Den bedste lune rødkål til julebordet – uden sukker


Her får du opskriften på den bedste lune rødkål til julebordet – og så er den endda uden sukker. Jeg har lavet denne hvert år de sidste mange år og jeg har ikke tænkt mig at stoppe. Det er den ultimativt bedste rødkål på julebordet.

Den bedste lune rødkålssalat til julebordet

Denne opskrift er lavet med temmelig kraftig inspiration fra min assistent Anne, som er en sand mester i smagskombinationer. Jeg har kun sat frugtmængderne lidt ned, og jeg lover jer, den smager så englene synger.

Den er en lillesmule utraditionel i forhold til den helt klassiske rødkålssalat, men ikke så

Lune rødkålssalater er måske ikke det smukkeste, men ikke desto mindre….

Lun rødkålssalat uden sukker

Den bedste lune rødkål til julebordet – uden sukker

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 personer
|
30 min

Ingredienser

 • 800 g rødkål revet
 • 1 stort rødløg finthakket
 • 1 stort æble skåret i små tern
 • spsk ingefær revet
 • 1 øko-appelsin saft og skal heraf
 • ½ dl rød balsamico
 • 2 små kanelstænger
 • 1 hel vaniljestang flækket på langs
 • 1 håndfuld tørrede tranebær

Til servering

 • 1 spsk andefedt til at røre i til sidst, kan udelades
 • 1 granatæble kernerne heraf

Sådan gør du

 • Bland alle ingredienser i en stor gryde og lad den koge under låg i ca. 15 minutter.
 • Rør i den jævnligt. Fisk herefter kanelstænger og vaniljestang op.
 • Før servering vender du andefedtet i og drysser granatæblekernerne over.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Og så går denne her blogger ellers snart på juleferie!

En uge til jul… SHIT!!

Da vi sad i går og spiste aftensmad (lammepølser fra sommerens grill-eskapader, for det var det eneste, der var i vores tomme fryser), sagde jeg til Søren, at der nu var en uge til jul. Og så grinte vi begge hysterisk! For vi skal holde juleaften her, og Søren har fødselsdag 1. juledag, så der får vi også gæster, og ungerne har nok også en forventning om julegaver. Og adventsgaver til på søndag. Og vi har hverken pyntet op eller lavet julegodter. Endnu…

Men vi når det jo nok, for det gør man jo hvert år.

Husk nu iltmasken!

Men hvis nu man er sådan en, der godt kan finde på at prædike ting, som at man skal passe på sig selv og være god ved sig selv, og som bruger iltmaske-analogier for at beskrive, hvorfor det er så vigtigt, at vi passer på os selv først, så er det jo ikke skideautentisk, hvis man så samtidig selv kører i højeste gear uden pause i fem måneder straight.

Faktisk er det bare dumt. Og på ingen måde noget, jeg er stolt af.

den bedste lune rødkål til julebordet

At den er uden sukker er jo sådan lidt et fortolkningsspørgsmål. Men den er i hvert fald kraftigt sukkerreduceret ift. den klassiske rødkålssalat, som de fleste af os spiser juleaften.

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Den bedste lune rødkål til julebordet – uden sukker”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nej hvor lækkert! Det skal på bordet juleaften.. Jeg har et spørgsmål, som ikke passer helt ind her. Men har tænkt, at det er dig jeg må spørge, da du er mit helt store forbillede, hvad angår sundhed. Det er jo dig, som har lært mig at droppe knækbrød og cheasy yoghurt, fremfor rigtig mad. Jeg træner meget og har en hel samling af proteinpulvere. Jeg elsker at lave en lækker proteinpandekage eller få en shake efter træning. De er bestemt ikke high fat, men low carb er de da. Hvordan passer sådan noget pulver ind i en LCHF kost? Nu taler du jo for rigtig mad og ikke kunstigt pulver. Men hvis vi ser bort fra det.. Er et vægtab så stadig muligt, med en masse fedt, minimum carbs, og et scoop eller to proteinpulvere om dagen? per 100 gram hedder det: 5 g fedt, 11,3 g kulhydrater og 78 g proteiner.. Kan det gå an?

  Svar
 2. Mon den kan laves i forvejen og opvarmes juleaften eller evt stå og simre længe ved svag varme? Prøver at planlægge mindst muligt “skal laves i sidste øjeblik” mad :)
  Den lyder super lækker :)
  Jeg har også i sukker nedreguleringens tegn lavet rødlål med brombær og brobær som noget af det “sødende”

  Svar
 3. ja, denne opskrift er fantastisk! Prøvede den af, da vi havde huset fyldt til en “før-jul-julefrokost”. Alle var vilde med den – også selvom jeg havde glemt granatæblekernerne.

  I forhold til at nå alt inden jul, har jeg i år fået hjælp af en lille julenisse: Pling! Så var der pyntet op og fint – ja, selv juletræet er pyntet. Vi stillede bare alle kasserne med pynt op i stuen, satte træet i foden og indenfor med det og ja, lidt hjælp med at nå op med stjernen og andre høje ting, men ellers er det vores 8 årige datter som har stået for al juleoppyntningen i år. Hun bruger 5-10 hver morgen (det er blevet et helt ritual) og pynter så lidt videre om eftermiddagen/aftenen hvis hun finder tid og lyst til det. Det er bare blevet så fint – og uden nogen former for stress. Faktisk er det den mest superhyggelige juleoppyntning vi har haft, fordi det kommer lidt efter lidt og man så kan gå og glæde sig over processen (og de finurlige steder pyntet finder hen i år – vidste I at der sagtens kan bo nisser i køleskabet?) :-)

  Rigtig glædelig jul og godt nytår. Og tak for fantastisk inspiration og “medvind” her på bloggen og i din bog – begge dele har helt klart været afgørende for at mit første lchf år har været en kæmpe succes – tak! :-)

  Svar
 4. UHHHmmm Jane. Altså hvis det var den rødkålssalat, som jeg smagte sidst vi sås, så kan jeg varmt anbefale den :-) Syntes det er super lækkert med granatæblekernerne på toppen. Og så det til med at være selvstændig. Det er en proces som alt andet og jeg skal love, at der er masser af personlig udvikling med på sidelinjen. Flot at du mærker din krop, dens signaler og tager kærligt vare på dig selv. Uldsokker, brændeovn og hygge med familien er det bedste! Kram Charlotte

  Svar
 5. Hej Jane.

  God jul til dig og din familie. Det lyder som en velfortjent ferie. Glæder mig til din nye bog udkommer. Hvis den er lige som god som den første, så behøver du slet ikke bekymre dig :-) Kh Sus

  Svar
 6. Tak for opskrift – den skal helt sikkert prøves. Og så må du og din familie have en rigtig god juleferie. Jeg er slet ikke i tvivl om at den er velfortjent og meget tiltrængt (-:

  Svar