Danskerne hamstrer fedt


Her dagen før dagen hvor den omdiskuterede fedtafgift træder i kraft, kan vi læse i medierne, at danskerne hamstrer fedt. Hamstrer de smør, piskefløde, kød eller ost? Nej, der hamstres margarine og palmin og tarteletter! 

Landbrug & Fødevarer overvejer ellers at lægge sag an mod den danske stat. Ikke kun fordi den nye afgift er den eneste af sin slags i verden og derfor konkurrenceforvridende men også fordi afgiften er lagt på første led i produktionen.

Ingeniøren skriver i dag om, at fedtskatten i sin grundsubstans bygger på årtier gammel forskning samlet i en rapport fra det daværende Ernæringsråd for 11 år siden. Dengang var fedtforskrækkelsen på sit højdepunkt. Det mættede fedt var hovedskurken bag Danmarks og hele den vestlige verdens dengang største dræber – hjerte-kar-sygdomme. (1. sektion, s. 14)

Det er jo betryggende.

24Timer skriver om, at danskerne får færre produkter at vælge mellem i kølediskene fordi producenterne drukner i administration (1. sektion, s. 6). Og netop den del synes jeg er så ærgerlig. Fremover bliver det svært, om ikke umuligt, for udenlandske producenter at deklarere madvarerne tilstrækkeligt. Kan de ikke oplyse det eksakte indhold af mættet fedt, beskattes fødevaren på det totalt fedtindhold. Det betyder, at fx importerede gourmetost kan stige 20-25% i pris, og så giver det vist slet ingen mening længere at importere dem. Det er sørgeligt.

Herhjemme er der blevet købt en ekstra pakke smør, lidt fløde og et kilo bacon. Men det skyldes lige så meget, at vi får gæster til brunch i weekenden. Måske stikker jeg indenom Helsemin senere og køber en Cocosa, men det bliver vist også det.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Danskerne hamstrer fedt”

Skriv en kommentar

 1. Må indrømme at jeg i går fik bestilt rigeligt af kokosolie hjem… og der overvejes da også at drøne i brugsen efter smør/fløde…

  Den fedtskat er så latterlig, diskuterede den i dag med mine medstuderende og mange af dem viste slet ikke at den kom, eller at det vil påvirke dem ligeså meget…

  Svar
 2. Jeg fatter ikke at det er de der underlødig produkter folk hamstrer ???
  Som jeg skrev en af grundene til at jeg har købt meget smør (12 pakker ;) ) er at coop havde/har tilbud i denne uge sparer man 20 % .hvilket sjovt nok er hvad smørret stiger med. Men hovedårsagen er at øko smør lige NU er sundere end til vinter.
  Det skyldes (for læsere der ikke ved det) at køerne om lidt kommer på stald og slutter deres sommerophold på græsset. Øko sommersmør og vintersmør er 2 forskellige ting.Der er mere omega3 og CLA i sommersmør( samt d vitamin og vist nok også A vitamin). Alm konventionel smør er lige trist hele året.
  Men du har jo ret i at smørret alligevel kun kan holde 3 måneder- så til jul er det slut- så det passer nok meget godt med den mængde jeg har smidt i fryseren.
  Helen jeg tror ikke der kommer afgift på privatet indkøb – men i DK kan det kun betale sig a købe fra EU ellers kommer der både moms og told på- derfor kan vi heller ikke købe lækrre ting fra Norge :(

  At Goumet produkterne bliver fjernet er endnu mere trist og forarmende for den syge danske madkultur.

  Svar