Disse nemme madpandekager skal du prøve. Jeg kalder dem Easy Peasy Pancakes. Udover at være nemme smager de godt og mætter godt. Og da madpandekagerne er lavet uden mel, indeholder de ingen kornprodukter.
Madpandekagerne egner sig derfor rigtig godt til dig der undgår gluten og/eller spiser KETO / Low Carb.
Ingredienser
Sådan gør du
- Blend hele balladen, så dejen er klumpefri og steg dem på panden i smør eller kokosolie.
- Jeg har fundet et trick til at vende flade pandekager. I kender det sikkert allesammen, men her kommer det alligevel. Jeg løfter pandekagen ude i den ene side, når jeg vil vende den.
- På den måde ryger evt. tilbageværende pandekagedej ned på panden, og så lægger jeg pandekagen ned oven på det. Jeg ved ikke, om den forklaring giver nogen mening, men det giver stor mening, når man står der ved panden!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Madpandekager – gode som wraps
De nemme madpandekager her er egentlig bare en variant over de gode keseplätter. Her bare i en tyndere version, så de kan bruges som wraps i madpakken. Og så lavet med salt i stedet for sødning forstås.
De er relativt nemme at lave men som altid skal den første pandekage gå i stykker. Det er et kors for min forstand, at det skal være sådan.
Men tag sådan en madpandekage her og rul den med skinke og ost fx. Det smager altså skønt, både lunt og koldt og er derfor ideelle til at tage med på farten.
Madpandekager med få kulhydrater
Disse madpandekager er rigtig gode til dig der spiser KETO / Low Carb og mangler et godt alternativ til tortillas eller wraps. Pandekagerne kan rulles med alt slags fyld og sikkert også bages som enchiladas med ost på toppen. Sådan en opskrift mangler jeg da egentligt?
Uanset smager det virkelig godt og de er virkelig nemme at lave. Selvom det med at stege pandekager godt kan tage lidt tid. Derudover skal man lige lære tricket med at få dem vendt, da de ikke er ligeså robuste som almindelige madpandekager med mel som klister. Både loppefrøskaller (reklamelink) og chiafrø bidrager dog til at få dejen mere sammenhængene.
Udover disse madpandekager har jeg også de grønne pandekager, gule madpandekager og low cab tortillas med flæskesvær. Der er sikkert flere. Pandekager kan jo laves i mange forskellige versioner :)
Mega gode Jane .
Havde ingen chia frø og tilsatte derfor en spsk profiler i stedet for.
Sprøde og smagfulde.
Min favorit 👌🏼❤️
Rigtig god opskrift, jeg bager dem på en blinispande, så er de virkelig en lækkerbid
Det køre bare slet ikke for mig i dag. Har først forsøgt med en dej med philadelfia ost i og nu din opskrift. De er bare totalt mislykkedes og ikke til at vende uden de gik i total smadder. Det var lige 8 æg og ost lige i madaffald. Så må jeg finde på noget andet.
Man skal lige være OBS på at bruger man medicin skal man vente et par timer efter man har indtaget loppefrøskaller da de nedsætter virkning af medicinen.
Hej Jane.
Ku man lave dem til en sød version, tror du?
Vh Bonnie.
Det kan du sagtens. Se disse fx: Tynde pandekager uden mel
<Ja, nemme pandekager.
Da jeg ikke har det så godt med (smagen) loppefrøskaller, har jeg brugt pofiber – 1:1.
På min lille pande (20 cm) kan jeg lave 12 tynde, lidt sprøde pandekager.
Ingen problemer med den første pandekage.
Ej hvor er du sej! Du må have et hemmeligt trick. Min den første går altid i stykker😅
Hej Jane.
Jeg har et spørgsmål vedr. fedtstof.
Hvorfor bliver “Kærgården” anbefalet ikke at bruge.?
Det er jo trods alt bare en blanding af to rene fedtstoffer: smør og rapsolie.
Mvh. Jeanne
Rapsolie er en mindre god fedtkilde end smør og derfor giver det ingen mening at vælge Kærgården, når man kan få et produkt uden.
Hej Jane?
Kan pandekagerne fryses?
Hvor længe kan de holde i køleskabet?
Hilsen Tina?
Hej Tina
Ja det tror jeg såmænd sagtens de kan. Men put madpakkepapir imellem, så de ikke klistrer helt sammen.
Jeg vil tro de holder en lille uges tid i køleskab. 5-6 dage måske. Jeg ved aldrig sådan noget. Jeg spiser alt der ikke ser eller lugter dårligt – haha!
Hej Jane
Jeg er for nyligt gået over til at spise gluten- og laktosefrit. Har dog bøvlet en del med fejlslagne bageoplevelser ?
Men en kollega anbefalede din side og i dag fik vi madpandekagerne her til aften. Og sikken en succes ? selv min meget mad-konservative mand spiste dem med stor appetit. Bagte samtidig kernebrødet. Det har jeg bagt før og jeg elsker det.
Jeg glæder mig til, at jeg skal prøve flere af dine bageopskrifter!
Og den første pandekage gik i stykker. Det skal bare være sådan!
Bh
Tina
Nåårh hvor fantastisk! Og ja, der er noget at vænne sig til med sådan en omvæltning.
Og typisk med den første pandekage???♀️