En perfekt brownie er meget at love, hva’?
Og kan du overhovedet klare endnu en brownieopskrift? For så har jeg en lækker sag til dig i dag!
Udstyr
Ingredienser
- 100 g kakaosmør
- 100 g smør
- 100 g SukrinSirup gold
- 250 g mørk chokolade 70-85% gem 50 g til sidst
- 25 g chiafrø fintmalet
- 4 æg
- 2 spsk pofiber
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 0,25 tsk salt
- 50 g pekannødder eller andre nødder, hakket groft
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Smelt kakaosmør, smør og sirup i en kasserolle.
- Hak chokoladen groft. Sluk for blusset og rør den hakkede chokolade over i kakaosmør-smørmassen.
- Hæld hele baduljen over i en skål.
- Pisk æg i et efter et med elpisker. Pisk til sidst alle de tørre dele i.
- Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir, drys de resterende 50 g chokolade på toppen sammen med pekannødderne og bag kagen i ovnen i 15-17 minutter.
- Tag ud og lad afkøle helt inden spisning.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det er jo ellers ikke, fordi vi risikerer at gå ned på hverken chokoladekageopskrifter eller brownieopskrifter her på bloggen, men det er bare den slags, hvor der altid er plads til en til. Og for at det ikke skal være løgn, har jeg faktisk en mere i kladderne til jer.
Hvad kan jeg sige? Vi har spist en del brownie her i sommerferien.
Lækker, svampet bownie og god chokoladesmag
Denne lavede jeg i starten af juli, så det ligger jo efterhånden nogle uger tilbage, men jeg husker, at hele familien var svært begejstrede! Og den var altså virkelig god. Lækker, svampet konsistens og god chokoladesmag.
At kalde denne kage for den perfekte brownie er selvfølgelig også at love meget, men det er faktisk heller ikke mine ord. Det hed den i den opskrift, jeg prøvede at følge. Den perfekte brownie er nemlig lavet med inspiration fra Xenias ikke-længere-særligt-nye bagebog Sødt, Sundere, Syndigt (Adlink)
Og den bog kan jeg virkelig godt anbefale. For det første fordi der er opskrifter på sådan cirka alt (fx en kiksekage uden palmin, som jeg virkelig glæder mig til at prøve), og for det andet fordi det er helt tydeligt, at Xenia både har talent og passion for det med kagebagning.
Og hvis jeg skal være helt ærlig, så er det ikke lige der, hverken min spidskompetence eller min passion ligger. Jeg forudser, at det bliver en bog, vi kommer til at slå op i igen og igen herhjemme.
Da jeg ændrede en del i opskriften, får du min version her. Hvis du ikke har kakaosmør kan du også kigge på min bownieopskrift uden: Brownie med vaniljecreme og friske bær.
Opskriften indeholder affiliatlinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Mangler du ingredienser til kagen her, eller vil du bare gerne have en nemmere chokoladekage, anbefaler jeg den populære chokoladekage uden mel – med kun 4 ingredienser
Tilmeld dig Madbandittens nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.
Kan man mon bruge kokossukker fremfor fibersirup?
Ja det tror jeg bestemt sagtens!
Kære Jane.
Jeg skriver til dig på vegne af min arbejdsplads, Børnebyen Vandværket.
Vi er ved at udarbejde en folder med tips til hvad forældre kan servere til børnefødselsdage, da vi desværre ser en stigning af sukkerholdige snacks. Må vi henvise til din blog, eller evt. indsætte et par af dine opskrifter? Selvfølgelig med henvisning.
Mvh. Anna Lynge
Hej Anna
I må gerne henvise til min blog, og I er også velkomne til at bruge en opskrift eller to men af hensyn til ophavsrettighederne vil jeg gerne vide hvilke, I vælger at bruge.
Og super idé med sådan en folder :)
? Uhm, den lyder lækker. Kan man bruge andet end kakaosmør?
Tag udgangspunkt i denne opskrift i stedet https://www.madbanditten.dk/chokoladekage-uden-mel/ – den er uden kakaosmør.
Tak, det vil jeg prøve. Sjovt med kakaosmør: jeg mener at huske det fra min ungdom start80’erne – jeg brugte det som læbepomade. Købte det i en blå stift på apoteket.