Det er min fødselsdag


I dag er det min fødselsdag. 42 år bliver jeg.

Min dag startede med fødselsdagssang kl. 6.05 (!) efterfulgt af morgenbord og gaver, som i år primært bestod af planter og havebøger. Ja ja, man er vel blevet husejer.

Og det passer ikke, for jeg fik faktisk også en 8 kg tung tyngdedyne/tyngdetæppe af Søren og ungerne. Du ved, lidt ligesom de der kugledyner, man giver til børn med sensoriske udfordringer. Måske en lidt speciel gave til en 42-årig, men jeg havde længe ønsket mig den og er spændt på at prøve om den kan skabe ro i min til tider lidt ‘overaktive’ krop.

En mellemstation halvvejs i livet (cirka)?

Hvis jeg skal prøve at sætte ord på mit 42. år, så er alt jo faktisk rigtig godt. Nogle gange så godt, at jeg tænker at det snart må ramle ned over os med ulykker, som jeg skrev om her.

En anden lidt skør følelse, jeg længe har haft, er følelsen af, at jeg står lidt i et tomrum. Det er svært at sætte ord på og længe troede jeg, at flytningen var både årsag og løsning.

Jeg elsker at være flyttet, og jeg elsker vores nye hjem, som jeg stadig har til gode at vise frem, som jeg lovede, men jeg tror ikke, det her handler om flytning.

Det handler mere om, at der er kommet mere luft i programmet.

Ungerne er store og har jo fyldt naturligt meget de sidste 13 år. De er faldet ret vellykket ud og nu passer de sig selv det meste af tiden. Søren har travlt med sit job og sin karriere. Og det efterlader mig med en ny frihed og nye muligheder.

Og dem ved jeg faktisk ikke lige, hvad jeg skal bruge på? Hvad skal jeg lave resten af mit liv? Jeg kan jo ikke tage til Paris hele tiden (kan jeg?).

At arbejde mere ville være nemt, men det tror jeg ikke, jeg bliver lykkeligere af. At gøre mere rent og ordne flere huslige ting, er jeg ret sikker på heller ikke er vejen til lykke.

Jeg føler ingen krise over min alder, men jeg synes, at denne periode er en slags… mellemstation.

Ak ak, det privilegerede menneskes first world problem, kan du nok høre.

I virkeligheden skal jeg bare minde mig selv om, at det er ok ikke at have en plan. Ingen har styr på resten af deres liv. Tanken i sig selv er jo skør.

Der må sidde andre +40-årige derude, der kan genkende den følelse. Hvad gjorde I/gør I?

Fødselsdagsfejring

Vi tog forskud på min fødselsdag i går, hvor Søren og jeg spiste på Amass til deres Black Out Dinner. Det er en oplevelse inspireret af en lørdag aften, de havde, hvor strømmen svigtede, og de pludselig var nødt til at tilberede al maden uden elektricitet.

Det gør de så ‘med vilje’ her. Dvs. ingen elektricitet, mad tilberedt over ild/grill og ved andre tilberedningsmetoder og serveret i en restaurant kun oplyst af stearinlys (og ingen iPhones så ingen billeder) – og med levende musik.

Det var sublimt godt. Maden selvfølgelig men helhedsoplevelsen også. Jeg var vildt imponeret. Af det hele faktisk.

Og jeg har jo stadig en kræsen 3-årig indeni mig, så når der serveres snegle fx som i går, bliver jeg super presset. Og de smagte virkelig afsindigt godt, men halvvejs igennem tyggeriet, begyndte min hjerne at RÅWE: det er en snegl, det er en snegl, det er en snegl! Er det ikke åndssvagt? Jeg burde gå mere ud – haha.

I dag er jeg lidt træt. Jeg er hverken vant til at drikke vin eller til at spise så sent og min søvn i nat har været derefter.

Stille og rolig dag – med chokoladekage

Jeg har ingen store ting på programmet i dag.

Ungerne har sagt, at de kommer hjem efter skole og min søster kigger forbi og hvis jeg er heldig, kommer Søren også hjem, og så kan de jo passende hjælpe mig med at spise denne lækre bandit, jeg lavede i går, og som står og venter på mig i køleskabet.

Nam nam.

Opskriften minder om denne men kig tilbage i morgen for denne version.

Og solen skinner og jeg har tænkt mig at tage mindst en halv fridag så jeg kan komme ud og nyde det, på den måde er det jo allerede en skøn dag.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Det er min fødselsdag”

Skriv en kommentar

 1. Hjertelig tillykke med dagen!

  Vil du ikke skrive lidt info om den kugledyne? jeg vil gerne købe en til at forbedre (forhåbenlig) nætterne. Pft Charlotte

  Svar
  • Indtil videre er min første erfaring, at den simpelthen er for varm at bruge som dyne om natten men at den fungerer bedre som et meditations/afslapningstæppe. Jeg skal nok skrive mere om det, hvis jeg oplever at den gør en forskel :)

   Svar
 2. I morgen er det min tur til at fylde år…. 46 år bliver jeg. Har haft det lidt stramt med tallene de sidste år men hvorfor egentlig… Jeg ved det faktisk ikke helt selv.
  Min datter på 21 er flyttet (følte min arm blev rykket af). Har nu sønnike tilbage på 12 år som er i løsrivelses fasen. Han kan jo nærmest alt selv og har ikke så meget brug for mig mere… er det mon der “skoen trykker”…..?
  Dermed sagt, kender total meget den følelse du har lige nu.
  Jeg har fået tid til mig selv som jeg ikke lige ved hvad jeg skal bruge til.
  Men min nye snart 2-årige livsstil fylder heldigvis en del takket være dig. Du giver stof til eftertanke og en masse gode input der skal prøves af??
  Yoga er blevet noget jeg ikke vil undvære. Har også tænkt i…. skulle jeg opsøge gamle veninder… hvad med en yoga rejse…. skal jeg finde noget socialt for ikke at “blive alene”….
  Men vi har det jo heldigvis godt. Vi skal bare lige finde os selv i 40’erne?

  Svar
  • Hvor er det dejligt at høre, at du kan genkende mine tanker.

   Egentlig er det jo et priviligium at have fået en slags ny chance til at beslutte hvad man vil fylde tiden med. Det er bare så fremmed at have det sådan og det kræver lidt tilvænning, tror jeg :)

   Svar
 3. Hej Jane.
  Et stort tillykke med fødselsdagen :-).

  Jeg er fyldt 41 i år, og når jeg tænker mig om, så har jeg følelsen af at stå på en togstation. Jeg er lige stået af et tog og venter nu på det næste. Jeg ved ikke helt, hvor det næste tog vil føre mig hen, men jeg venter, og alle mine pakkenelliker står på perronen lige foran mig. Livet har givet mig en mellemlanding, og den synes en anelse lang, men jeg ved, at det, der sker lige nu, er ved at gøre mig til den den næste fase i mit liv. Jeg har brug for, at der sker forandring, men forandringen sker nok mest af alt inden i mig selv.

  Sådan som mit mit ophold på mellemstationen opleves lige nu, så kan jeg næsten ikke andet end glædes og forundres over hvad, der kommer i fremtiden, men samtidig så er det også dejligt at være i nuet og tage alle forandringerne ind. Der er uro samtidig med, at der er ro. Præcis som man kan opleve en rigtig mellemlanding.

  Jeg ville lyve, hvis ikke jeg fik tilføjet, at min mellemlanding nogle gange sender mig ud på gyngende grund. Men jeg har selv valgt, at der skal forandring til, så den tager jeg med men ikke altid i stiv arm. Jobbet er sagt op, om efter ni år med fast job, ved jeg for første gang ikke, om og når jeg møder på et nyt job pr 1/8.

  Sådan har jeg arrangeret en mellemlanding for mig selv, men jeg tror fuldt og fast på at den vil kaste noget godt af sig, når en gang den nye destination viser sig.

  Nyd din mellemlanding, Jane :-). Jeg vil tage endnu en kop kaffe, mens jeg venter.

  Svar
 4. Tillykke med i går ?
  Den bedste kage, fik lige lyst til at gå i gang … men den et viiiist ikke keto egnet, desværre ?

  Svar
 5. Tillykke ?? nyd dagen… og bare helt rolig… når du blir 50 passer tiden til det tempo man formår ? så du har ret… det er en mellemstation ??

  Svar
 6. Min datter flyttede hjemmefra da jeg blev 42
  Tjah efter et halvt års krise, empty nest følelse hvor jeg bare arbejdede mere end nogensinde ..så begyndte jeg at nyde friheden. Idag er jeg 46/ lige om lidt 47 og selv om det store 50 er skræmmende tæt på begynder jeg også at mærke en ro og en afklarethed med hvem jeg er og det jeg skal bruge de næste mange år på.
  Så rolig nu de skal nok gå.
  Kram og gode fødselsdags vibes

  Svar
  • Dejligt at høre. Tak søde. Jeg håber at haven kan fylde noget tid/tomrum for mig. Jeg er helt nybegynder og føler mig fuldstændig på udebane. Jeg har det lidt som da jeg skulle lære at lave mad men jeg glæder mig til at gøre mig erfaringer og lykkes/mislykkes/lære :)

   Svar
 7. Tillykke med din fødselsdag, Jane. Jeg er vild med din eftertænksomhed og tænken sig om på en fed måde

  Svar
 8. Stort til lykke med dage. Håber du får en super dejlig dag. Tusind tak for alle dine dejlige opskrifter og ikke mindst Keto bogen, som jeg er rigtig glad for. Knus?

  Svar
 9. Stor tillykke. 42 herregud det er jo ingen alder. 40érne er bare det allerbedste. Ungerne kan næsten alt selv, men de er endnu ikke ved at flyve fra reden.
  En dag af gangen så vænner både krop og sind sig til at slappe af på en helt ny og særdels herlig måde. Haven, mistbænke og buske sommeren er lige om hjørnet, der er rigeligt at tage fat på.
  Tak for solskinnet, mig som følger dig ved jo at du fortjener det, du har været SKØN hele året.

  Svar
  • Alderen trykker bestemt heller ikke her. Jeg har det bedre end jeg har haft det i årevis.

   Jeg håber virkelig at min nye have kan blive min nye fritidssyssel og at jeg kan finde ro og tilfredsstillelse i det derude :)

   Svar
 10. Allerførst stort tillykke med dagen!

  Jeg er 43 og kender alt til din følelse. Vi har 2 store på 14 og 16, og jeg har været og ER nogengange i krise over deres løsrivelse og AL den tid det giver mig.
  Jeg har dog en efternøler på 8, og det er faktisk hyggeligt og enormt rart at kunne bruge tid på ham… samtidig med at det hjælper mig at de ikke alle 3 ‘smutter’ på samme tid.
  Min mand og jeg taler dog meget om, hvad vi skal bruge den nyvundne og tilbagevundne tid på – både sammen og hver for sig. Og selvom jeg havde forsvoret det skulle ske, så er jeg begyndt at tænke i, hvordan vi/jeg kan opsøge nye fællesskaber, hvor vi kan lave aktiviteter med andre… så måske ser man mig om føje år i stram lycra på en racercykel, kørende i flok med andre… eller også gør jeg alvor ud af, at melde mig til kor…
  Anyway… det blev lidt langt. Ville bare sige, jeg kender følelsen… kram

  Svar
  • Ej jeg tænker helt i samme baner. Eller måske lige først og fremmest at få pustet liv i de venskaber, der er blevet forsømt i de sidste mange år. Pludselig er der tid og plads til voksenting igen og det er jo superfedt. Men det gælder jo stadig om at finde nogle af de ting, der giver glæde (læs: ikke rengøring og praktiske ting ;))

   Og med tvillinger er den der løsrivelse altså kommet lige brat nok. Klart en ulempe – heldigvis er min søster gravid, haha!

   Svar
 11. Tillykke med dagen.

  Det bedste råd jeg nogensinde har fået, fik jeg af en god ven. Han lærte mig, at for at kunne være nærværende i nuet, er man nødt til engang imellem at være fraværende.

  Svar