allerede, og det på trods af at jeg lige har haft en superdag med gæster og lchf Janemad. Spiste resterne af min frokost fra i går til morgenmad. Tacoskaller med rejer. Ikke sprøde men smagen var endnu bedre dagen efter. Så stod den på gæstemad. Lchf sandwich med æggesalat og brownie med pecannødder. Aftensmaden var tarco tærte med guacamole og tomatsalsa og til slut kaffe og små jordbær tærter. Min datter som elsker jordbærtærte sagde, mor du har lige slået Lauras Bakery i Torvehallerne de var intet mindre end fantastiske. Både gæster og jeg var bare glade over super lækker mad. Jeg tror aldrig jeg har lavet gæstemad fuldstændig lchf, men det er fremtiden. Jeg er både tilfreds i mave og i hoved det er altså en “fed” fornemmelse.

    Svar