Sojamandler – de bedste sojaristede mandler


Disse sojamandler er de bedste, der findes og jeg laver dem altid og uden undtagelser, når vi skal have gæster. Alle elsker sojaristede mandler. Voksne som børn.

De bedste soya mandler - tamari ristede mandler --> madbanditten.dk

Sojamandler

Føj til favoritter Udskriv Pin
24 personer
|
25 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm olivenolie på panden (middel varme) og vend mandlerne rundt heri.
 • Drys med rosmarin og spidskommen og vend dem godt rundt. Hæld tamari/soja på panden og rør rundt. Drys lidt cayennnepeber og kokossukker over og rør rundt, til tamarien er fordampet.

I ovn

 • Opvarm ovnen til 130 grader varmluft.
 • Hæld mandlerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20-25 minutter.

I airfryer

 • Hæld mandlerne i airfryerens skuffe og giv dem 8 minutter ved 140 grader. Ryst skuffen og giv dem herefter yderligere 8 minutter.
 • Tag ud og lad afkøle. Har du haft dem i airfryeren, så hæld dem over på bagepapir og læg dem på det på køkkenbordet.
  De virker måske lidt gummiagtige lige først, men de bliver sprøde, når de afkøles.
 • Opbevar dem i et glas med tætsluttende låg.

Noter

Jeg har estimeret en portion til 25 g og det er det, energiberegningen er lavet på.
Den fulde portion er som sagt virkelig stor og kan med fordel halveres. Du vil dog ikke være ked af at have rester :)

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sojamandler – perfekt snack

Men de populære sojamandler fra madpakken, det er dem, det handler om her i dag. For det er nemlig favoritmandlerne hos de to herrer her i familien.

De er ristet i tamari (glutenfri soya) og krydret med lidt spidskommen, chili, rosmarin og lidt sødt fra kokossukker. Og de smager skidegodt, det gør de. Og de er latterligt nemme at lave. De er også fast inventar til aperitif, når vi holder dinnerparty.

Sojaristedemandler i airfryer

Kan sojamandler laves i airfryer? Ja, de kan og det gør jeg faktisk næsten udelukkende nu, hvor jeg har anskaffet mig en airfryer.

Jeg har derfor opdateret opskriften med hvordan man laver de sojaristede mandler i airfryer også.

Se alle mine airfryer opskrifter her >>

Børn, mad og sunde opskrifter

Mine børn har nogle skidesøde venner. Det har de virkelig. Og jeg oplever stor nysgerrighed overfor den mad, vi spiser, fra mine børns venner. Fx når en af Silas’ venner er med hjemme, fordi de skal følges til fodbold, og jeg blender en hurtig smoothie til dem, så de har energi til træningen, og vennen så straks udbryder: Er den her i din bog? For så vil jeg få min mor til at lave den til mig derhjemme!

Eller når et andet barns mor stopper mig nede på fritten og spørger til de “kødboller i sovs”, som hendes barn fik serveret hjemme hos os forleden, fordi hendes barn havde sagt, at dem skulle de altså til at lave hjemme hos dem også.

Eller når en mor fortæller mig, at hendes søn har bedt om at få sunde lækkerier til fredagsguf ligesom Silas, eller når en mor ringer til mig om aftenen og spørger, hvad det er for stærke mandler, mit barn har med i madpakken, for dem har hendes barn bedt om at få med også.

Den slags gør mig rigtig glad! Jeg skal så tit høre for, at det er synd for mine børn, at vi ikke spiser fredagsslik eller går på McDonalds, men det, jeg oplever, er noget helt andet.

Mange børn er mega-nysgerrige på ny mad. Og især er de nysgerrige på det, hvis bedstevennen sidder der og spiser det, som om det var det lækreste i verden. Og så kan det godt være, at man aldrig har smagt fennikel før, men når sidekammeraten sidder og gnasker løs på sin “lakridsgrøntsag” og siger, den smager som slik, så bliver man sguda nysgerrig. Og det gør mig glad, når sådan noget sker.

Soya mandler - tamari-ristede mandler.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Sojamandler – de bedste sojaristede mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Lækre sojaristede mandler. Og til børn mad og sunde opskrifter søde kommentar, vil jeg sige, at jeg har været på McDonald 2 gange og har aldrig været der med mine børnebørn, hvor den ældste er 14 år. Der findes mange super lækre alternativer.

  Svar
 2. Rist et lag mandler i ovnen, ved 175° i 7 – 8 minutter, på bagepapir.
  Med det samme de kommer ud af ovnen, dryppes der ca. ½ dl soya på.
  De sprutter og hvæser lidt. Man kan lige samle hjørnerne på bagepapiret og få dem rullet lidt rundt, men de bliver fint sprøde.
  Rugbrøds chips:
  tynde skiver grov rugbrød pensles med lidt olie og drysset med havsalt, ristes i ovnen.
  Små canapeer med:
  røget laks og æggesalat. (Æggesalat:2 kogte æg + 1 blødkogt æg moses sammen med en gaffel og smages til med lidt dild)
  Feta ost blendet med rød peber og hvidløg.

  Godt Nytår til dig og dine :-)

  Svar
 3. Erfaringsudveksling når det er bedst. Jeg er dog glad for at du Jane putter nogle krydderier i, for de står jo bare der på hylden og bliver ikke brugt, så super at få prøvet noget nyt :)
  Keep up the good work, som Thomas skriver :)

  Svar
 4. Det ser sørme godt ud.
  Jeg laver ofte en endnu nemmere version, hvor jeg tager en håndfuld mandler og en god sjat soya og putter i en kasserolle. Efter få minutter ved god varme har mandlerne opsuget soyaen og vupti har man soyamandler.

  Svar
 5. Her har vi ret stor succes med en -noget simplere- variation: Mandlerne står i blød i soya i ca 30 min. Eventuelt overskydende soya hældes fra og mandlerne fordeles på en bageplade. 12 min ved 160 grader (varmluft) og bum, så har vi salte mandler til madpakken ☺ Mine børn er nemlig ikke vilde med krydrede ting. Endnu

  Svar
 6. Ved hvilken temperatur bager du dem? Jeg synes nemt, at man kan brænde mandlerne, når de skal i ovnen :)

  Svar
 7. Hej Jane! De ser sør’me lækre ud, disse mandler. Må lige høre, om du har haft dem i blød inden – og tørret – og derefter denne tur i ovnen, eller? Jeg tænker bare, at når iblødsatte mandler normalt tørres, så er det jo noget længere tid, end disse 20-25 minutter? :-)

  Svar
 8. Tak for en ny mandelopskrift. Jeg oplever også en stor nysgerrighed fra mine børns venner. Her i huset er vi fem, det er kun mig der spiser ren LCHF, men jeg kan mærke på madlavningen, at der går færre og færre ris, pasta og kartofler til og meget mere kål og grønt.

  Svar
 9. Det er da på ingen måde synd for dine børn, de er mega heldige, og det er vi andre også, at du er bannerfører og inspirator på ordentlig mad, det er simpelthen så lækkert!

  Svar