Jordbær med vaniljeflødeskum


Den bedste LCHF dessert er og bliver jordbær med vaniljeflødeskum. Her er den lavet som en slags frisk jordbærtrifli, hvor de friske bag er lagt lag i lag med den lækre vaniljecreme. Hvis det ikke er den perfekte sommerdessert, ved jeg snart ikke hvad er :)

Bedste LCHF, sukkerfrie dessert

Jordbær med vaniljeflødeskum

Føj til favoritter Udskriv Pin
Den bedste LCHF-dessert
4
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Det er jo knap nok en opskrift. Bare friske jordbær skåret i skiver og lagt lag på lag med flødeskum pisket med vaniljepulver.
  • Hvis man er helt sukkerafvænnet, er den sød nok i sig selv. Hvis ikke, kan man tilsætte en lille smule Sukrin eller SukrinMelis til flødeskummet.
  • Drys med lidt mynte på toppen. Lækreste dessert – og så er den endda pæn!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jordbærtrifli og trifli med andre frugter

Andre gode sommerdesserter er jo den klassiske rødgrød med fløde, som også er helt oplagt at have frem her. Senere på sommeren, når blommerne er modne, kan vi lave blommetrifli og den lækre trifli kan selvfølgelig også laves med rabarber.

LCHF-desserter og vægttab

Man kan lave helt utrolige desserter på LCHF. Og det er jo herligt, og mange bliver da også tiltrukkede af tanken om at kunne spise Low Carb Brownie og stadig gå ned i vægt. Gid det var så vel, ikke? For det er det selvfølgelig ikke. Uanset hvilken kost man spiser, bør desserter spiller en birolle i forhold til den rigtige mad. Særligt hvis man ønsker at gå ned i vægt.

For mange LCHF-desserter og godter kan også være årsagen til, at de ønskede resultater udebliver. Jeg er lidt gammeldags her, kan I nok høre.

Forleden var den helt store nyhed, at danskerne sætter sundheden over styr i weekenden. Det kan sagtens være tilfældet, selvom man spiser LCHF.

LCHF er jo i virkeligheden bare helt almindelig mad, og selvom jeg også nyder at fremtrylle syndige lækkerier i køkkenet, er det også nogle gange rart at vende lidt tilbage til udgangspunktet. Fx synes jeg, der er få desserter, der kan konkurrere med denne.

Ikke så meget hokus-pokus. Bare rigtig mad. Det synes jeg kan være fint at huske.

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

43 kommentarer til “Jordbær med vaniljeflødeskum”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. LCHF indebærer, at ens energiindtag fordeles som følger: 5 % fra kulhydrater, 15 % fra protein og 80% fra fedt, dog ikke hærdet og transfedt eller planteolier med for meget omega 6. Det er her focus bør ligge. Man indtager altså samme procentandel protein som der iøvrigt anbefales fra myndighederne, så man skal passe på med at spise for meget kød, ost og andre proteinholdige produkter. Der sker nemlig det, at proteinet omdannet til sukker i kroppen, hvis man spiser for meget protein. Resultatet er nul vægtnedgang. Det stå selvfølgelig alle frit for at spise, som man vil, men jeg vil gerne opmundre til, at man sætter sig ind i, hvad og hvor meget man spiser, fordi det giver så mange helbredsfordele, hvis man kan ramme ovennævnte ernæringsfordeling. Jeg vil gerne indrømme, at det kan virke lidt nørdet, at gå så meget op i, hvad man spiser, Specielt mænd slipper lidt nemmere om det end kvinder og behøver ikke at være ligeså strikse, hvor uretfærdigt det end er.

    Hvis man forstår, hvad man har med at gøre, så tror jeg også, at man har større muligheder for at lykkes. Har man kun brug for at holde sin vægt, kan man nøjes med at være mindre restriktiv. Men vi kvinder har jo ofte et ønske om at tabe os. Jeg har arbejdet med LCHF siden 2005, og man skal ind i ketose for at få fedtforbrændingen i gang, og der vil et for højt kulhydratindtag bremse fedtforbrændingen. Alternativet til fedtforbrænding i ketose er at sulte sig. Så taber man sig også, men det er bare meget hårdere. Så piger, hvis I vil tabe jer, hold igen med kulhydraterne og skru op for fedtet. I starten kan man godt få lidt ondt i galdeblæren, hvis man ikke er vant til at spise fedt.Men det er kun et forbigående problem og efterfølgende slipper du for galdesten, som netop opstår, når man spiser for lidt fedt.

    Svar
  2. Hej Jane

    Er jo helt ny i den her livsstil – og har taget din bog til mig med taknemmelighed. Den indeholder ingen religiøs prædiken men brugbare råd til en helt almindelig hverdag med alt hvad det fører med sig af manglende tid – blandt andet til “mærkelige indkøb” og fanatisme (som jeg mener altid er af det onde). Elsker opskrifterne og har allerede forsøgt mig med et par stykker – med fantastisk resultat. Der er mange ting, jeg uden at tøve (og uden at gøre særligt opmærksom på det) ville servere for gæster. Så tusinde tak for indsatsen fra en ny LCHF’er,

    Line

    Svar
  3. Nej, jeg er ikke spor vred? Kan forstå, at du ikke er glad for kritik? Men når du slår dig op på LCHF, så må det også være relevant at komme med kommentarer til det. Heidiho – kvinder tager selvfølgelig selv ansvar for, hvad de spiser – men er det ikke netop kvinders problem, at de spiser med følelserne? dette evige sukkersUg er jo det, som bekæmpes. Jeg kan iøvrigt anbefale bøger og hjemmesider med Sten Sture Skaldeman, Annika Dahlqvist, Kostdoktorn og mange flere.

    Svar
    • Jo, jeg har såmænd ikke noget imod kritik, jeg foretrækker bare, at den leveres i en ordentlig tone. Og jeg opfattede din opfordring om, at jeg skulle “fatte” hvad LCHF gik ud på som fjendtlig. Det skrevne ord kan nemt tolkes anderledes end det er tænkt, og jeg beklager, at jeg har misforstået dig. Det er nogle gode anbefalinger, du giver. Annika Dahlqvist har skrevet forordet til min bog, og jeg har stor respekt for hendes arbejde og virke.

      Svar
  4. Det er synd, at du går så meget op i, at fremtrylle desserter, når du samtidig hævder, at du laver LCHF. Når du får kvinder til at mæske så i alverdens søde ting, så kan du være sikker på, at de i hvertfald ikke taber sig. F.eks. er mange kvinder følsomme overfor fløde og vil ikke tabe sig 1 g, så længe de bruger fløde. Og de fleste er stadig så fedtforskrækkede, at de ikke får nær det fedt i de mængder, som er nødvendig for at tabe sig.

    Fat nu, at vi skal væk fra alt det søde og “nøjes” med at spise mad med meget fedt og næsten ingen kulhydrater. På den måde får vi et godt helbred, sover godt og får et perfekt velbefindende. Så naturlig mad med så ubearbejdede råvarer som muligt -det er, hvad LCHF handler om – ikke at fremtrylle erstatninger for usunde madvaner. Det er helt fint, at du er dygtig til at lave mad, men lad for Guds skyld være med at kalde det LCHF.

    Svar
  5. Jeg er så en af dem, der spiser flødeskum med vaniljepulver hver dag ….. :-).
    Jeg spiser det i hverdagene i min formiddagspause, nogle gange med lidt banan i. Ved godt, at banan ikke er så godt, men jeg elsker dem. De dage hvor jeg har glemt at få det med, er jeg sulten længe før frokost.

    Jeg er ret sikker på, at det ikke er flødeskummet der gør, at jeg er langsom om at tabe mig. Det er nok nærmere de chokolade-lakridskugler fra Brugsen, som jeg er blevet lidt for glad for :-(.

    Jeg håber i øvrigt meget, at jeg får din nye bog i weekenden, hvor jeg holder fødselsdag. Har pænt gjort opmærksom på, hvor den kan købes :-)

    Svar
  6. Hej Jane.
    jeg har også købt din bog og er VILD MED DEN. Har lavet en del af opskrifterne her i weekenden. Dejligt at kunne synde uden at få det dårligt!!
    Og det med mætheden pga fedtet, det virker.
    Er helt enig i, at man skal spare desserterne til weekenden.
    Men så er mit spørgsmål: Hvad spiser du som enkelt mellemmåltid hvis du er sulten? Og spiser du ovenstående som et mellemmåltid på en hverdag? Kan nemlig ikke helt finde ud af hvad du mener?
    Mvh Maja

    Svar
    • Hvis man skulle spise en hverdagsdessert, ville denne være ok, synes jeg. Jeg spiser dog generelt kun dessert i weekenden. :-)

      Svar
  7. Er glad for du skriver, at man stadigvæk skal holde øje med, hvad man spiser, hvis man gerne vil gå ned i vægt. Har fulgt nogle af dine indlæg. Chiagrøden, amerikanske pandekager, banankage (dog ikke herfra) og en masse andre ting, og har ikke smidt så meget som et gram :-) Der skal vist læses lidt mere på lektien. Men spændende og inspirerende er det!! Keep up the good work…/Mette

    Svar
  8. Dejlig og simpel dessert. Ser lækker ud. I aften vil jeg lave burgeren fra din bog med lækker snask i :) Min kæreste er (desværre) glad for brød, men han savlede næsten da han så den opskrift fra din bog. Glæder mig til at prøve den af.

    Svar
  9. Helt enig! Ligegyldig hvilken kost man spiser så bør dessert og snacks kun fylde en lille del og være lidt ekstra forkælelse når man har fortjent det :) Jeg er selv vokset op i et hjem hvor dessert kun var om lørdagen eller hvis der var noget der skulle fejres. Gik det vildt for sig måtte vi også få en sodavand – du ved sådan en glasflaske med 25 cl i – og vi var lykkelige!

    Og hvor ser din dessert her lækker ud. Åh hvor jeg glæder mig til sommer og masser af friske danske jordbær! :D

    Svar
    • Åh sodavand i glasflasker. Da jeg var barn, var der 10-øres ting i slikbutikken (måske også 5-øres ting. Jeg husker det ikke helt tydeligt – må være alderen!).

      Svar
      • He he – jeg er jo lige de 20 år ældre end dig, så jeg kan huske at der også var 1-øres ting i slikafdelingen! Og sodavand i 25 centiliters glasflasker – som man allerhøjest fik en gang om ugen! Jeg samlede tomme flasker og gik ned til købmanden og pantede dem – så blev der til lidt slik!

        Svar
  10. Det er også en af vores børns favoritter, og så lige serveret til dine lækre vafler (dem i bogen:-)). Vaflerne smager i øvrigt også fantastisk kolde (personligt foretrækker jeg dem sådan), og det løste mit problem med at få den nemme kikse- snack erstattet med noget sundere, for nu stikker jeg bare ungerne de kolde rester af vaflerne. Og eftersom vi ikke søder dem, med andet end vanillen, sååååå….:-)

    Svar
    • Oh yes, de er gode! Og hitter for vildt herhjemme også. Kolde som varme, til morgen, til eftermiddag, til dessert… :-)

      Svar
  11. Det er også min yndlingsdessert – dog putter jeg også noget 38% cremefraiche i vaniljeflødeskummet. Det gør den dejlig frisk i smagen :) Uhhh og evt. lidt blåbær sammen med jordbærrene – så bliver det ikke mere himmelsk!

    Svar
  12. Hej Jane.
    fik lige nyhedsbrevet fra Netspiren, og der er reklame for din dejlige bog, det er godt gået. Jeg er gået i gang med alle dine dejlige opskrifter. endnu engang, tak for dit store arbejde, både med din blog og din bog. :)

    Svar
  13. Tænk, hvis man kunne spise sig sund og slank i desserter! ;) Uhm, den tanke er næsten lige så god som kys! Well, og nu kommer der snart danske jordbær og rabarber i butikkerne! Jahuuu :D

    Svar
    • Altså, jeg stemmer også for at man skal kunne spise sig slank og lækker – og mæt og glad ikke mindst – i chokolade og lækre desserter. Hvor skal jeg sætte mit kryds for at det kommer til at ske? ;-)

      Svar
  14. Skøn sommerlig og enkel dessert. Bedre kan det ikke gøres :-)Jeg laver ofte en, der minder om den: med jordbær, rabarberkompot, græsk yoghurt – toppet med flødeskum. Den bruger vi både til dessert og til brunch, hvis det skal være lidt særligt.

    Svar
  15. Kære Jane
    Hvor har du evigt ret, især og ex-sukkerjunkies har nok lidt sværere ved at holde os fra de søde sager- der ryger hurtigt en bid for meget i hangaren og farvel ønsket vægttab. Synes generelt der er for meget fokus på erstatnings brød, kager og slik i stedet for rigtig mad og det er din nye bog jo heldigvis fyldt med.
    Knus

    Svar
      • Hej Jane

        Et lille sidespring du skal prøve denne her… ⬇️⬇️⬇️

        Jeg lavede chokolade mousse med philedelphia, flødeskum, kakao pulver, sukrin melis & sukkerfri is i bunden af glasset ?

        Svar