Hokkaidosuppe er en evig favorit, og nu hvor det for alvor er efterår, skal der gang i de varme supper. Suppen er super cremet og fyldig og jeg har givet den smag med ingefær, hvidløg og lidt appelsinsaft. Hvis du foretrækker lidt mere bid kan du også tilføje lidt chili eller mere cayennepeber.
Ingredienser
- 1 kg hokkaidogræskar (butternut squash kan også bruges)
- 200 g gulerødder
- 50 g løg
- 1 tsk frisk ingefær revet
- 2 fed hvidløg
- 6 dl kyllingebouillon/hønsebouillon eller vand med bouillonterning
- 2 dl fløde eller kokosmælk
- 1 tsk cayennepeber
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk appelsinsaft kan udelades
Tilbehør
- 4 spsk cremefraiche 38%
- 4 spsk græskarkerner
- evt. tilberedt kylling
Sådan gør du
- Udhul hokkaidoen og skær kødet i tern. Skær også gulerødderne i tern og hak løget.
- Løget sauteres i bunden af en gryde med hvidløg og ingefær i 2 min.
- Grøntsagerne i tern kommes oveni og vand/bouillon hældes i. Lad koge i 20 min.
- Blend hele molevitten til en blød masse med piskefløde, cayennepeber og salt/peber.
- Tag lidt af kogevandet fra, inden du blender, hvis du vil have en tyk, cremet suppe.
- Hæld det suppen i gryden og giv suppen et opkog.
- Smag til med salt og peber og server med et drys ristede græskarkerner og cremefraiche.
- Tilføj gerne fx stykker af stegt kylling for at få mere protein (og mæthed) i måltidet.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Efterår og hokkaidosuppe
Så snart det bliver efterår, begynder grønthandlerne også at bugne af de mange flotte græskar. Jeg er ikke god til at få dem brugt kreativt men ender som regel med en varmende hokkaidosuppe.
Denne græskarsuppe, som kan laves med hokkaido eller butternut squash har udover en knaldflot farve også en god sød-syrlig smag. Altså suppen. Hokkaidoen er mest sødlig i det.
Du kan også afprøve den lidt nyere opskrift græskarsuppe med ingefær og chili som smager dejligt krydret, der er lidt mere smæk på smagen. Den er iøvrigt også uden gulerødder og derfor lidt lavere i kulhydrat.
Derudover har jeg også både Græskarsuppe med krydrede kødboller og Cremet græskarsuppe med smag af Thailand.
Er det muligt at lave denne, når man forsøger at køre KETO, eller er det no go? Kan man evt lave enkle ændringer hvis det er, for at den bliver mere ketovenlig?
Jeg tror, du skal se keto som en helhed. Du skal spise få kulhydrater men du bestemmer hvad du bruger dem på. Dvs. at det eneste, der er no go er at du går over dine kulhydrater. Ikke selve madvaren. Læs evt. videre her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
I denne kan du nedbringe kulhydratindholdet ved at fjerne gulerødderne fx.
Super! Tak for hurtigt svar, en skøn hjemmeside og gode bøger! Jeg er fan :)
Goddag Jane!
Jeg følger dig flittig både her, på facebook og har – da jeg arbejder meget ud fra dine bøger – afprøvet en del af dine rigtig gode opskrifter.
Og denne her er helt bestemt ikke en undtagelse :-)
Måske er det, fordi jeg er tysker (ikke altid pølse-), men da denne opskrift minder lidt om en klassisk (tysk???) kartoffelsupppe, så savnede jeg nogle pølser – så jeg udvidede denne opskrift med nogle gode, tynde kød- / kyllingepølser (alt efter smag) og så blev den altså lidt mere fyldigt.
Det ville jeg bare dele med dig.
Ellers mange tak for al din inspiration!!!
Hilsen, Inga.
Det lyder da også som det perfekte tilbehør til den suppe. Lækkert, Inga!
Hej. Jeg er vild med din blog! Mangler altid inspiration til min madlavning, og jeg finder altid noget lækkert her på siden :-)
Mit spørgsmål går på, hvor mange personer er opskriften til?
Tak :) Jeg vil gætte på, den er til cirka 4 personer :)
Så Jane! Så blev det også min tur til at få prøvet denne lækre suppe af – lige min form for suppe! Også postet lidt af forberedelsen på instagram! ;)
Efter et halv år på den “almindelige kedelige livsstil” med alt for meget sukker er det dejligt at være tilbage igen og her skulle jeg gerne blive! :) Tak for masser af inspiration!
MmmmMMMMM, mums! Vi har lige fået suppen, og hvor er den lækker og smagfuld. VI tilføjede lidt ristet bacon og rejer, det var bestemt også et hit :)
Det er da en god opskrift! Jeg har ofte sværget til Mou’s Græskar/Chili suppe, der er sindssyg god. Men jeg er selv begyndt at købe græskar nu, da jeg af og til skærer dem i tynde skiver, pensler med lidt olie/balsamico/tabasco/salt, og smider på grillpanden. Det kan anbefalses – skønt tilbehør! Men generelt, så er supper i alverdens afskygninger også et hit herhjemme hos os. Smid endelig flere opskrifter ud, eftehånden som du kommer på dem. Så bli’r vi så gla’e, sagde fynboen ;-)
Jeg vil også gerne have flere supper på menuen. Jeg skal have vristet den tomat/parmesansuppe opskrift ud af Henriette ;-)
Uhm, elsker hokaido suppe. I går købte jeg to styks der skal forvandles til suppe. Jeg plejer at lave den med karrypasta.
Uhm, ja, med karrypasta. Tjek! God inspiration :-)
Næh… Jeg har lige købt hokaido i dag, ds jeg tænkte at nu må det vidst være suppetid, når nattefrosten nærmer sig… Brrr… Så tak for opskrift – lige hvad jeg kunne bruge :-)
Jeg blev helt stresset, da meteorologerne talte om “polarfront” forleden. Come on… vi er i midt september! Brrr….
Smukke farver- her står den også på suppe ;)
cremet tomat/parmasan suppe og så bagte æbler bagefter .
Hva sker der lige med september ???
jeg pler at betragte det som lidt halvsommer- men har haft flecce trøje og uldne sokker på idag og surfet efter uld undertøj;)
Jeg kampfryser også og næste stop med være at putte under tæppet med en kop te :-)
Tomat-parmesansuppe lyder altså ikke værst. Bringer du opskriften en af dagene?
Ja – det var nemlig en vinder :)