Den bedste RAW chokolade


Et af de facts, som jeg sluger råt, er det om, at chokolade er sundt. I virkeligheden er det nok en sandhed med modifikationer, og i stedet menes der, at rå kakao er sundt. Rå kakao er fyldt med antioxidanter, magnesium, krom, zink, jern og selv C-vitamin.  

Raw Chokolade – Superfood?

Iflg. Raw- og superfoodeksperten, David Wolfe, er kakao et af de allerstærkeste superfoods, vi har fra naturen, og vi bør spise det hver dag. I rå form godt nok. Så snart vi opvarmer det, mister det en del af stjernerne.

Jamen, jeg tror på det og praktiserer det også så ofte, jeg kan komme afsted med det.

Jeg købte hans bog Superfoods – The Food and Medicin of the Future for noget tid siden, og jeg har endnu ikke haft lejlighed til at læse den fra ende til anden, men den fungerer glimrende som opslagsværk. Og heri er der dedikeret mange sider til netop den rå kakaos sundhedsfremmende egenskaber.

Hvor kan man købe rå chokolade?

Man kan købe masser af raw chokolade i helsekosten og specialbutikker, og det er lidt en blandet fornøjelse, synes jeg. Altså, jeg spiser med glæde dem allesammen, men med blandet begejstring.

Det meste raw chokolade har en anderledes konsistens end almindelig chokolade, den er sådan mere tør i det og smelter ikke på samme måde i munden.

Den bedste raw chokolade

Mange af dem er desuden sødet med Birkesød / Xylitol, hvilket jeg synes giver en mærkelig smag og fornemmelse i munden, og det tager også lidt af glæden.

Den absolut bedste raw chokolade, jeg har smagt, er de mørke trøfler fra Booja Booja. De smager så sygt godt! (Opdatering: Jeg hverken køber eller spiser dem længere. Indlægget her er fra 2012. Jeg har ikke spist agavesirup i mange år og undgår det helst)

Træerne vokser dog desværre ikke ind i himlen, og der er også et par små minusser. Bl.a. er de sødet med agavesirup, og så har de tidligere været i Fødevarestyrelsens søgelys, fordi de indholdt spor af mælkeprodukter, tror jeg det var, på trods af mærkning om, at de var dairy free. Ikke i orden!

Men smagen og konsistensen, jamen, jeg tror, jeg dør. De har den blødeste, cremede konsistens og den mest intense chokoladesmag. Så jeg vælger at leve med minusserne.

Verdens bedste chokolade

I går skrev Ditte om hendes bud på verdens bedste chokolade. Det var efter hendes mening de lækre Ombar Superfood Chocolate. Og det er faktisk også nogle af mine absolut favoritter.

Jeg er især vild med deres varianter med probiotika, den mørke 72 % eller den med jordbær. Det gode ved disse chokolader er, at de er sødet med kokossukker, som altså er en af de mest naturlige måder at opnå den søde smag.

Men måske findes der masser af gode, rå chokolader derude, som jeg slet ikke kender. Hvis I har bud på noget, jeg har overset, og som jeg bare skal prøve, så tip mig lige om det, ikke?

Opskrifter med rå chokolade

Jeg har flere opskrifter hvor jeg bruger rå chokolade. Du kan fx prøve Rå chokolade med lakrids eller raw chokoladekage og raw chokoladekage med choko-banancreme hvor jeg har brugt raw kakaopulver.

Læs mere om chokolade og se mine opskrifter med chokolade her.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Den bedste RAW chokolade”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane
  Spørgsmål fra en ny og allerede dedikeret fan af din blog!
  Hvor køber du Booja Booja chokolade?
  Vh Vilde

  Svar
  • Åh jeg hverken køber eller spiser dem længere. Indlægget her er jo fra 2012. Jeg har ikke spist agavesirup i mange år og undgår det helst.

   Svar
 2. Så fik jeg prøvet de chokolader fra booja booja mums de er gode :) hos rawandmore kan man også få den der conscious chokolade med minut. Den er altså også rigtig godt :)

  Svar
 3. Engang for 100 år siden, havde jeg en samtale med en veninde på fastnettlf. (så det ER virkelig 100 år siden hehe) og vi snakkede og snakkede i en time eller to. Og pludselig ud af ingenting siger hun “nå, men vi snakkes ved”…og jeg sagde “hey, det var brat?!”…hun indrømmer så, at hun pludselig var kommet i tanke om, at der lå en pose ostepops ude i køkkenskabet hahaha.
  Og nu vil jeg så bare sige “nå, men vi snakkes ved”, for jeg skal lige love for, jeg nu er kommet i tanke om det stykke chokolade, der ligger ude i køkkenskabet!!

  Svar
 4. Hm…, jamen min favorit – hvis den må tælle med – er chokolademoussen lavet på avocado. Tæller det? Jeg kommer altid masser af rå kakao i ;-)
  Ellers har jeg det lige som dig mht raw chokoladerne. De smager lidt kunstigt synes jeg… Men må da prøve denne fra Booja Booja ved lejlighed..

  Svar
 5. De er ikke rå, men plrøv – bare en enkelt gang – Willies Chocolates. Det er det ypperste, mørke chokolade sødet med cubansk rørsukker. Og de tilfredsstiller med en enkelt bid, hvilket – for mig – er et kvalitetsstempel på linie med cacao %.
  God søndag fra Uganda

  Svar