Lun rødkål til julebordet – uden sukker


Her får du opskriften på den bedste hjemmelavede lune rødkål til julebordet – og så er den endda uden sukker. Jeg har lavet denne hvert år de sidste mange år og jeg har ikke tænkt mig at stoppe. Det er den ultimativt bedste lune rødkål til julebordet.

bedste lune rødkålssalat til julebordet - varm rødkål

Lun rødkål til julebordet

Føj til favoritter Udskriv Pin
med æble, tranebær & granatæble
6 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Til servering

 • 1 spsk andefedt til at røre i til sidst, kan udelades
 • 1 granatæble kernerne heraf

Sådan gør du

 • Bland alle ingredienser i en stor gryde og lad den koge under låg i ca. 15 minutter.
 • Rør i den jævnligt. Fisk herefter kanelstænger og vaniljestang op.
 • Før servering vender du andefedtet i og drysser granatæblekernerne over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Den bedste lune rødkål til julebordet

Denne lune rødkål er lavet med temmelig kraftig inspiration fra Anne, som er en sand mester i smagskombinationer. Jeg har kun sat frugtmængderne lidt ned, og jeg lover jer, den smager så englene synger.

Den er en lillesmule utraditionel i forhold til den helt klassiske lune rødkål. Der er nemlig både ingefær, æbler, tranebær og granatæbler i. Men det er ikke noget, nogen ved julebordet har klaget over endnu. Jeg synes faktisk at den syrlige og stærke smag fra både appelsinskal og ingefær, er super kontrast til alt den fede julemad.

Lune rødkålssalater er måske ikke det smukkeste, men ikke desto mindre er jeg da sluppet ok afsted med det. Synes I ikke? Og så går denne her blogger ellers snart på juleferie!

At den er uden sukker er jo sådan lidt et fortolkningsspørgsmål. Men den er i hvert fald kraftigt sukkerreduceret ift. den klassiske rødkål, som de fleste af os spiser juleaften.

Rødkål til flæskesteg eller and?

Mangler du opskriften på flæskesteg eller and til at servere sammen med rødkålen? Alle disse opskrifter og flere finder du i e-bogen Madbandittens populære juleopskrifter. Du får opskrifter, inkl. energiberegninger, til hele december samlet i en PDF. Den bliver tilsendt på mail i et lækkert printvenligt hæfte – lige til at tage med i køkkenet, når der skal laves julemad eller søde sager.

den bedste lune rødkålssalat med æble, granatæble og tranebær - varm rødkål til julebordet

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Lun rødkål til julebordet – uden sukker”

 1. Nej hvor lækkert! Det skal på bordet juleaften.. Jeg har et spørgsmål, som ikke passer helt ind her. Men har tænkt, at det er dig jeg må spørge, da du er mit helt store forbillede, hvad angår sundhed. Det er jo dig, som har lært mig at droppe knækbrød og cheasy yoghurt, fremfor rigtig mad. Jeg træner meget og har en hel samling af proteinpulvere. Jeg elsker at lave en lækker proteinpandekage eller få en shake efter træning. De er bestemt ikke high fat, men low carb er de da. Hvordan passer sådan noget pulver ind i en LCHF kost? Nu taler du jo for rigtig mad og ikke kunstigt pulver. Men hvis vi ser bort fra det.. Er et vægtab så stadig muligt, med en masse fedt, minimum carbs, og et scoop eller to proteinpulvere om dagen? per 100 gram hedder det: 5 g fedt, 11,3 g kulhydrater og 78 g proteiner.. Kan det gå an?

  Svar
 2. Mon den kan laves i forvejen og opvarmes juleaften eller evt stå og simre længe ved svag varme? Prøver at planlægge mindst muligt “skal laves i sidste øjeblik” mad :)
  Den lyder super lækker :)
  Jeg har også i sukker nedreguleringens tegn lavet rødlål med brombær og brobær som noget af det “sødende”

  Svar
 3. ja, denne opskrift er fantastisk! Prøvede den af, da vi havde huset fyldt til en “før-jul-julefrokost”. Alle var vilde med den – også selvom jeg havde glemt granatæblekernerne.

  I forhold til at nå alt inden jul, har jeg i år fået hjælp af en lille julenisse: Pling! Så var der pyntet op og fint – ja, selv juletræet er pyntet. Vi stillede bare alle kasserne med pynt op i stuen, satte træet i foden og indenfor med det og ja, lidt hjælp med at nå op med stjernen og andre høje ting, men ellers er det vores 8 årige datter som har stået for al juleoppyntningen i år. Hun bruger 5-10 hver morgen (det er blevet et helt ritual) og pynter så lidt videre om eftermiddagen/aftenen hvis hun finder tid og lyst til det. Det er bare blevet så fint – og uden nogen former for stress. Faktisk er det den mest superhyggelige juleoppyntning vi har haft, fordi det kommer lidt efter lidt og man så kan gå og glæde sig over processen (og de finurlige steder pyntet finder hen i år – vidste I at der sagtens kan bo nisser i køleskabet?) :-)

  Rigtig glædelig jul og godt nytår. Og tak for fantastisk inspiration og “medvind” her på bloggen og i din bog – begge dele har helt klart været afgørende for at mit første lchf år har været en kæmpe succes – tak! :-)

  Svar
 4. UHHHmmm Jane. Altså hvis det var den rødkålssalat, som jeg smagte sidst vi sås, så kan jeg varmt anbefale den :-) Syntes det er super lækkert med granatæblekernerne på toppen. Og så det til med at være selvstændig. Det er en proces som alt andet og jeg skal love, at der er masser af personlig udvikling med på sidelinjen. Flot at du mærker din krop, dens signaler og tager kærligt vare på dig selv. Uldsokker, brændeovn og hygge med familien er det bedste! Kram Charlotte

  Svar
 5. Hej Jane.

  God jul til dig og din familie. Det lyder som en velfortjent ferie. Glæder mig til din nye bog udkommer. Hvis den er lige som god som den første, så behøver du slet ikke bekymre dig :-) Kh Sus

  Svar
 6. Tak for opskrift – den skal helt sikkert prøves. Og så må du og din familie have en rigtig god juleferie. Jeg er slet ikke i tvivl om at den er velfortjent og meget tiltrængt (-:

  Svar