Lakridstrøfler – Disneyguf


Det er fredag, og udover fredagskage betyder det, at 2 x næsten 7-årig forventer Disney-guf.

Denne gang står den på lakridstrøfler, og det har jeg aldrig serveret for dem før. Jeg er spændt på, om de accepteres, særligt af det chokoladehadende drengebarn, for disse frække kugler har nemlig en midte af chokoladesmag. Hm.. time will tell.

Og hvis de ikke falder i god jord, er der bare flere til mig! Jeg synes nemlig, de smager fremragende!

lakridstrøfler

Lakridstrøfler

Føj til favoritter Udskriv Pin
16 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Udsten dadlerne og hæld kogende vand over dadler og abrikoser, medmindre de er meget bløde. En tur i kogende vand gør dem lidt nemmere at blende efterfølgende, synes jeg.
 • Mal mandlerne til mel og tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse i foodprocessor.
 • Tilsæt en lille smule vand, hvis foodprocessoren har svært ved at tage den.
 • Skrab massen over i en skål og stil den i køleskab en 20 minutters tid, inden du ruller dem til kugler. Det gør dejen lidt nemmere at håndtere.
 • Rul til kugler og vend dem i lakridspulver. Stil kuglerne på køl, til de skal spises. Mums!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

 Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Lakridstrøfler – Disneyguf”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. uhmmmm havde ikke mandler i huset, men alt andet så det blev med græskarkerne istedet. Smager skønt.
  Er ved at gøre mig erfaring inden for LCHF lækre opskrifter du har :-)

  Svar
 2. Hej Jane.
  Skulle bare lige høre mht. dadler. Er det ok på LCHF?
  Troede nemlig, at de havde et meget højt GI og at det var som karamelsovs i blodbanerne….
  KH. Kristina

  Svar
  • Dadler (eller anden tørret frugt) bør ikke spille nogen stor rolle på LCHF. Jeg bruger dem ind imellem, mest når jeg laver godter til mine børn (som ikke spiser LCHF).

   Svar
 3. har en lidt kræsen datteren teen skal lige oplyse som måde vil ha til den søde tand og tabe sig og alle de ting hun mener hun ikke kan lide men hun elsker disse

  Svar
 4. har også lige lavet dem… puttede lidt ekstra lakridspulver i og nu står de så flotte i køleskabet indtil jeg skal smage dem til MGP…

  Svar
 5. Holy Amen det her er godt! Byttede abrikos ud med svesker .. Begejstringen vil ingen ende tá’ . Min 6 årige søn og jeg tænker.. vanilleis og chokoladesovs samt disse til dessert ;-) Tak for inspiration til madglæder herfra <3

  Svar
  • Bedste bud vil være fløde og smør… :-)

   Det fiberrige kokosmel kan erstattes af mandelmel fra funktionel mad. Almindeligt kokosmel… det ved jeg faktisk ikke lige. Mandler kværnet til mel måske?

   Svar
  • Bum bum.. jeg er ikke så velbevandret ud i lakrids. Men mon ikke der er forskel? Mit er faktisk lakridsrodspulver og lakridssmagen er jo ikke vildt intens her…

   Svar
 6. Det lyder utrolig lækkert, tror dog ikke jeg vil få min piger til at spise dem, da de ikke kan lide lakrids. Men så er der jo bare flere til mig :-)

  Hvis man ikke lige har kokosolie, hvad ville du så forslå som et alternativ?

  Svar
   • Jeg har en bøtte af det lakridspulver stående, men har aldrig fået det brugt. For mig hører det under de der underlige fødevarer, som “nogen” godt kan finde på at købe, host host. Og det er jo så fordi, jeg ikke selv kan lide lakrids, men det kan manden og drengen godt, pigen er lidt på min side, men er nogle dage forrædderisk og spiser det med glæde. Jeg har aldrig overvejet at bruge dem i de her kugler…det prøver jeg da.
    Og mht. at det klistrer uden på, kan man så ikke bare tilsætte ekstra i selve kuglerne, og så lade være at trille dem i det? ELler giver det ikke nok smag?

    Svar
    • Jeg har aldrig brugt lakridspulveret før, det har også bare stået der og gloet på mig. Jeg tror dog, at lakridssmagen bliver mere intens, når den er udenpå end indeni, fordi den møder tungen først i sin rene form ;-)

     Svar
 7. Lækker opskrift, Jane!

  Lige for at komme med et input til din blog post fra i morges.
  (Kan godt følge dig i, at du lige har brug for at samle kræfter igen efter den omgang du har været igennem) Men kom til at tænke på, at du ville være perfekt at få som diætist, da du har været hele turen igennem! Så er du er jo super god til at lave opskrifter indenfor LCHF! Og man kan jo altid skifte spor!! Du kan tage det som inspiration!

  Svar
 8. Mums, endnu en super opskrift fra dig :-)

  Jeg har før lavet nogle lignende, men de blev så klistret og faktisk lidt uappetitlige efte de blev rullet i lakrids. De smeltede/klistrede sammen og var svære at spise.
  Har du et godt råd til at undgå dette? :)

  Svar
  • Det var første gang, jeg lavede dem med lakrids og jeg oplevede ikke noget klister. Jeg stillede dejen i køleskab noget tid, inden jeg rullede dem. Måske det gjorde forskellen?!

   Svar
 9. De lyder farligt gode!

  Hvis jeg er heldig kan jeg nå at lave dem idag – så har vi også disneyhyggen til pigebarnet på plads – moren skal sgu ha rødvin!

  god weekend og tak for lækker opskrift :-)

  Svar