5 lækre dips med mayonnaise


Dips lavet af mayonnaise er et super trick til at give smag til dine måltider og her får du fem favoritter fra mig.

5 lækre mayo-dips

Føj til favoritter Udskriv Pin
5 glas
|
2 minutter

Ingredienser

Aioli – Hvidløgsdip

Chilidip

Urtedip

  • 2 dl mayonnaise
  • 1 dl krydderurter fx basilikum eller persille

Peberrodsdip

Bearnaisedip

  • 2 dl mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1-2 tsk bearnaiseessens
  • 1 spsk frisk estragon tørret kan også bruges men lidt mindre mængde så

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen.
  • Opbevar i glas i køleskab.

NB ved urtemayo

  • Hak urterne og rør dem i mayoen eller blend det sammen med minihakkeren for en mere ensartet grøn dip.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Dips med mayonnaise

Ved at have en lækker dip eller to i køleskabet, gør du virkelig madlavningen nem. Du behøver ikke tænke så meget over smagsgivningen i måltidet, for du hiver bare lige en dip ud fra køleskabet og lader den gøre arbejdet.

Vi har som regel en mayo-dip og enten et glas hjemmelavet pesto (enten den klassiske basilikumspesto eller den lækre persillepesto) eller den stærke shawarma-chili-olie i køleskabet. Så steger jeg bare noget kød og laver lidt grøntsager, og så er der valgfrie fedtkilder på bordet.

Mayonnaise er jo en taknemmelig base og her har jeg lavet fem forskellige varianter, nemlig aioli (med hvidløg), chilimayo, basilikummayo, bearnaisemayo og peberrodsmayo)

Hvilken mayonnaise skal man bruge til dip?

Det er altid svært med mayonnaise, synes jeg. Skal man kun skele til at vælge den sundeste fedtkilde, ville mit førstevalg altid være at lave en hjemmelavet mayonnaise med olivenolie. Ulempen er at olivenolie har en ret gennemtrængende smag og ikke alle er lige vilde med den i deres mayodip.

En anden god fedtkilde kunne være at lave sin mayo med avokadoolie. Det smager af mindre (men er stadig ikke helt smagsneutralt) men det farver mayoen grøn, hvilket ser lidt spøjst ud.

Et kompromis kan helt enkelt være at købe en færdig mayonnaise. Jeg ville her vælge en med rapsolie i stedet for dem med solsikkeolie, vindruekerneolie, sojaolie og ‘unavngiven vegetabilsk olie’.

Flere dips med mayonnaise

Men lad dig ikke stoppe med disse fem. Hvad siger du fx til en lækker svampedip eller måske en bacondip? Vi kan også lave en lækker parmesandip, der minder lidt om Cæsardressing eller en frisk limedip til fisk.

Skal det være lidt ekstra fancy, kan du lave den lækre estragondip eller trøffelmayoen.

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “5 lækre dips med mayonnaise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?