Djævleæg med knust bacon


Djævleæg er sådan set bare hårdkogte æg, hvor blommen er taget ud og blandet med mayonnaise og noget andet, f.eks. pesto, avokado, krydderurter eller som her blandet med wasabi / sennep og så puttet tilbage i æggehviden.

Fyldte æg - deviled eggs - djælveæg

Djævleæg / deviled eggs

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 halve
|
10 minutter

Ingredienser

Tilbehør/drys

Sådan gør du

  • Kog æggene så de er mere hårdkogte end smilende, ca. 10-12 minutter.
  • Kom æggene i koldt vand og pil dem når de er kølet lidt af.
  • Halvér æggene og tag blommerne ud i en skål.
  • Mos blommerne med mayonnaise, wasabi/sennep og lidt salt. Kom blandingen i en sprøjte pose (kan udelades).
  • Læg de halve æg uden blomme på et serveringsfad.
  • Kom blomme-fyldet tilbage i æggene og servér evt. med drys af bacon og purløg for ekstra luksus.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nu var det jo ikke for at trashe æggene, at jeg søgte inspiration til morgenmad uden æg. Og hvad hjælper det egentlig, at man spiser sin frokost til morgenmad, hvis man så spiser sin morgenmad til frokost? Er man da ikke lige vidt? Men pyt, der kom æg på frokostbordet, og det var en anden af mine yndlingsæg: Djævleæg! Eller deviled eggs, som de også kaldes.

Djævleæg! Eller deviled eggs

Hvis man er lidt mere forfinet anlagt end mig, ville man nok have brugt en sprøjtepose til at fordele blomme-mayoen ned i æggene igen.

Jeg tager som oftest bare den lidt mere kluntede vej og putter det bare tilbage ved hjælp af to skeer. Smagen er givet vis den samme. Og de smager virkelig fortrinligt. Æg og mayo er jo generelt en kombination, der holder, og her i selskab med den stærke wasabi er de endnu bedre. Jeg ville ønske, jeg havde haft nogle rejer at spise til.

Til to æg brugte jeg 1 spsk mayo og 1 stor tsk wasabi. Jeg bruger en Wasabi fra Biona Organic. Jeg er dog i tvivl om den stadig kan købes.

Men den har jeg tilsyneladende aldrig kigget nærmere på, for nu hvor jeg gør det, ser jeg, at den indeholder shoyu, som indeholder hvede. Jeg formoder dog, at mængden er så lille, at det er ligemeget.

Men hvis djævleæg endnu ikke er en del af dit ægge-repertoire, så tilføj dem straks. De går både an på morgenbordet, brunchbordet, frokostbordet eller som et mættende mellemmåltid, hvis du har brug for det.

Fyldte æg - deviled eggs

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Djævleæg med knust bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?