Denne dessertkage med chokolade og hasselnødder har en nutella-agtig nøddebund med et intens lag chokoladeganache ovenpå. Det er den slags kage, der smelter på tungen og efterlader så fyldig en fornemmelse, at en tynd skive er nok til at tilfredsstille selv den vildeste chokoladetrang. Og det kommer altså fra en stor chokoladeelsker.
Dessertkage med chokolade og hasselnødder
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Nøddebund
- 200 g hasselnødder fra Piemonte eller afskallede og letristede
- 1 spsk kakaopulver
- 80 g smør
- 2 æg
- 50 g Sukrin Gold kan fint erstattes 1:1 med almindelig sukker
- 1 knsp salt
Chokoladeganache
- 3 dl fløde
- 200 g mørk chokolade 70-85%
- 1 knsp salt
Pynt
- evt. piemontehasselnødder hakkede
Sådan gør du
Nøddebund
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Hak nødderne til mel (groft eller fint, som du foretrækker) i foodprocessor, minihakker eller med en kniv. Hæld dem i en skål.
- Rør kakaopulver og salt ind i melet.
- Smelt smør i en kasserolle.
- Pisk æg let med Sukrin Gold.
- Rør det smeltede smør ind i nøddeblandingen og vend herefter æggemassen i, til du har en lysebrun, lækker masse.
- Hæld massen i en smurt springform (20 cm) med bagepapir i bunden og glat den ud med en dejskraber.
- Bag bunden i 15-20 minutter. Tag ud og lad afkøle helt.
Chokoladeganache
- Hak chokoladen groft.
- Opvarm fløden i en kasserolle, til den når kogepunktet. Sluk med det samme, du ser bobler.
- Rør chokoladen og det lille nip salt ud i den varme fløde med en ske eller en dejskraber. Først vil det se grynet ud, men fortsætter du med at røre, vil den ende med at være glat og lækker.
- Hæld chokoladeganachen over den afkølede nøddebund og glat overfladen.
- Sæt kagen i køleskabet i mindst 4 timer men allerhelst natten over. Min var en tur i fryseren, fordi jeg lavede den flere dage inden jeg skulle bruge den.
- Pynt kagen og skær den ud i tynde skiver ved servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nutella-agtig dessertkage
Hemmeligheden bag den lækre smag i denne dessertkage med chokolade ligger i hasselnødderne. Jeg har nemlig brugt de lækre Piemontehasselnødder. De er virkelig dyre, men de er hver en krone værd. Selv spist alene, smager de af en mild nutella og de er min redning, når jeg har lyst til sødt.
Jeg køber dem hos Exotic Mix, hvor jeg faktisk helst køber alle mine nødder. Deres nødder er de bedste og mest friske, jeg har smagt og det er en ganske usponsoreret anbefaling. En af deres sælgere inde i Torvehallerne, introducerede mig en dag for Piemontehasselnødderne og siden er de røget med i kurven hver gang. Min virtuelle kurv, for jeg handler oftest hos dem online.
Men men… måske er det snobberi. Du kan selvfølgelig fint lave kagen med almindelige hasselnødder. Men du skal lige riste dem en tur i ovnen så først og nulre skindet af dem først, så du får den dejlige hasselnøddesmag frem.
Men skal du en dag imponere gæster med en intens, chokoladelækker dessertkage, er denne opskrift din ven.
Server dessertkage med chokolade for dine gæster
Denne intense chokoladekage er den perfekte gæstekage. Den kan laves dagen før – mange dage før faktisk – og på dagen kræver den intet andet af dig, end at du tager den ud af fryser/køleskab, hakker lidt (piemonte)hasselnødder og skærer den ud i tynde skiver.
Hvis du har frosset den, skal du tage den op et par timer inden og så er den klar. Er den i køleskab, kan du skære den direkte derfra.
Tip: Få fine kanter med kageplast
Jeg er virkelig ikke den store bager, og jeg er bestemt ikke den store kunstner. Men her havde jeg husket at bruge kageplast, og det gør altså en forskel, hvis man gerne vil have lidt fine kanter.
Kageplasten satte jeg i siden på formen, efter bunden var afkølet, og før jeg hældte chokoladeganachen i. Jeg fjernede den igen, da jeg tog den op af fryseren, og imens den stadig var frossen og lod den tø op uden.
Til gengæld er der et stykke til bagedysten for mit vedkommende i at få glattet overfladerne ordentligt ud, men det kamuflerede jeg med nødderne ovenpå – haha. Bloggertrick hermed videregivet!
Simpelthen en lækker opskrift. Den er så tung og fyldig og man nøjes med kun en lille portion. Jeg skar resterne ud i små tern og frøs dem ned
Tak – og så smart med små tern. Er virkelig vild med denne her også❤️
Jeg lavede kagen i går, og brugte kokossukker i stedet for SukrinGold. Det er en sygt god kage – den bedste lowcarbkage jeg har lavet til dato! Tak for opskriften, og godt nytår :-)
Ej hvor godt, Dorthe. Tak❤️ Jeg er også ret vild med den!
Godt nytår til dig også.
Tror du jeg kan lave bunden og fryse den ned. Og så tage den op, og lave toppen en anden dag?
Hej Stine
Det tror jeg sagtens. Jeg har frosset hele kagen og spist den (i dag). Og den smagte skønt stadig.
Hej Jane
Kan man bruge alm smør og kakaopulver?
Vh Stina
Hej Stina
Ja helt sikkert. Jeg ved ikke lige hvordan det smørlink var kommet ind men det er hermed slettet. Kakaopulveret kan både være almindeligt og raw❤️
Super godt, så skal den helt sikkert prøves.
Glædelig jul