I ugens løb fik jeg tømt fryseren for kiksene med grøntsagsaffald. Jeg opbevarer dem i fryseren og tager en op om dagen til at have med på arbejde. De fungerer nemlig godt som eftermiddagskiks med forskelligt pålæg på. Jeg skulle derfor have lavet nogle nye.
Da ingen i familien her til morgen havde fået en grøn juice, havde jeg ikke noget grøntsagsaffald og måtte rive nogle gulerødder og lidt squash i stedet og så leve med at det ville blive en orange kiks denne gang.
Jeg startede med at lave mel af diverse nødder og frø, som jeg lige havde i skuffer og skabe. Det blev til hørfrø (malet på kaffemølle for at få gavn af fibrene), sesamfrø, solsikke, græskarkerner og hasselnødder. Resten malet i foodprocessor. Halvdelen af melblandingen røg i en lufttæt beholder til næste gang, og den anden halvdel blev blandet med de revne grøntsager.
Herforuden tilsatte jeg 2 spsk æretprotein, 1 spsk nigellefrø (jomfru i det grønne), 1 spsk HUSK, lidt herbamare urtesalt, lidt revet pecorino (fordi jeg havde noget) og et æg. Og det var faktisk tilstrækkeligt til at samle dejen.
Dejen klattede jeg ud med hænderne på en bageplade, snittede kiksene i med pizzaskæreren og gav dem 35 min. i ovnen ved 150 grader. Og ud kom disse:
Og de smager fremragende. Faktisk smager de lidt af rugbrød. Genialt!
Hej Jane, dine knækbrød ser superdejlige ud ; ) Men jeg vil spørge dig, om du er opmærksom på, at hørfrø udskiller giftigt blåsyre, når de knuses – dvs sige når de iltes? Hvis man knuser hørfrø, skal de helst spises omgående, ikke tilberedes og aldrig gemmes til senere.
Hej Bente
Ja, det er jeg opmærksom på men indlægget, du har ramt her, er 5 år gammelt, og mange ting, herunder min viden, er blevet opdateret siden da. Men tak. Jeg skal skrive en note ind i opskriften eller noget..
Hej. Står denne opskrift et sted med mængdemål på, kan ikke lige finde den. De ser nemlig meget lækre ud.
Tak for jeres kommentarer.
Selvfølgelig vil jeg prøve at sætte mængder på næste gang jeg kaster mig ud i bagningen :)
Det er virkelig en super god ide med grøntsager i og ikke mindst resterne fra Juiceren. Jeg har tidligere tænkt på at kaste mig ud i et projekt med resterne af alle de gode grøntsagsfibre, men kunne ikke komme på noget sindsoprivende. Så TUSIND tak for tippet. Det vil jeg klart prøve :-)
Kunne det lade sig gøre at du sætter nogle mængder på evt. næste gang du bager kiksene?
Ser virkelig gode ud – jeg har endnu ikke fået taget mig sammen til at lave dem med grønt i- de sidste jeg lavede bestod bare af mandler, sesam og lidt kokos da jeg havde et tomt køleskab – de blev dog mere egnet til søde sager ( Min teen synes i hvertfald de var gode med nutella på ;)