Djævlekylling


Djævlekylling er en ret med kylling i en stærk sovs med jalapenos, som er gratineret med godt med cheddarost til sidst. En rigtig lækker opskrift på aftensmad, som giver varmen indefra. Perfekt til den kolde tid.

Djævlekylling - lækker Keto opskrift med kylling i stærk sovs

Djævlekylling

5 fra 5 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
2 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Ovnbagt blomkål

  • 400 g blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom kyllingen i et smurt ovnfast fad.
  • Bland flødeost, fløde og salsa sammen i en skål.
  • Hak jalapenos og kom dem i skålen også og krydr med salt og peber.
  • Hæld blandingen over kyllingen.

Ovnbagt blomkål

  • Skær blomkål i små buketter.
  • Rør en marinade af olie, krydderier, salt og peber og vend den i blomkålen.
  • Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Sæt både kylling og blomkål ind i ovnen og bag i ca. 20 minutter.
  • Tag fadet med kylling ud og fordel den revede cheddar over. Bag i yderligere 5 minutter.
  • Det er ikke sikkert, at de to retter er færdige helt på samme tid, så hold lidt øje med dem.
  • Tag ud og server. Pynt med grøn chili ved servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Djævlekylling – en favorit fra Keto-bogen

Denne opskrift er en af mine favoritter fra min første Keto-bog (den sorte). Udover at den smager godt, er den supernem at lave og den laves af ingredienser, jeg stort set altid har i mit køkken. Den er derfor en af de retter, som jeg altid kan lave, hvis jeg føler mig helt idéløs.

Den tager heller ikke mange øjeblikke at lave og størstedelen af tiden er den endda i ovnen. Hurra for doven aftensmad, der samtidig smager godt!

Og navnet – djævlekylling – er jo lidt skørt, men som vi har talt om mange gange før, er det et hit blandt ungerne, at maden ‘hedder’ noget.

Vi skal have noget kylling i sådan en lidt stærk sovs og med noget ost, lyder bare ikke lige så overbevisende som at sige, vi skal have djævlekylling.

Hvad serverer man til djævlekyllingen?

Jeg har serveret den med ovnbagte blomkål, som er marineret i lidt krydderier, men det kunne også være broccoli fx. Broccoli bagt i ovnen med olie og salt er jo superlækkert i sig selv.

Blomkålsris ville også gå fint til og det samme ville letkogte bønner. Så det kan du variere alt efter hvad du lige har.

Det gode ved denne opskrift er at den er super hverdagsvenlig og at det er kyllingen i den stærke sovs, der spiller hovedrollen. Resten kan du flexe lidt.

Foto: Columbus Leth til Keto – Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Djævlekylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Det er virkelig en lækker ret, men foretrækker blomkålsris til i stedet for de bagte blomkålsbuketter…

    Svar
  2. 5 stars
    Super lækker sovs :-)

    Jeg lavede kyllingen og sovsen på en pande, og smed grøntsagerne i ovne. Det virkede perfekt.

    Knus
    Karin

    Svar
  3. Hej Jane

    Jeg savner ofte angivelse af hvilken ovntype du anvender i dine opskrifter – Alm. Eller varmluft.

    Takfor gode opskrifter og på 1 år har jeg tabt 20 kg 🙏🏻

    Svar
    • Hej Helle
      Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Og shit et flot resultat! 20 kg! Det er da sindssygt godt gået! Er du ikke megastolt af dig selv?

      Svar