Danskerne dør for tidligt og lever for usundt


I dag kan vi i flere medier læse den nedslående nyhed, at danskernes sundhed skranter. Det er lægetidsskriftet The Lancet, som giver Danmark en trist plads som nr. 18 ud af 19 lande, når man sammenligner borgernes sunde og raske leveår og deres samlede levetid. Danskere har kun udsigt til 67,9 leveår, før sygdommene rammer, og gennemsnitsdanskeren dør i en alder af 78,9. I 50’erne lå Danmark i top på levetid sammenlignet med andre vestlige lande, men siden er det altså gået stødt ned af bakke.

Som årsag til danskernes skrantende sundhed peges på en stor andel rygere, et stort alkoholforbrug og usunde kostvaner. Eksperter (unavngivne) peger på, at der er taget hånd om ryge- og alkoholproblematikken med en stærkere håndhævelse af aldersgrænsen ved salg af alkohol og tobak, men at der er sket et decideret tilbagefald ved afskaffelsen af fedtskatten.

Så pilen peger igen på det onde, mættede fedt. Jeg bliver helt træt. Jeg kunne godt tænke mig, at vi snart fik nuanceret sundhedsdebatten, så vi i stedet for at pege fingre af gode, naturlige råvarer, i stedet begyndte at rette blikket lidt hen mod det faktum, at man måske heller ikke bliver sundere eller kommer til at leve længere af at sammensætte sin kost af frysepizzaer  og færdigretter – med eller uden hest – som kan købes til en flad 10’er.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

33 kommentarer til “Danskerne dør for tidligt og lever for usundt”

Skriv en kommentar