Drømmen om et hus i Spanien


Som jeg har teaset mange gange efterhånden, har vi en drøm om et hus i Spanien. Pga. Corona har vi ikke kunne rejse derned, men her i sommerferien lykkes det os endelig at komme ned og se på nogle huse.

Drømmen: Væk fra kulden og mørket

Drømmen om et hus i Spanien opstod i verdens længste og mørkeste Corona-vinter. Alt sjov var aflyst. Der var kun mørke, kulde og arbejde. Sådan føltes det i hvert fald.

Søren og jeg startede i den periode en eminent god vane, nemlig at gå aftenture hver aften. Vi havde gjort det siden nedlukningen om foråret, igennem hele sommeren og da mørket, kulden og regnen kom, fortsatte vi – nu bare med mere tøj på.

På gåturen drømte vi om alle de ting, vi gerne ville, når det her vanvid var overstået og vi talte, som så mange gange før, om alt det, vi skal opleve og det liv, vi gerne vil have, når vi bliver ældre.

Vinterhalvåret gør mig deprimeret og mismodig på trods af alverdens tiltag for at modvirke det. Jeg har derfor en drøm om at kunne opholde mig nogle måneder af året sydpå, hvor der er mere lys og mere udendørsliv. Og forhåbentlig på den måde have højere livskvalitet året rundt i stedet for at have 5 måneder hvert år, jeg føler ‘bare skal overstås’.

Fleksibelt arbejdsliv

Mit arbejdsliv har jo i mange år været fuldt fleksibelt, og bare jeg har min Macbook, kan jeg arbejde hvor som helst i verden. Men Sørens arbejdsliv er stadig meget bundet og der går mange år, før det bliver anderledes.

Men, tænkte vi, hvis vi ved, at det er det, vi gerne vil, om fx 10 år, hvorfor så ikke købe huset nu og have glæde af det indtil? Så kan vi leje det ud i mellemtiden (til venner og netværk og måske Madbandittens læsere – hint hint😉), og selv bruge det i ferier og forlængede weekender efter behov. Og så nyde at have den mulighed for en nem get-away.

Jeg ville fx ikke have spor imod at sidde og arbejde her.

Bjerghus med fred og ro og smuk udsigt

Vi er på udkig efter et bjerghus eller et landhus eller en Finca, som de også kalder det. Kriterierne er max 1 times kørsel fra Malaga lufthavn, smuk udsigt, pool og nok soveværelser og badeværelser til, at børn (og til den tid deres partnere og eventuelle børnebørn) kan komme på besøg.

En landsby inden for måske 5 km og helst ikke med naboer helt tæt på. Privatliv, fred og ro. Og smukke solnedgange. Mulighed for at bygge et fedt Gym.

Det er jo ikke altid, man kan få alle sine ønsker opfyldt, men det er i hvert fald drømmen.

Hvorfor Spanien og ikke Frankrig?

Virkelig godt spørgsmål. Sydfrankrig ville jo være så oplagt. Jeg elsker Sydfrankrig, jeg taler fransk, min far bor der osv.

Men fordi det overvejende er en vinterbolig, vi skal bruge, vinder vi bare meget ved at vælge Sydspanien. Sydspanien er det mest solrige sted i Europa, og vi vinder 5-10 grader om vinteren ved at være dernede. De små marginaler kan betyde meget i december, januar, februar.

Første tur til Sydspanien

Vi ventede hele foråret på, at der skulle blive åbnet op for, at vi kunne rejse derned, men kom alligevel frem til sommerferien, før det kunne lade sig gøre uden for meget bøvl. Vi lejede et hus dernede, som er i samme stil som det, vi gerne vil ende med at købe og testede af, hvordan det var at bo i sådan et.

Det var dejligt – virkelig dejligt. Jeg elskede freden, roen, stilheden, udsigten.

Og så kørte vi ellers rundt i nogle dage og snusede til områder og så huse sammen med vores ejendomsmægler dernede.

Vi blev meget klogere og syntes, at det var skønt dernede. Vi er ikke helt afklarede med, hvad der sker herfra. Eller parat til at fortælle mere lige nu.

Her er lidt stemningsbilleder fra turen.

Hus i Spanien
Hus i Spanien
Hus i Spanien

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “Drømmen om et hus i Spanien”

Skriv en kommentar

 1. Jeg bor i Fuengirola mellem Malaga og Marbella. Jeg syntes her er fantastisk. Jeg vil opfordre jer til at leje forskellige steder først, det gjorde jeg i nogle år før jeg fandt det jeg syntes er perfekt for netop mig. Pøj pøj🍀 og velkommen til 🇪🇸🇪🇸💃🏻🕺🏻

  Svar
 2. Jeg har været i Spanien i bjergene tre gange i lejet hus med pool og én gang på Mallorca – ikke så højt oppe i bjergene.
  Jeg drømmer om det samme, trods det aldrig sker😉

  Nå, men hvorom alting er, så ville jeg også prioriterer er stort græsområde til leg med de små.
  Nu har jeg selv stadig små børn og da du skriver børnebørn en dag, så tænker jeg, det ville være godt med et sted at spille bold elle løbe og lege og ikke skulle passe på ikke at ryge poolen hele tiden.
  Vi har nemlig haft to forskellige huse i Spanien, som intet legeområde havde og så Mallorca, hvor der også var en græsplæne. Genialt. Selvom deres græs er noget anderledes end i dk.

  Svar
  • Åh ja, det ville jo være skønt med et grønt område. Desværre harmonerer det jo dårligt med at være i bjergene, hvor husene jo ofte er bygget på en bjergside og alt areal er brugt på selve hus + poolområde.

   Svar
 3. Hej Jane!
  Jeg genkendte med det samme billederne fra Frigiliana, og tænkte jeg lige ville skrive en kommentar. Vi gjorde nemlig selv drømmen til virkelighed om et fleksibelt arbejdsliv og mulighed for at tilbringe vintermånederne under lysere himmelstrøg. Min kæreste og jeg har sammen med mine forældre investeret i en lejlighed i Frigiliana, hvor vi bl.a. har indrettet hjemmekontor. Du er velkommen til at tage et kig her https://www.facebook.com/no8frigiliana/
  Jeg ved det er noget lidt andet I søger, men hvis I har brug for at udforske Frigiliana mere er I velkomne til at leje vores lejlighed. Som andre skriver er områderne omkring Frigiliana også skønne, vi er dog helt forelskede i den lille bjergby da man har alt i gåafstand: specialbutikker, restauranter, barer, de smukke gader og vandreruter lige uden for døren.
  Held og lykke med projektet :)

  Svar
  • Ej tusind tak for både tip og tilbud. Lige netop de ting, du nævner, var også det, der tiltalte mig ved Frigiliana. Og sikke en charmerende lille by❤️

   Svar
 4. Vi havde samme drøm og tog derned i påsken, og kom faktisk hjem som husejere 😊I Nerja. I et område trukket tilbage fra byen, så der er ro fra byen. Ud fra det du skriver kan jeg anbefale Frigiliana, som ligger i bjergene lige over Nerja. Der er så skønt. Der så vi også nogle lækre huse, men min mand ville ikke ha hus i bjergene, så derfor endte vi i Nerja😊

  Svar
  • Hvor sjovt. Hvis du kigger på billederne, kan du måske genkende at de netop er fra Frigiliana, ligesom hele kommentarfeltet er fuld af lovprisninger til det område.

   Og spændende med Nerja. Vi ville have været forbi men måtte desværre vælge det fra pga. tid, så vi har det på listen til næste gang❤️

   Svar
 5. Det er virkelig et lækkert område. Også min drøm, engang.
  Jeg kan anbefale området øst for malaga, det er Costa Tropical, så fantastisk, og ikke overrendt i de koldere måneder. Vi har lejlighed i Almuñécar, super hyggelig lille by.

  Svar
 6. Kan klart anbefale området Frigiliana og Nerja. Var 3 mdr i Nerja for at slippe for vinter og Corona og elskede området. Nerja har det hele med skønne restauranter, gode strande, byliv og masser stemning.

  Svar
  • Åååh du rammer noget der :)) Som jeg lige skrev til Trine, er det også mit favoritområde men pga. populariteten/beliggenheden er huspriserne i det område bare markant højere.

   I sidste ende vil jeg have et hus. Ikke en by. Jeg kommer for fred og ro og privatliv og ikke for byliv.

   Men alt er jo også relativt og jeg var faktisk overrasket over hvor tæt tingene lå, så de andre områder, vi kigger på, ligger bare en kort køretur væk.

   Vi nåede desværre ikke til Nerja denne gang men har det på som must-see næste gang. Vi læste om byen og syntes, det lød som et virkelig spændende sted❤️

   Svar
 7. Jeg synes nok jeg kunne genkende det ene billede fra Frigiliana😍 Vi er lige kommet hjem fra 14 dages ferie dernede. Min far har et hus imellem Frigiliana og Nerja – med udsigt ud over bjergdalen – det er fantastisk – og da du skrev jeres kriterier, sad jeg lige netop og tænkte, at det område ville være perfekt!
  Vi nyder det hver sommer dernede, elsker det – skønne naturområder og strande inden for korte afstande, ikke langt fra Malaga, knap så turistet som resten af Costa del Sol – kan varmt anbefales😍

  Svar
  • Ej så skønt. Kunne jeg vælge helt frit, ville det også være mit førstevalg, tror jeg. Jeg var helt forelsket i de vandreruter, der gik ud lige fra byen.

   De huse, vi har set på i det område, har bare været markant dyrere, og det tror jeg desværre vi får svært ved at få til at hænge sammen. Men kommer der noget betaleligt, er vi klar!❤️

   Svar
   • Prøv at kigge 10 km længere oppe i bjergene ved landsbyen Cómpeta (4000indbyggere) lidt mindre end Frigiliana, men mega hyggelig og mes masser af vandreture. Vi fandt vores drømme bolig på bjerget bag byen – savner det hver dag vi er hjemme😊🇪🇸

    Svar
 8. Hey☀️

  Det er så skønt i sydspanien- vi lejede et hus sidste år i Almunecar. Det er vi nu en del af- vi er to par om det. Mega skønt og glæder os bare til at komme hjem☀️🍋🍊Almunecar er meget spansk og meget billigt at leve i. Vi elsker stedet og har huset i bjergene. Ro og smukke aftner. 3 km til selve midtby

  Svar
 9. Hej Jane. Sydspanien er fantastisk i vintersæsonen. Sol, lys og masser af muligheder for udendørsliv. Af bitter erfaring vil jeg dog anbefale, at det står højt på jeres ønskeliste at købe et hus, der har gode opvarmningsmuligheder. Der kan være rigtig, rigtig koldt indendørs om vinteren,

  Svar
  • Aaah godt tip, tak. Vi har det dog lidt inde på radaren allerede, da det jo netop er en vinterbolig (og jeg er en frossepind😅)

   Svar
 10. ☀️🥂😊 Fantastisk by I har været i !!!
  Vi elsker stedet og købte for godt 2 år siden et byhus. ☀️☀️☀️

  Svar
  • I Frigiliana? Vi vil så gerne være ovre i det område men det er jo pokkers dyrt. Sådan en skøn og charmerende by❤️

   Svar
   • Ja Frigiliana – de hvide byer ligner jo hinanden men kunne kende en af de smukke mosaik tavler, som jo er rundt i byen.
    Fantastisk by med national park lige ved siden af til Vandreture i bjerge og floddal. 😊😊😊

    Svar
    • Ja især det med nationalparken faldt vi virkelig for. Vi elsker at hike og det er en af grundene til at vi faldet for området også❤️

     Svar
     • Jeg tilslutter mig! Der er fantastisk i Frigiliana og nærmeste omegn. Står på min ønskeliste over sted til feriebolig.

   • Den hvide by på billederne er Frigiliana. Den er vist kåret som den smukkeste af de hvide byer i området og den var også virkelig fin❤️

    Svar