Dips lavet af mayonnaise er et super trick til at give smag til dine måltider og her får du fem favoritter fra mig.
Ingredienser
Aioli – Hvidløgsdip
- 2 dl mayonnaise
- 1-2 fed hvidløg
Chilidip
- 2 dl mayonnaise
- 1 spsk chilisauce fx sambal oelek
Urtedip
- 2 dl mayonnaise
- 1 dl krydderurter fx basilikum eller persille
Peberrodsdip
- 2 dl mayonnaise
- 1 spsk friskrevet peberrod
Bearnaisedip
- 2 dl mayonnaise
- 1 tsk sennep
- 1-2 tsk bearnaiseessens
- 1 spsk frisk estragon tørret kan også bruges men lidt mindre mængde så
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen.
- Opbevar i glas i køleskab.
NB ved urtemayo
- Hak urterne og rør dem i mayoen eller blend det sammen med minihakkeren for en mere ensartet grøn dip.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dips med mayonnaise
Ved at have en lækker dip eller to i køleskabet, gør du virkelig madlavningen nem. Du behøver ikke tænke så meget over smagsgivningen i måltidet, for du hiver bare lige en dip ud fra køleskabet og lader den gøre arbejdet.
Vi har som regel en mayo-dip og enten et glas hjemmelavet pesto (enten den klassiske basilikumspesto eller den lækre persillepesto) eller den stærke shawarma-chili-olie i køleskabet. Så steger jeg bare noget kød og laver lidt grøntsager, og så er der valgfrie fedtkilder på bordet.
Mayonnaise er jo en taknemmelig base og her har jeg lavet fem forskellige varianter, nemlig aioli (med hvidløg), chilimayo, basilikummayo, bearnaisemayo og peberrodsmayo)
Hvilken mayonnaise skal man bruge til dip?
Det er altid svært med mayonnaise, synes jeg. Skal man kun skele til at vælge den sundeste fedtkilde, ville mit førstevalg altid være at lave en hjemmelavet mayonnaise med olivenolie. Ulempen er at olivenolie har en ret gennemtrængende smag og ikke alle er lige vilde med den i deres mayodip.
En anden god fedtkilde kunne være at lave sin mayo med avokadoolie. Det smager af mindre (men er stadig ikke helt smagsneutralt) men det farver mayoen grøn, hvilket ser lidt spøjst ud.
Et kompromis kan helt enkelt være at købe en færdig mayonnaise. Jeg ville her vælge en med rapsolie i stedet for dem med solsikkeolie, vindruekerneolie, sojaolie og ‘unavngiven vegetabilsk olie’.
Flere dips med mayonnaise
Men lad dig ikke stoppe med disse fem. Hvad siger du fx til en lækker svampedip eller måske en bacondip? Vi kan også lave en lækker parmesandip, der minder lidt om Cæsardressing eller en frisk limedip til fisk.
Skal det være lidt ekstra fancy, kan du lave den lækre estragondip eller trøffelmayoen.
0 kommentarer til “5 lækre dips med mayonnaise”