Djævlekylling er en ret med kylling i en stærk sovs med jalapenos, som er gratineret med godt med cheddarost til sidst. En rigtig lækker opskrift på aftensmad, som giver varmen indefra. Perfekt til den kolde tid.
Ingredienser
- 280 g kyllingebryst
- 30 g flødeost naturel
- 70 g fløde
- 80 g tomatsalsa fx fra Santa Maria
- 2 spsk syltede jalapenos
- salt og friskkværnet peber
- 50 g cheddar revet
- ½ grøn chili skåret i skiver
Ovnbagt blomkål
- 400 g blomkål
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Kom kyllingen i et smurt ovnfast fad.
- Bland flødeost, fløde og salsa sammen i en skål.
- Hak jalapenos og kom dem i skålen også og krydr med salt og peber.
- Hæld blandingen over kyllingen.
Ovnbagt blomkål
- Skær blomkål i små buketter.
- Rør en marinade af olie, krydderier, salt og peber og vend den i blomkålen.
- Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sæt både kylling og blomkål ind i ovnen og bag i ca. 20 minutter.
- Tag fadet med kylling ud og fordel den revede cheddar over. Bag i yderligere 5 minutter.
- Det er ikke sikkert, at de to retter er færdige helt på samme tid, så hold lidt øje med dem.
- Tag ud og server. Pynt med grøn chili ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Djævlekylling – en favorit fra Keto-bogen
Denne opskrift er en af mine favoritter fra min første Keto-bog (den sorte). Udover at den smager godt, er den supernem at lave og den laves af ingredienser, jeg stort set altid har i mit køkken. Den er derfor en af de retter, som jeg altid kan lave, hvis jeg føler mig helt idéløs.
Den tager heller ikke mange øjeblikke at lave og størstedelen af tiden er den endda i ovnen. Hurra for doven aftensmad, der samtidig smager godt!
Og navnet – djævlekylling – er jo lidt skørt, men som vi har talt om mange gange før, er det et hit blandt ungerne, at maden ‘hedder’ noget.
Vi skal have noget kylling i sådan en lidt stærk sovs og med noget ost, lyder bare ikke lige så overbevisende som at sige, vi skal have djævlekylling.
Hvad serverer man til djævlekyllingen?
Jeg har serveret den med ovnbagte blomkål, som er marineret i lidt krydderier, men det kunne også være broccoli fx. Broccoli bagt i ovnen med olie og salt er jo superlækkert i sig selv.
Blomkålsris ville også gå fint til og det samme ville letkogte bønner. Så det kan du variere alt efter hvad du lige har.
Det gode ved denne opskrift er at den er super hverdagsvenlig og at det er kyllingen i den stærke sovs, der spiller hovedrollen. Resten kan du flexe lidt.
har i årevis haft denne ret stående som en det skulke prøves og nu er jeg da ked af at deg tog mig så lang tid. Den er mega god.
Hehe ja, den er virkelig god. Også en storfavorit her :)
Er blevet en livret for hele familien :-)
Det er virkelig en lækker ret, men foretrækker blomkålsris til i stedet for de bagte blomkålsbuketter…
Tak for opskriften, den er megagod :-)
Super lækker sovs :-)
Jeg lavede kyllingen og sovsen på en pande, og smed grøntsagerne i ovne. Det virkede perfekt.
Knus
Karin
Jeg har gjort det samme,men puttede broccolifritterne i min airfryer..det smagte skønt
Hej Jane
Jeg savner ofte angivelse af hvilken ovntype du anvender i dine opskrifter – Alm. Eller varmluft.
Takfor gode opskrifter og på 1 år har jeg tabt 20 kg 🙏🏻
Hej Helle
Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Og shit et flot resultat! 20 kg! Det er da sindssygt godt gået! Er du ikke megastolt af dig selv?
Det ville være smart at angive tiden i ovnen 😊
Haha, ja det er lidt misvisende at det står under blomkålsdelen men måske nåede du ikke derned. Men det står jo i punkt 4-5.
Det er fint, jeg opdagede det efter jeg skrev😊