Edamame hummus


Edamame hummus er super, hvis du, som mig, får ondt i maven af kikærter men elsker hummus.

Edamame hummus

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Optø edamamebønnerne.
 • Blend alle ingredienserne og smag til med salt, peber og citron.
 • Hæld på glas og opbevar i køleskab, hvor den kan holde sig 3-4 dage.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Forskellige slags hummus

Jeg har jo tidligere lavet blomkålshumus også, og det fungerer faktisk også super. Men denne edamame hummus er også virkelig dejlig og kan varmt anbefales, hvis du trænger til lidt grønt dip eller smørelse til din mad.

Det er jo tahin og spidskommen, der giver den dejlige humus-smag. Lige som den klassiske hummus som jeg har en opskrift på her.

Dippen her kan du dog også lave uden disse to, og så har du bare en dejlig grøn edamamedip, som også smager dejligt som dip eller på salater.

Edamame bønner og LCHF

Jeg bliver ofte spurgt, om edamamebønner er LCHF?

Jeg ser faktisk slet ikke sådan på det, må jeg indrømme.

Det er ikke madvarerne, der enten er ‘LCHF eller ej’.

LCHF handler om at spise få kulhydrater samlet set over hele dagen. Om du vælger at spise 2 kg spinatblade (held og lykke med det i øvrigt) eller om du vælger at spise edamamebønner er helt op til dig.

Det vigtigste er at det passer ind i det kulhydratniveau, der passer til dig. Dvs. der, hvor du oplever, at du er tilfreds med dit velbefindende,  din appetitregulering, din energi og dit vægttab, hvis det er et mål for dig.

Er det striks LCHF/Keto, taler vi måske 20-30 g kulhydrat pr. dag, hvilket er ret lidt. Men måske fungerer det bedre for sig at spise fx 50 g kulhydrat pr. dag, og så er der lidt mere spillerum.

Men det er sådan set ikke anderledes end de gode gamle kalorietællingsdage. Du kan læse mere om edamamebønner i mit store råvareindeks.

Edamame hummus - lækker humus lavet med edamamebønner
Edamame hummus - lækker humus lavet med edamamebønner

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Edamame hummus”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Æv, jeg får istedet ondt i maven af edamamebønner – jeg er ellers rigtig glad for dem! Det er ikke nemt med de maver..

  Svar
  • Eeeej æv! Det gør jeg faktisk sært nok ikke. Jeg er varsom med mængden men generelt går det faktisk fint. Men så kan du jo spise almindelig hummus :)
   Og ja, det er fandengalemig en udfordring med de maver. Jeg har fx problemer med mandler og cashewnødder og det er bare sådan en nederen ting at få ondt i maven af. Suuuk!

   Svar
 2. Det lyder lækker elsker alt hvad der kan dippes, dyppes og drysses.
  Din herlige kommentar om indtagelse af 2 kg spinat, går lige i mine latter muskler, det er sgu god humor

  Svar