Djævleæg er sådan set bare hårdkogte æg, hvor blommen er taget ud og blandet med mayonnaise og noget andet, f.eks. pesto, avokado, krydderurter eller som her blandet med wasabi / sennep og så puttet tilbage i æggehviden.
Ingredienser
- 4 æg
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk wasabipasta eller sennep
- 1 knsp salt
Tilbehør/drys
- bacon stegt
- purløg
Sådan gør du
- Kog æggene så de er mere hårdkogte end smilende, ca. 10-12 minutter.
- Kom æggene i koldt vand og pil dem når de er kølet lidt af.
- Halvér æggene og tag blommerne ud i en skål.
- Mos blommerne med mayonnaise, wasabi/sennep og lidt salt. Kom blandingen i en sprøjte pose (kan udelades).
- Læg de halve æg uden blomme på et serveringsfad.
- Kom blomme-fyldet tilbage i æggene og servér evt. med drys af bacon og purløg for ekstra luksus.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nu var det jo ikke for at trashe æggene, at jeg søgte inspiration til morgenmad uden æg. Og hvad hjælper det egentlig, at man spiser sin frokost til morgenmad, hvis man så spiser sin morgenmad til frokost? Er man da ikke lige vidt? Men pyt, der kom æg på frokostbordet, og det var en anden af mine yndlingsæg: Djævleæg! Eller deviled eggs, som de også kaldes.
Djævleæg! Eller deviled eggs
Hvis man er lidt mere forfinet anlagt end mig, ville man nok have brugt en sprøjtepose til at fordele blomme-mayoen ned i æggene igen.
Jeg tager som oftest bare den lidt mere kluntede vej og putter det bare tilbage ved hjælp af to skeer. Smagen er givet vis den samme. Og de smager virkelig fortrinligt. Æg og mayo er jo generelt en kombination, der holder, og her i selskab med den stærke wasabi er de endnu bedre. Jeg ville ønske, jeg havde haft nogle rejer at spise til.
Til to æg brugte jeg 1 spsk mayo og 1 stor tsk wasabi. Jeg bruger en Wasabi fra Biona Organic. Jeg er dog i tvivl om den stadig kan købes.
Men den har jeg tilsyneladende aldrig kigget nærmere på, for nu hvor jeg gør det, ser jeg, at den indeholder shoyu, som indeholder hvede. Jeg formoder dog, at mængden er så lille, at det er ligemeget.
Men hvis djævleæg endnu ikke er en del af dit ægge-repertoire, så tilføj dem straks. De går både an på morgenbordet, brunchbordet, frokostbordet eller som et mættende mellemmåltid, hvis du har brug for det.
Jep, det skal prøves! Mmm, mundvand ;o)
De skal HELT sikkert prøves! Har lige en rest wasabi i køleren :-)
Namme nam :-)
Du kan roligt glæde dig ;-)