Madpandekager uden mel


Disse nemme madpandekager skal du prøve. Jeg kalder dem Easy Peasy Pancakes. Udover at være nemme smager de godt og mætter godt. Og da madpandekagerne er lavet uden mel, indeholder de ingen kornprodukter.

Madpandekagerne egner sig derfor rigtig godt til dig der undgår gluten og/eller spiser KETO / Low Carb.

Tynde pandekager uden mel - glutenfri og LCHF

Madpandekager uden mel

Føj til favoritter Print Pin
6 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Blend hele balladen, så dejen er klumpefri og steg dem på panden i smør eller kokosolie.
  • Jeg har fundet et trick til at vende flade pandekager. I kender det sikkert allesammen, men her kommer det alligevel. Jeg løfter pandekagen ude i den ene side, når jeg vil vende den.
  • På den måde ryger evt. tilbageværende pandekagedej ned på panden, og så lægger jeg pandekagen ned oven på det. Jeg ved ikke, om den forklaring giver nogen mening, men det giver stor mening, når man står der ved panden!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Madpandekager – gode som wraps

De nemme madpandekager her er egentlig bare en variant over de gode keseplätter. Her bare i en tyndere version, så de kan bruges som wraps i madpakken. Og så lavet med salt i stedet for sødning forstås.

De er relativt nemme at lave men som altid skal den første pandekage gå i stykker. Det er et kors for min forstand, at det skal være sådan.

Men tag sådan en madpandekage her og rul den med skinke og ost fx. Det smager altså skønt, både lunt og koldt og er derfor ideelle til at tage med på farten.

Madpandekager med få kulhydrater

Disse madpandekager er rigtig gode til dig der spiser KETO / Low Carb og mangler et godt alternativ til tortillas eller wraps. Pandekagerne kan rulles med alt slags fyld og sikkert også bages som enchiladas med ost på toppen. Sådan en opskrift mangler jeg da egentligt?

Uanset smager det virkelig godt og de er virkelig nemme at lave. Selvom det med at stege pandekager godt kan tage lidt tid. Derudover skal man lige lære tricket med at få dem vendt, da de ikke er ligeså robuste som almindelige madpandekager med mel som klister. Både loppefrøskaller (reklamelink) og chiafrø bidrager dog til at få dejen mere sammenhængene.

Udover disse madpandekager har jeg også de grønne pandekager, gule madpandekager og low cab tortillas med flæskesvær. Der er sikkert flere. Pandekager kan jo laves i mange forskellige versioner :)

Madpandekager - wraps - LCHF

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

84 kommentarer til “Madpandekager uden mel”

  1. Mine skiller/går i stykker når jeg skal vende dem på panden. Som de ikke samler sig. Et bud på hvad jeg gør galt??
    Men ellers smager de mega godt. Hele familien elsker dem. Tak for al inspirationen.

    Svar
    • Den første skal åbenbart gå i stykker. Det er sådan en slags grundregel åbenbart.

      Mine læsere har i årenes løb kommet med så mange gode idéer til det. Mest effekt oplever jeg det har at panden er varm nok og så hjælper det at have en lavkantet pande, simpelthen en pandekagepande med lave kanter. Og så spatlen godt ind under, når pandekagen er klar og måske et lille redskab i den anden hånd også til at hjælpe med at vende dem. Det er en af den slags ting, der er pokkers svære at skrive sig ud af. Jeg må lave en video en dag :)

      Svar
  2. Prøvede at lave dine nemme madpandekager igår :-) – de er fantastisk gode – brugte mælk da jeg var udgået for fløde og 2 spsk loppefrøskaller istedet for de 2 andre frø. Seriøst de er gode – tak :-)
    Rullede dem med kød i og revet cheddar på og så i ovn i 10 min

    Svar
  3. Hold KÆFT Jane, du har lige reddet en af mine ynglings ikke-LCHF retter med denne opskrift og fået forvandlet den til LCHF!! ❤️????

    Jeg var lige ved at ville synde i dag med almindelige madpandekager med ynglingsfyldet bare for at få lov til at lave det, men så søgte jeg lige på din side inden og faldt over denne opskrift… GE-NI-AL!! Jeg er fan.

    Synes det er MEGA fedt at man kan erstatte de fleste ikke-LCHF ting med andre ting i LCHF universet og få nogenlunde det samme resultat. ????❤️

    God weekend, jeg ved i hvert fald at min fredag blev 100% bedre med denne opskrift.

    Svar
    • Yessss hvor er det dejligt at høre! :)

      Og super reminder til mig om at jeg snart skal lave madpandekager. Det er jo alt for længe siden :)

      Svar
  4. Bagte pandekagerne igår.
    Idag smurte jeg den grønne pikantost fra buko på. Fordelte derefter rucola, spinat og kryddergrønt frisk fra haven, ovenpå. Til sidst en par tynde skiver laks. Rulles sammen. Nam Nam.
    Og de er sikkert endnu bedre når de har stået nogle timer i køleskabet. Virkelig dejlig sommer mad.

    Svar
  5. Jeg har efterhånden lavet disse pandekager en del gange (vi elsker tortillas!) Da vi aldrig bruger hytteost til noget andet, lavede jeg dem med græsk yoghurt (som vi altid har, da jeg spiser det næsten dagligt) i stedet, hvilket fungerer fint. Der skal dog stadig kun en spsk loppefrøskaller i, selvom man ikke bruger de andre frø, ellers bliver dejen for tyk. Jeg vil også anbefale at lave dem på to pander, da de skal have væsentligt længere tid end almindelige pandekager.

    Til dem der mener at græsk yoghurt ikke er rigtigt lchf, vil jeg sige, måske ikke. Jeg har dog spist det næsten dagligt i 7 måneder og har tabt 26 kg, så det kan godt fungere :-) Jeg blander det i øvrigt med piskefløde, lidt stevia, en brik hakket mørk chokolade, proteinpulver (med smag af chokoladesmåkager!) og nogle gange en skefuld peanutbutter. Det smager fuldstændigt fantastisk! :-)

    Her til aften prøvede jeg at lave pandekagerne med creme fraiche i stedet (øko på tilbud fra Netto) og det blev faktisk endnu bedre :-)

    Svar
  6. Hej Jane:-)
    Super lækker hjemmeside du har her!
    Jeg tilføjede en banan for sødning – virkelig lækkert! Men så måtte jeg lave dem som små tykke pandekager istedet, da dejen blev ret klistret. Det gjorde nu heller ikke noget:-)
    Når du skriver ‘blende’ i dine opskrifter, bruger du så stavblender eller ‘smoothie’-blender?

    Svar
  7. Det er nemlig lige nøjagtigt hvad jeg gjorde ? Brugte gul fiberhusk, har altid været i den tro at det var det samme som loppefrøskaller. Det er da meget heldigt at jeg ikke har ødelagt mere, har brugt fiberhusk flere gange.

    Svar
    • Du kan sagtens bruge fiberhusk men de suger mere væske end loppefrøskallerne så du skal bare cirka halvere mængden :)

      Svar
  8. Jeg har forsøgt at lave de pandekager idag, men dejen blev fuldstændigt som tapetklister??
    Har fuldt opskriften, kan ikke lige forstå hvad der gik galt?

    Svar
    • Jeg har to gæt: 1) du brugte gul fiberhusk i stedet for loppefrøskaller eller 2) du lod dejen ‘hvile’, inden du bagte pandekagerne. Kan det være noget af det? Ellers ved jeg det ikke lige…

      Svar
  9. Hej Jane :)
    Jeg er helt ny i hele det her LCHF univers, så jeg tænkte på, skal disse frø med i opskriften eller kunne man evt. erstatte dem med noget andet?

    Svar
  10. Tror du man kunne bruge den her som en slags tortilla ? Lavede førhen tit en tortillapizza – altså en købt tortillapandekage fra santa maria og så med pizzafyld på og så i ovnen… Kan man mon det samme her ? den bliver vel ikke sprød eller putte fyldet på panden ovenpå pandekagen og sætte i ovnen ??? Har du en idé

    Svar
    • Hej Jane… Lige et tillægsspørgsmål – Jeg vil gerne lave dem her men har kun æg, 200 g hytteost og Husk og vil gerne have dem en anelse tyndere… Had tror du forholdet skal være ?

      Svar
    • Pandekagebagning er en særlig disciplin. Det kræver en varm pande (gerne med slip-let-overflade), en god paletkniv og så lidt snilde.

      Svar
  11. Kære Jane

    Tak for lækre og inspirerende opskrifter. I mange af dine opskrifter indgår der loppefrøskaller, men da jeg bor i Filippinerne, hvor jeg ikke kan finde disse, vil jeg høre om du kan anbefale en erstatning? Man kan købe andre produkter (flere importerede amerikanske produkter), mandelmel, hørfrø, hørfrømel, speltmel, soyamel mv.

    Svar
    • Åh det er lidt svært for mig at sige. Du skal have fat i noget, der indeholder mange fibre. Det er den funktion loppefrøskallerne har. Bruger du bare “almindeligt” nøddemel kan du have svært ved at få dejen til at hænge sammen. Loppefrøskaller hedder “Psyllium husks” hvis du skulle støde på det en gang – pøj pøj med det!

      Svar
  12. UHMMN,nogle lækre pandekager!
    De første lchf-pandekager jeg har prøvet der ikke smager af omelet.

    Tak for opskriften og for de mange, mange andre opskrifter.

    Svar
  13. NØØØJ, de er gode!

    “SE, jeg har lavet en sandwich!” jublede jeg :)
    Min mand troede vist et øjeblik, at jeg allerede efter 2½ uge havde opgivet mit lchf-eventyr, men så kunne jeg jo glad vise ham min lækre og helt tilladte “pandekagesandwich” med fyld af cremet philadelphia, sprød bacon og lækre grønne bønner med bid i. Mmmmm…

    Pandekagerne var super nemme at lave og så er de perfekte som “brød” til madpakken i morgen.

    Svar
  14. Jeg forstår simpelthen ikke hvordan du kan få dem til at se sådan ud med så meget husk i. min dej bliver til en gele/gummi agtig gang hø hvis jeg putter så meget husk i. De suger jo som ind i helvede.

    Svar
  15. Vil bare lige rose din blog og din fantastiske kogebog som jeg købte i går. Det er dejlig læsning som er lige til at gå til:-) Du er en fantastisk inspirationskilde:-)

    Svar
  16. Hej! Vi prövade att laga dessa pannkaker ikväll men det gick inte alls bra. Fick bara väldigt tynnt deg. Kan du tänka dig varför det blir så? Såg att en kommentarer att hennes blev för tjock, vet inte hur det kan vara så olika :)

    Svar
    • Min dej bliver også rimelig tynd, men den samler sig på panden pga. de mange æg. Jeg tror forskelligheden handler om mængden af loppefrøskaller/HUSK….

      Svar