Den nye madpyramide – god for klimaet, skidt for vægten


FDB’s nye madpyramide diskuteres i dagens udgave af Jyllandsposten. Thomas Meinert Larsen, der er forsker på Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet, roser pyramiden for at være klimavenlig, men understreger samtidig, at den ikke egner sig til vægtregulering:

Skal man tabe sig, hvilket kan gøres lettere ved at spise mere protein, må man selv lære, hvordan man bruger vegetabilske proteinkilder som bønner og ærter, da de animalske proteinkilder er placeret i toppen af kostpyramiden (den man skal spise lidt fra). Hvis man ikke inddrager vegetabilsk protein , vil pyramiden ikke være optimal i forhold til vægtregulering ,siger han.

Jyllandsposten, 24. marts 2011, Puls, s. 2

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Den nye madpyramide – god for klimaet, skidt for vægten”

Skriv en kommentar

 1. Harvards er heller ikke god… synes jeg

  Jeg synes nok at primal pyramiderne er bedst

  og så må jeg indrømme at Arne har ret
  “Denne pyramide er supersund og miljørigtig for den trediedel af befolkningen, som er slanke og aldrig har vægtproblemer.
  Men for de to trediedele af befolkningen, som enten er overvægtige, eller på vej til at blive det, giver den ingen hjælp til vægtkontrol. Forskning har vist, at en kost som denne ikke kan forebygge, at man tager på og bliver overvægtig”, siger Arne Astrup, professor ved Institut for Human Ernæring ved Københavns Universitet.

  Svar