Dukkah-kylling eller kylling paneret i Dukkah smager virkelig godt. Her får du lidt sprødhed og knas og den gode smag fra den lækre nødde-krydderi-blanding Dukkah.
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
- 1 æg
- 3 spsk dukkah
- salt og friskkværnet peber
Forslag til tilbehør
- 250 g grønne asparges
- 50 g rucola
- citronsaft til at stænke over
- olivenolie til at stænke over
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Bank kyllingefileterne lidt fladere.
- Pisk et æg sammen i en dyb tallerken.
- Kom dukkah i en anden tallerken og bland med salt og peber.
- Vend kyllingen i ægget og derefter dukkah.
- Læg kyllingen i et ovnfast fad og bag i ca. 15 minutter til kyllingen er gennemstegt
- Server med letkogte grønne asparges og rucola med lidt frisk citronsaft og olivenolie over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dukkah kylling – sprød og frisk
Dukkah er en egyptisk nødde-og krydderiblanding, som med meget lille indsats kan give virkelig stor smag til både salater, råkoster og kødretter. Her har brugt den som panering til kylling og det fungerer supergodt. Et drys på fx fisk ville også være virkelig lækkert.
Du kan også købe Dukkah færdiglavet i velassorterede kryddeributikker eller i helsekosten. Men det er både nemt og billigt at lave selv.
Prøv den lækre opskrift på Dukkah-kylling. En virkelig nem måde at peppe helt almindelig hverdagsmad op.
TIP: Dukkah og tahindressing er et himmelsk match, og har du begge dele i dit køkken, er alle dine salater reddet.
Kære Jane,
Hvad gør man når man er allergisk overfor nødder (ikke mandler) Hvad kan jeg bruge i stedet for?
Hilsen Bettina
I dukkah kan du bare bruge mandler eller måske blandet med solsikkekerner.