I øjeblikket er hittet at få en cremet chai latte om eftermiddagen. Vintertrætheden er ved at indfinde sig, synes jeg. Jeg laver min chai latte, som jeg ville lave æg-latten. Det giver den helt rigtige konsistens, synes jeg.

Ingredienser
- 1 stort æg
- 2,5-3 dl stærkt brygget chai-te fx Pukkas Vanilla Chai
- 10 g kokosolie uden smag
- Lidt Sukrin Gold
- julekrydderier kanel, kardemomme, stødte nelliker eller dit hjemmelavede chai-krydderi
Sådan gør du
- Kog vand og bryg teen. Lad den trække, så den får godt med smag.
- Hæld ægget i dit blenderglas sammen med kokosolie og tilsæt sødning og krydderierne. Jeg tager sådan et nip af hvert krydderi. Mest kanel og lidt mindre af de andre. Smag dig frem.
- Hæld den varme te over og blend straks med stavblenderen i ca. 30 sek. Hæld i glas, drys lidt kanel på skummet og server.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Chai latte i juleklæder
Jeg har haft et travlt efterår og begynder så småt at se frem til rigtig ferie. Vinteren er ikke min bedste tid, så jeg passer lidt ekstra på mig selv og tager nogle gode pauser. Fx i sofaen med sådan en dejlig, varm drik. Og chai latte både dufter og smager dejligt.
Er man supertjekket, har man selvfølgelig lavet sit eget hjemmelavede chai-krydderi.
Chai æg-latte
Chai latten er lavet med æg. Det lyder underligt men smager overraskende godt. Hvis du vil lave en uden chaikrydderiet eller chaiteen kan du få opskriften på æggelatte lige her: Har du prøvet en æg-latte?
Fordelen ved at komme æg i din latte, er både at proteinindholdet bliver højere samt at den mætter lidt mere. Derudover er kulhydratindholdet langt lavere, end ved en almindelig latte lavet på mælk.
Kalorier 124 Kulhydrat 1g Protein 7g Fedt 10g
Et stort æg og en spsk. kokosolie ? Jeg er absolut ikke ude på at kritisere, men 124 kalorier lød bare for godt til at være sandt.
Har ikke prøvet opskriften endnu, men ægge-latten er bare lækker.
Hej Natalia
Tak for din besked, jeg har regnet den om. Håber du er mere tilfreds med den nu.
Det var vist hug en hæl og klip en tå med perfekt resultat.
NØØØØØJ hvor ER den FANTASTISK! – Jane, du har gjort mig SÅ lykkelig med denne opskrift <3 Jeg ÆLSKER chai, men havde lagt tanken om den cremede søde drik bag mig, jeg troede simpelthen ikke man kunne lave en low-carb version! Nu har jeg prøvet den både med kogt vand og lidt fløde og kokosolie, og med æg og kokosolie, og begge dele går fint, men ægget giver en lidt mere cremet konsistens, og så mætter den så fint. Til de "ægge-forskrækkede": Ægget bliver jo blendet med næsten kogende vand, så det ER jo tilberedt, på samme måde som en legeret suppe.
Ej så dejligt at høre. Glad for at den faldt i smag❤️
Hej, kan man mon gemme en kop til næste dag og varme den i mikroovnen?
Jeg tør ikke sige hvordan det fungerer med ægget…
Kan denne gå under LCHF ?
Ja, det synes jeg da sagtens. Hvad bringer dig i tvivl?
Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at det ikke er opskrifterne eller madvarerne, der ‘er LCHF’. LCHF handler om at spise få kulhydrater samlet set over dagen. Hvad du bruger dine kulhydrater på, bestemmer du selv. Dette tankesæt giver bedst succes, er min erfaring.
uhhh den der med ægget må da være lidt af en overvindelse. Det smager sikkert himmels men rå æg. Måske man bare skal tænke røræg.
Mvh
Mette
Jeg elsker chai, så kunne være denne skulle prøves :)
jeg sidder nu med et eksemplar i hånden. den smager himmelsk. havde dog hverken kardemomme eller nelliker.
Hej Jane.
Jeg drikker sådan en gerne med lakrids pulver, det er godt .
Orv det lyder lækkert med lakrids hvad putter du så ellers i Camilla?
Theen, 1 æg, smør, sukrin gold, rå lakridspulver.
Den sammen måde som Jane , bare med lakrids pulver.